שאלה לגבי שרות Iis ב-smtp .

• פותח הנושא es1
  • פורסם בתאריך

es1

New member
שאלה לגבי שרות Iis ב-smtp .

שלום. כאשר מסתכלים אל מאפייני שרת ה-smtp default smtp server --> properties קיימת העמודה access . מתחתיה ניתן לראות את סוגי האוטנטיקציה - anonymous, certificate, Integrated וכו' . השאלה היא לגבי האפשרות anonymous - האם סימון אפשרות anoynmous אומרת שכל משתמש המגיע לשרת ה-smtp יוכל לשלוח דרכו דואר ללא שום אוטנטיקציה - כלומר ההגדרה מתייחסת לאוטנטיקציה מצד ה-client הרוצה לשלוח דואר דרך שרת ה-smtp . או לחלופין מצד השולח . כלומר - משתמש הרוצה לשלוח דואר אל הדומיין צריך לעבור אוטנטיקציה על מנת ששרת הדואר יקבל את ה-email שלו . במידה והכוונה לאפשרות הראשונה כמובן שנסיר את ה-וי על מנת לא להפוך את שרת ה-smtp ל-Open replay . במידה והכוונה לאפשרות השניה כמובן שנשאר את ה-וי על מנת שנוכל לקבל דואר לדומיין שלנו מכל מי שחפץ בכך - ולא נדרוש ממנו שם משתמש וסיסמא על מנת לקבל את הדואר שלו . תודה לעונים .

es1

New member
והשאלה היא -

מהי משמעות אוטנטיקציית ה-anonymous תחת ה-access tab - האם הכוונה לאפשרות הראשונה או השניה ? האם לסמן את הוי או להורידו ? תודה

מיצו

New member
איפשור ה- Anonymous לא

בהכרח אומרת שה- RELAY פתוח. זה אומר שמי שרוצה לשלוח דואר לנמען המזוהה כפנימי לא יצטרך לבצע אותנתיקציה. זה הכל. אם לא היה מאופשר, אז כל מי שהיה רוצה לשלוח דואר לנמען פנימי היה צריך לבצע אותנתיקציה.

es1

New member
תודה רבה - יש אפילו המשך לשאלה

תודה - הדבר עשה לי קצת סדר . בעקרון אני מניח שרוב החברות הגדולות יאפשרו anonymous access ויגבילו את הדומיין אותם השרת יהיה מוכן לטפל תחת ה-Relay . בכל מקרה שאלה אחרת באותו הנושא - שרת smtp ניתן להקים בעזרת ה-iis . במידה ומישהו ושלח דואר לכתובת הדומיין ששרת ה-iis מטפל בו --> איך ניתן למשוך את הדואר משרת זה ? ככל שידוע לי על מנת למשוך את הדואר צריך להתחבר לשרות pop3 או imap4 . שרותים מסוג זה לא ראיתי שניתן להגדיר תחת ה-iis . האם ניתן בעזרת ה-iis להגדיר שרות smtp בלבד היאפשר לשלוח דואר , אך לא נוכל למשוך את הדואר שנקבל ? איך כן ניתן למשוך דואר המגיע לשרות ה-smtp המבוסס רק על iis ? במידה ולא ניתן לבצע זאת ע"י iis האם קיים פתרון אחר ? ועוד שאלת הבנה - אני מניח שהמשתמשים הנמצאים תחת ה-local users and computers הם המשתמשים שלהם ניתן לשלוח דואר . רגע - בואו נסכם - כתובת ip של המחשב בו מוגדר שרות ה-smtp הוא - 1.1.1.1 . קיים משתמש תחת local users and computers הנקרא user1 . במידה ונשלח דואר למשתמש [email protected] האם משתמש user1 יוכל למשוך את הדואר ולקרוא אותו ? איזה שרותים נגדיר על מנת שהמשתמש יכול לקרוא את הדואר ? מקווה שהובנתי, תודה

מיצו

New member
לא ברור מה אתה מנסה לעשות אבל

שרת IIS עם SMTP לא מאחסן דואר עבור יוזרים. הוא יוצר QUEUE. אתה רוצה תיבות דואר, אתה מתקין את ה- POP3 SERVER בשרת, או כמובן מוצר מלא יותר כמו EXCHANGE. אז מה אתה מנסה לעשות בעצם?

es1

New member
אני מנסה להגדיר שרת דואר , כאילו :)

אני עובד עם מערכת הפעלה windows xp pro ורוצה להפוך אותה לשרת דואר מלא . משתמשים יוכלו לשלוח דואר דרכה ולקבל ממנה דואר . מדובר בשרת דואר פשוט , אין צורך בשרת דואר מתוחכם כמו exchange . בשרות ה-iis ב-windows xp pro אני לא רואה אפשרות להוסיף את השרות pop3 או imap4 . האם ישנה אפשרות להוסיף אחד מהשרותים הללו דרך iis ? האם קיים שרות builtin במערכת ההפעלה בדומה ל-smtp המאפשר להוסיף שרותים pop3 , imap4 . במידה ואין builtin ב-xp האם קיים מוצר חינמי היכול לבצע פעולות אלו ? תודה

H N 1

New member
שמע,

אם כל מה שאתה צריך זה להרים שרת דואר - לך לפתרון מוכן, אל תנסה להמציא את הגלגל. אני מאד ממליץ על מרקורי. חינמי, יעיל, חזק ועם המון יכולות. http://www.pmail.com/

מיצו

New member
כאילו דה?

"אני רק מנסה להפוך XP HOME לשרת שעושה קפה..." לשאלתך, לא, אין יכולת מובנית כזו ב- XP. איפה יש? עניתי לך בתשובתי הקודמת. כמו שאמר חיים, קח פתרון מוכן מראש. לחלופין, זכור את הפתגם החביב עלי: זול עולה ביוקר.

למעלה