שאלה לגבי שמירת הריון

שני ש

New member
שאלה לגבי שמירת הריון

אני שואלת כי חברה טובה שלי בשמירה מלאה (חודש שביעי) בגלל התקצרות צוואר. למעשה הייתי רוצה לקבל כל סוג של מידע שיש לכם\ן. גם רפואי ומעל לכל ריגשי, כלומר איך לדעתכם\ן ניתן להקל עליה (בלי להציק כמובן...). תודה רבה וסליחה עם כבר דנתם\ן בזה ואני שוב מעלה את זה.

שמירת הריון

שני שלום. בתור מישהי שבילתה 10 שבועות מן ההריון הראשון שלה בשכיבה אני אנסה מעט לסייע. ראשית, חשוב מאוד שהיא אכן תקפיד על שמירה כהילכתה למרות שזה די קשה. ממש לשכב ולקום רק לצרכים הבסיסיים ביותר (ולא, שופינג זה לא צורך בסיסי). לא כתבת בדיוק באיזה שבוע היא, אבל חודש שביעי זה זמן לא רצוי ללדת וכל יום שהעובר בבטן הוא רווח. אני מאמינה ומקווה שהיא קיבלה זריקות להבשלת ריאות העובר (למשל צלסטון) כדי שאם תתרחש לידה מוקדמת למרות השמירה לא תיהיינה בעיות נשימה. שנית, לגבי הצד של הסובבים: לפנק כמה שיותר. אם היא אוהבת ספרים אפשר להביא לה, כנ"ל סרטים. לי חברים הביאו מסעדה שלמה הבייתה וזה היה אחד הימים המאושרים בשמירה. חוץ מזה לעזור בעבודות הבית או לארגן מישהו שיעשה זאת. יש לי חברה שעד היום אני לא שוכחת לה את ערמות הכביסה שהיא קיפלה לי (בעלי כיבס המון, כי היא מקפלת מצויין וכך הסתדר לנו הארון
) אם בא לה לקטר, להרשות לה. לא להאמין כמה קשה לשכב כל הזמן. לעודד ולהזכיר לה שהיא האינקובטור הכי טוב שיש וממש משתלם לה לשכב. ועוד דבר קטן: אם כבר מביאים אוכל אז להשתדל שיהיה בריא ולא שפע שוקולדים וכו´. מקווה שעזרתי במשהו פילה סגולה

למעלה