שאלה לגבי שינה

חיוך

New member
שאלה לגבי שינה

שינה של התינוקת, למרות שגם השינה שלי ראויה להתייחסות...
התינוקת שלי בת כמעט כמעט ששה שבועות. עד עכשיו היא ישנה כמעט כל היום ורק שעתיים-שלוש ביום הייתה טורחת להתייחס אלינו מתוך עירנות (מלבד צפצופים שבישרו על רצונה בהנקה שמייד אחריה הייתה שוקעת לה לחלום נוסף). עכשיו, ממש בימים האחרונים, היא התחילה להיות עירה שעות רבות יותר והיום היה שיא כל השיאים. למרות העייפות הברורה שהיא הפגינה היא לא הצליחה להירדם במשך ארבע וחצי שעות כמעט. מידי פעם נשמט לה הראש לשינה של דקה וחצי שרק הרסה כל סיכוי להירדמות בזמן הקרוב. כמובן שלקראת סוף הערב (שלה) כבר היה גם בכי היסטרי שלא זכור במקומותינו. עשיתי לה אמבטיה, יניקה (למרות שנראה לי שאולי היא יונקת יותר מידי וזה קצת מפריע לה להירדם... היא ביקשה...) ואחרי עוד חצי שעה היא נרדמה סוף סוף. אפילו אני כבר התחלתי לחשוב שאולי בעצם יש משהו מעבר לעייפות. כנראה שלא כי היא ישנה עכשיו בשקט ושלווה. ולשאלה- אני צריכה רעיונות שיחסכו לי את הצרחות. כלומר, איך אפשר לדלג על השלב הזה ולעבור לשלב השינה יותר בקלות? אשמח לשמוע מנסיונכן

לפי הגיל - ישר קפץ לי לראש שזו...

קפיצת גדילה. תנסי לחשוב - האם היא רצתה לינוק היום יותר מהרגיל? אם כן, אז די בודאות מדובר בקפיצת גדילה. יכול להיות שזה גם גורם לה לישון פחות במשך היום - כי היא צריכה להיות צמודה לציצי במשך כל היום...
מה שצריך לעשות, זה להיכנס למיטה שלך ביחד איתה, ויום שלם להניק ולנוח. אפשר לנצל את הזמן לקריאה, צפיה בסרטים ושינה בין לבין. וזה אמור לעובר תוך יום-יומיים (זה הזמן שקפיצת גדילה כזו נמשכת בד"כ). בהצלחה!

Shellylove

New member
נשמע לי נורמלי לחלוטין

ככל שהם גדלים הם ערים קצת יותר ומתעניינים יותר בעולם (עד גיל הבגרות ששם חוזרים לישון המון, אבל זה כבר סיפור אחר). למרות ששלי לא דוגמא, כי היא מהתחלה ישנה ממש מעט. לגבי חיסכון שלב הצרחות, אולי תנסי להניק לפני שהיא ממש רעבה (יש סימני רעב לפני בכי - ידיים בפה, חיפוש הפיטמה וכו´) ואז "המעבר" לשינה יהיה קל יותר לשתיכן.

למעלה