שאלה לגבי שכר

נוסעת27

New member
שאלה לגבי שכר

היי לכולם
אני עובדת בעבודה שסיכמנו על שכר 7000 נטו. בסוף החודש אני מקבלת 7246 נטו (כולל נסיעות).
לאחרונה החלו להוריד את הפנסיה, וראיתי שחלקו של העובד יורד מהנטו. השאלה שלי היא- אם מראש סיכמנו על סכום מסויים שאותו אני אמורה לקבל כל חודש, האם החישוב של הפנסיה לא היה אמור להיות כלול בחישוב הנ"ל? כי עכשיו אני מקבלת נטו של ששת אלפים ומשהו. המעסיק אומר שחלקו של העובד יורד מהנטו. הבנתי את זה, אבל אז הנטו נמוך ממה שסוכם מלכתחילה. מה דעתכם?

שכר נטו

אחת הבעיות בחישוב שכר נטו הוא מפגש הציפיות בין הצדדים.

לדוגמא, וממה שאת הבאת, למרות שציפית לקבל 7,000 ש"ח בלבד המעסיק פעל כדין והוסיף על שכר העבודה גם נסיעות כחוק.

לשאלתך: חלק העובד יורד מהעובד ומשולם על ידו ולכן גם בסיכום שכר נטו (אלא אם נכתב מפורשות אחרת) זה הורד ממך כדין.
צריך לזכור שאומנם כספים אלו הורדו ממך אבל הם למעשה שלך (למימוש בשנות הפנסיה).

רוחנית11

New member
הכול תלוי בסיכום ביניכם

בהחלט קיימת אפשרות שהמעביד יישא גם בחלק העובד בהפרשות, אבל רק אם סוכם מראש

נוסעת27

New member
הסיכום היה

שהשכר שאקבל נטו יהיה 7000. מעולם לא עבדתי כך לפני כן אז הנחתי שהכוונה שהשכר עצמו יהיה 7000 לאחר כל ההפרשות והניכויים. הנסיעות הפתיעו אותי לטובה, אבל גם הבנתי שהן לא חלק משכר הנטו או נחשבות כחלק מהשכר בכלל, אלא כמשהו שהמעסיק מחוייב לשלם ללא קשר לכמה משכורת אני מקבלת. הפנסיה לעומת זאת היא כן חלק שמושפע גם מגובה השכר. המעסיק כמובן מפריש את חלקו אבל כרגע השכר שלי הוא פחות ממה שסוכם וזה מאוד מבאס. השאלה אם יש משהו שאני יכולה לעשות..

רוחנית11

New member
תשובה

ניתן היה לסכם שתקבלי 7,000 נטו כולל נסיעות והמעסיק נתן לך 7,000 נטו פלוס נסיעות.
לגבי הפנסיה - נהוג שהעובד יישא בחלקו בהפרשות, אבל יש מעסיקים שלוקחים את זה על עצמם, האם סיכמתם בכתב את הנושא תוך התייחסות להפרשות? אם לא - כל שנותר הוא לבקש מהמעסיק שייקח את זה על עצמו, אבל מניסיוני, מרבית המעסיקים לא נוהגים כך

למעלה