שאלה לגבי שילוב

מילי12

New member
שאלה לגבי שילוב

שלום ובוקר טוב, רצינו לשלב את הבת בימי ו' בבית הספר אצלנו בישוב עם סייעת, אבל אנחנו לא ממש יודעים איך עושים את זה ,ואיך מכינים את הילדה ואת הילדים האחרים לקבל אותה. אשמח מאוד אם מישהו יוכל לספר על נסיונו או להפנות אותי לשרשורים שהיו בנושא. תודה רבה,מילי.

mali s

New member
מילי- תני בבקשה

עוד פרטים ואנסה לעזור. בת כמה היא, רמת תפקוד פחות או יותר. בעיקרון הסייעת צריכה לקבל הדרכה כלשהי, מהצוות הפארארפואי בגן בו היא שוהה ביתר הימים. . זאת תורה שלמה וקשה על רגל אחת ללת לך הדרכה. פרטי יותר ואנסה לתת לך כוון.

מילי12

New member
מלי תודה

את מקסימה. הבת שלי בת 6.5 ולומדת בכיתת PDD.מדברת מעט,לא יותר משני משפטים, מבינה יפה הוראות ואוהבת מאוד ילדים אבל לא יודעת ליזום קשר.עם האחים שלה היא משחקת מאוד יפה משחקי דמיון.היא גם די אקוללית וזה יכול להפריע. מדובר בסך הכל ב-4 שעות ולכן לא ניראה לי שצריך לערב את הצוות הפארארפואי.

mali s

New member
היי מילי- תודה

על המחמאה. פעם הפורום היה יותר תוסס ושאלה כמו שלך היתה מיד זוכה לשרשור ארוך. הוא קצת רדום לאחרונה. כנראה עייפות החומר. בכל אופן- ציינת שהשילוב הוא "רק" 4 שעות ולא נראה לך שצריך הנחייה. לדעתי את טועה אין טעם לשילוב, אם לא מגדירים מטרות ויעדים. אנחנו הרי לא מחפשים בייבי סיטר. לא הייתי חושפת אותה בבת אחת ל- 4 שעות , אלא הייתי מפצלת ליומיים, כל פעם שעתיים. מתחילה בשילוב עם ילד אחד ולאחר מכן 2 ילדים ולאחר מכן יותר. משחקים משותפים כמו: משחקי קופסא - סולמות ונחשים, משחקי קלפים-מלחמה. משחקי כדור- מסירות, קליעה לדלי ועוד.בקיצור, חבל לבזבז הזדמנות לשילוב יעיל. לדעתי הילדים נתרמים מכך ומתקדמים. אני מבינה שבכתת הפדד, קיים צוות מקצועי. אל תהססי לפנות אליהם ולבקש שיבנו תכנית מוגדרת.

גאמי

New member
לא יודעת איך להפנות אם בא לך

אשמח לעזור לך טלפונית. שלחי לי מסר באם את רוצה. להתראות גלית

ילי 06

New member
שילוב בימי שישי

אני מסכימה עם מלי שלשילוב, אפילו אם הוא קצר, צריכות להיות מטרות מובנות ואמצעים להשגתם. כך גם תוכלו לראות אם יש התקדמות ואם ניתן למשוך את השילוב לזמן ארוך יותר. אפשר להתחיל בשיעור חוויתי- האם בבית הספר בישובכם עדין עושים "קבלת שבת" לילדי כיתה א'? אם כן, זה הזמן טוב להתחלת השילוב. אולי ביום שישי יש שיעור נוסף חוויתי כמו מוסיקה או חינוך גופני שבו ניתן יותר לשלב אותה ולנסות לעבוד על קשרים חברתיים. האם היא תעזר במשלבת בשעות אלו? רצוי שזו תהיה מישהי שיודעת איך משלבים ותוכל לעזור לה במקומות שהיא תתקשה, ואם לא, שתקבל הנחיה טובה כהכנה לשילוב ושתוכל להתייעץ עם משלבות מנוסות. מנסיוננו (אנחנו בשילוב מלא בכיתה א') הילדים בגיל זה עדיין מקבלים את השונה כמובן מאליו אם הנושא מוצג להם נכון. אנחנו התחלנו שילוב בכיתה הזו בסוף השנה שעברה ואז בתי הגיעה יומיים בשבוע לשעתיים, עם המשלבת שלה. הגננת שהיתה בגן הציגה אותה בפשטות, ואמרה שהמשלבת שלה עוזרת לה להתרגל לילדים בכיתה. לא הצגנו להם את השוני שלה באופן מובנה , גם כך הם מרגישים לבד כיום ושואלים לפעמים ואנחנו עונים בפשטות , בלי הגדרות. יתכן וכיוון שבתך הולכת לכיתת PDD הם ישאלו שאלות כלליות על כך ותמיד אפשר לענות בצורה שילדים מבינים, ללא תוויות. האם היה לה נסיון קודם בשילוב בתקופת הגן? האם אלו ילדים שתוכלו לנסות לפתח קשרים לשעות אחה"צ? משלבת טובה תוכל בזמן השילוב לנסות ולארגן פעילויות שמתאימות ברמתן לבתך ומעניינות אותה בזמן הפסקה ולעודד פניה של הילדים להמשך קשר אחה"צ . אולי ניתן יהיה לבקש מהמורה להקדיש חלק משיעור חברה לנושא קבלת השונה (מאוד בכללי) ואיך כל אחד יוכל לתרום לכך. אם שיעור חברה נערך בימי שישי אפשר לבקש שיכלול זמן של משחקי חברה שהלדה מכירה ויכולה להשתתף בהם. אם תרצי להתייעץ יותר - פני אלי במסר ונדבר.

למעלה