שאלה לגבי שרי

הוא לא נמכר בארץ, ספק אם תקבל תשובה מלומדת

אבל שים לב שזה פדרו חימנז. זה אמור להיות ממש סירופ מתוק ביותר, קצת (או הרבה) מעבר למה שנעים לשתות נקי. אולי בכמות של כוסית ויסקי כקינוח.

אצלנו יש את הפדרו חימנז של וויליאמס והאמברט, בן 20 שנה ומצויין. מביקורות שקראתי הוא נחשב מהשורה הראשונה, ככה שבמקרה הטוב זה כנראה מה שאפשר לצפות גם מהשרי שבקישור שלך.

אם זה מה שאתה מחפש, סבבה. אבל אולי תעדיף אולורוסו או אמונטיידו, גם אלה שנחשבים יבשים נותנים תחושת מתיקות פירותית שמתאימה לקינוח.

היצרן של ה-PX הזה, לוסטאו, הוא למעשה רק מבקבק שקונה את השרי מבודגות משפחתיות קטנות בחרז.

באתר של klwines יש מספר גרסאות שלהם, כולל ביקורות. כולן קיבלו ציונים טובים מפארקר, wine enthusiast וכו׳.
לא נורא יקר, הייתי מנסה אחד מהם. ספר איך היה?

אילן די

New member
טעמתי

סירופ חום כהה וסמיך מאד. מתוק מאד כמו יין קינוח. לא מאד מורכב. אם הייתי צריך להגדיר במשפט הייתי קורא לזה ליקר צימוקים ודבש שאלו שני הנוטים הבולטים ביותר על הלשון. יש גם קצת קפה וליקוריש. בסה"כ לא רע בתור יין קינוח או לפני הארוחה. בהחלט אשתה שוב אבל גם אחפש משהו מורכב יותר ומתוק פחות.

כן, כמו שחשבתי. אם אתה רוצה מורכבות אמיתית

לך לכיוון של שרי שהתחיל את חייו כפינו עם שכבת פלור, והמשיך כאולורוסו ביישון בנוכחות חמצן.
הם בדרך כלל נוטים לצד היבש, אבל מתיקות קלה מהעץ וטעמי אגוזים ושקדים מצילים אותם מלהיות יבשים רצח כמו פינו.

חפש פאלו קורטדו, אמונטיידו או מנזנייה, מיושנים 15, 20 ואף 30 שנים. יש דברים מדהימים שאני עדיין לא מבין איך הם עולים כל כך מעט.

ותודה על הרשמים כמובן

אילן די

New member
תודה

יש המלצות ספיציפיות או שפשוט לקנות אחד מאלה שכתוב עליו 30 שנה ?

אני חושב שהמחירים ברצפה בשל חוסר ביקוש לשרי. עד שנות ה-80 (אולי תחילת 90), שרי היה פופולרי יותר ובגלל הירידה נוצרו עודפים של שרי ישן.

knappertsbusch

New member
לך על פאלו קורטדו 20 שנה של וויליאמס & הומברט

פצצה של שרי יבש, שונה לגמרי ממה שתיארת. ~135 ש"ח.
באופן אישי אני חובב גם את השרי/פורט המתוקים, מהסוג שטעמת, תלוי במצב הרוח.

למעלה