שאלה לגבי שינג אי

YaronCNK

New member
שאלה לגבי שינג אי

האם ניתן ללמוד את האומנות הזו גם ללא ידע מוקדם באומנויות לחימה?? היא פשוט נשמעת לי מאוד מעניינת ופילוסופית (וגם לא מאלה שיכניסו את הגוף להשבתה בשיעור השני עקב פנס בעין) אבל ראיתי שבמרכז לטאי צ'י צריך ללמוד 3 שנים טאי צ'י קודם!!! אז בכל זאת מעניין אותי אם יש מקום אר באיזור ת"א שמלמד את האומנות הזו גם לחסרי ידע באומנויות לחימה אחרות..ואם לא, אילו אומנויות לחימה פנימיות אחרות ניתן ללמוד חוץ מטאי צ'י?? (אני כולי בן 19 ומחפש משהו טיפ טיפה יותר דינמי אבל בגלל בעיות גב וברכיים אני מעדיף לא ללמוד אייקידו...) והקטע הפילוסופי נורא מושך אותי פשוט..אז תנדבו מידע ככל הניתן:)

fa jing

New member
אם יש מישהו שיודע משהו לגבי שינג אי

ואני מאוד ממליץ ללמוד אצלו הוא אבי מוריה, כפי שיובל נחמקין ידידנו הגדיר אותו פעם:"נוא בעל הדעה בתחום הזה בארץ". יובל פרטים נוספים.....? הייתי מארגן לך את הטלפון שלו אבל זה לא נגיש מבחינתי כרגע. חנן

bizhar

New member
תוכל לנסות אולי .........את זה?

נסה פה. וכמובן שישנן אומנויות לחימה רכות נוספות שאינן טאיצ'י.

אבי (ABI) מוריה - מורה לשינג-אי

מתחילים מבסיס הנותן הכנה לשינג-אי ועוברים עם הזמן, לשינג-אי משובח. מומלץ! 03-6056789 .

brunoflexe

New member
במרכז הישראלי לטאי צי

ניתן ללמוד בקבוצת 'נוער' (גילאים עד 18) שינגי (חבר שלי התאמן שם כשנה לפני שחזר למסלול הרגיל) באישור של המדריך הראשי גם אם אתה מעל לגיל 18. במסלול ה'רגיל' למבוגרים לומדים כשנתיים טאי צי לפני שמתחילים שינגי, ואני מכיר כאלה שהתחילו הרבה קודם. הסיבה למסלול כזה היא שכדאי לסגל מספר עקרונות תנועה לפני שמתחילים שינגי. הבסיס הרעיוני לשינגי של המרכז נמצא בלימודי הטאי צי. להבנתי, לימוד השינגי לאחר הטאי צי מאפשר הרחבה והעמקה של הרעיונות הקיימים בטאי צי. השיטה היא אחת, ולימוד המערב מספר דברים שנבחרו בקפידה מאפשר התקדמות יותר טובה. הטאי צי יוכל לעזור לך להגבר על מגבלות שנובעות מבעיות רפואיות לפני שתתחיל ללמוד משהוא "דינמי" יותר (אם כי עבודת זוגות קיימת כבר מהשיעור הראשון).

למעלה