שאלה לגבי שרת 2000

achokler

New member
שאלה לגבי שרת 2000

בשרת 2000 בתוך ספריית ה exchange יש ספריה שנקראת LOGS הספריה מכילה המון קבצים שנקראים למשל e00026eb.log שגודל של כולם 5M והם נותרים כמה פעמים ביום. גודל הספריה כיום עומד על 16GB . האם זה נחוץ מי מיצר את הלוגים והאם ניתן למחוק אותם?

modalo

New member
קבצי לוג של ה exchange

אסור בשום אופן למחוק אותם! הלוגים האלו מכיים data של ה exchange לוגים אלו ימחקו לאחר הרצת גיבויי לחם לexchange כאשר מה שיתבצע זה העברת המידע מהלוגים לקבצי ה edb .

achokler

New member
כנראה שמהרת בהקלדה

ולא ממש הבנתי. איזה גיבוי אני אמור לעשות? ושמתי לב שהקבצים קיימים מהיום שהקמנו את השרת, איך מריצים את הגיבוי שציינת?

frolik

New member
אממ....

ה- EXCANGE עובד כך: כל פעולה שנעשית (מחיקת מייל שינוי יצירה ... ) נרשמת קודם כל בקובץ לוג (edb.log שזה הקובץ הפעיל), כאשר הקובץ מגיע ל- 5 מגה הוא נסגר ונפתח אחד חדש (לכל קובץ יש מספר סידורי) ה- exchange בזמנו הפנוי מבצע commit ללוגים (כלומר מבצע את הפעולה ב-DB). עקרונית ניתן למחוק את הקבצים הלא פעילים א ב ל !!!!! : בדרך כלל משתמשים בהם כשיש נפילה של שרת ה- EXCHANE דוגמא: השרת נפל (טפו טפו חמסה חמסה) ביום חמישי, ויש לנו גיבוי מיום שלישי אז: משחזרים את השרת ליום שלישי (ודיר בלקום להעלות את ה- services של ה- exchange) מסדרים את כל קבצי הלוג מיום שלישי מייד אתרי הגיבוי ועד התאריך הכי מאוחר שיש, ומעלים את ה- services של ה- exchange ואז מה שקורה ה- exchange מבצע את הפעולות שכתובות בלוג וחוזר ממש לרגע הנפילה, בדרך זו אני החזרתי שרת חודש !!!!! אבל אם חסר קובץ לוג אחד בדרך כל מה שאחריו לא ניתן לשימוש, לכן מומלץ לשמור את הקבצים האלה (אם בקלטת ואם בכל דרך אחרת). בגדול יש שתי צורות גיבוי: חם וקר חם: לא מורידים את שרת ה- exchange הוא ממשיך לעבוד, צורה זו דורשת client בתוכנת הגיבוי ובדרך כלל היא מבצעת סגירה של הלוגים גיבוי שלהם ומחיקה. גיבוי קר: מורידים את שרת ה- exchange ומגבים אותו כקבצים לכל דבר. זה היה 60 שניות על גיבויים ולוגים מקווה שעזרתי.

Zombie Process

New member
סלח לו, כן? חסר משהו בהסבר

כשמתבצע גיבוי באמצעות תוכנת גיבוי שהיא ecxhange awered, כמו NTbackup או תוכנות משוכללות יותר, הלוגים נמחקים והמקום בדיסק מתפנה. מכך שיש לך את כל הלוגים על הדיסק ניתן להניח שהגיבוי שאתה מבצע לexchange (?) לא תקין.

Zombie Process

New member
כן

בהנחה שאתה מגבה כמו שצריך, גיבוי מלא באמצעות agent לexchange ולא כקבצים. תעיף מבט על הלינק המצורף.

frolik

New member
לא בטוח

רק אם קנית והתקנת את המודול ל- exchange ואתה הגדרת לבצע גיבוי דרך המודול הזה, אז הלוגים נמחקים אם אתה לא משתמש במודול אז ממש לא. איך אפשר לבדוק: בזמן הגדרת ג'וב גיבוי יש לך אפשרות לסמן מה אתה רוצה לגבות, אתה רואה את ה- exchange וה- DB ? אם לא אז אין לך מודול, אם כן אז תבדוק בג'וב של גיבוי ה- exchange ותראה אם מסומן לו לגבות את ה- exchange. אני כבר לא זוכר אם יש משהו בהגדרות של המודול ....

achokler

New member
אולי יש פה מומחה ל veritas

בגרסא 8.6 בהגדרת של ה JOB במחיצת EXCHANGE בחרתי full datbases and logs (flush commites logs) ובכל זאת הלוגים נשארו

frolik

New member
הגיבוי עבר בהצלחה ?

יש משהו ב- event log של השרת ? ושל ה- backup ?

achokler

New member
לאחרונה אני לא מצליח לעשות גיבוי

על ה exchange הוא נתקע באיזה מייל (כל פעם אחר) וסוגר את עצמו. אבל המערכת קיימת שנתיים ויש לי לוגים מלפני שנתיים. וכמובן שיש לי גבויים מוצלחים מלבד השבוע האחרון.

Zombie Process

New member
קודם כל בשביל "לנער" את המערכת

תגבה באמצעות NTbackup, זה יפנה את הלוגים. אחר כך תמחק את הג'וב של הexchange, תנסה להגדיר את הגיבוי מחדש ותראה איך הולך. עם עדיין יש בעיה תעלה את הלוג של הגיבוי.

Zombie Process

New member
בשרת exchange עצמו

start --> programs --> system tools -->backup תחסוך לעצמך את ההגדרה של טייפ, פשוט תגבה את הdatabase לקובץ.

modalo

New member
על קבצי לוג וגיבויים ...

אז ככה, מנגנון הexchange לא כותב את המידע ישירות לdatabase b שלו אלה קודם לקבצי לוג ורק אח"כ הוא מעביר אותם לdatabase (קבצי ה edb ). על מנת שהוא יעביר אותם יש צורך להריץ גיבויי חם לexchange . את הגיבויי מריצים עם תוכנת הגיבויי שברשותך. אם אין כזאת ניתן להשתמש בתוכנת ה NTbackup שבאה חינם עם כל שרת windows ושם לסמן את האופציה של הexchange . בהצלחה!

מול

New member
נקודה חשובה לגבי ה NTbackup

אין לגבות האותו גיבוי גם את ה Exchange וגם את ה system stat.

achokler

New member
ואם אתה כבר כאן

אז איך עןשים גיבוי עם NTBACKUP ? הבחירה של ה EXCHANGE אפורה ולא ניתן לבחור אותה. ולא בחרתי שום דבר אחר. אני בסך הכל מנסה בשלב ראשון להקטין את מספר הלוגים.

מול

New member
ניחוש פרוע

הסימון של ה Exchange אחר "אפור" אבל מתחת לו בחלק הנוגע ל Information sotre אפשר לסמן (ראה תמונה מצורפת ) למעשה שמתכוונים לגבות את ה Exchange בעצם ניתן לגבות רק את ה Information Sotre ( כי כל השאר נכנס לקטגוריה של השרת עצמו ,דהיינו שאר אפשרויות ה NtBackUp )

למעלה