שאלה לגבי שמן בלם Agip DOT 4

wolverine500

New member
שאלה לגבי שמן בלם Agip DOT 4

האם מישהו יודע, או שלמישהוא יש אריזה בבית ויכול להעיף מבט, אם השמן בלם של Agip DOT 4 מכיל סיליקון?

Dr XR

New member
לא, הוא לא.

שכן אם הוא היה מכיל סיליקון, הוא לא היה יכול להיקרא DOT 4. לפי התקן, DOT 4 חייב להיות מבוסס על אתילן-גליקול. רק DOT 5 (לא DOT 5.1) מבוסס על סיליקון. כל השאר (DOT 3, 4, 5.1 ו-RBF) מבוססים על אתילן-גליקול ואין שום בעיה לערבב ביניהם, אבל אסור לערבב איתם DOT 5.

ליאורEN

New member
הרלי,אמריקאים משוגעים

חייבים לעשות הכל שונה ,מידות באינצ'ים,נוזל בלם שונה,מכלולי מנוע משונים וכו'. לא מצאתי בשום מקום פרט לסוכנות הרלי את DOT5 ולכן אולי מישהו מכיר או יודע איפה אפשר לרכוש אני אשמח. (אתה לא רוצה לדעת כמה מבקשים על בקבוק קטן בהרלי)

kangal

New member
מקצועי../images/Emo70.gif כמה לוקח/ת לשעת עבודה../images/Emo35.gif

Dresdner

New member
השאר את DOT5.0 לרוכבי המירוצים

התכונות שלו (ספיחת מים, וצורך להחליף את כל הגומיות לפני התקנה) לא מתאימות לשימוש באופנועים לכביש

ליאורEN

New member
הרלים רחוקים ממרוצים

אבל מערכות הבלימה מתוכננות לעבוד עם נוזל בלמים DOT5

Dresdner

New member
בזמנו גם חשבתי לשים 5.0

ועשיתי מחקר אינטרנטי שהתוצאה שלו הייתה שלDOT5.0 יש יותר מינוסים מפלוסים לרוכב הממוצא. DOT5.0 נמצא כבר שנים בשוק אבל לא תראה אותו ברוב כלי הרכב הנמכרים כיום. רוב מערכות הבלימה גם של MZ יעבדו עם DOT5.0 ככה שזה שהארלי מסיבה תמוהה (בכל אופן לי) משתמשים בזה לא אומר כלום

ליאורEN

New member
שני נוזלים שונים

כל אחד מבוסס על חומר אחר(תקרא את המאמר של הד"ר בפולגז) החלפה של נוזל כזה תהרוס לך את כל הגומיות בכל מערכת הבלימה.למה הרלי משתמשים דווקא בDOT5 ,תשלח להם מייל אני בטוח שתקבל תשובה .כרגע זה המצב ואני מחפש מקור אחר לרכוש את השמן(אי אפשר לשלוח מחו"ל)

Dresdner

New member
הכוונה הייתה שכל מערכת חדשה

יכולה לקלוט את ה5.0 כמובן שאם כבר היה בא 4.0 אז צריך לעשות החלפת גומיות. אני כנראה התבלבלתי וחשבתי שיש לך EN אבל עכשיו אני מבין שיש לך הארלי?

למעלה