שאלה לגבי שיטת NTSC

שאלה לגבי שיטת NTSC

שלום לכולם אשמח אם משהו יסביר לי אחת ולתמיד. למה ב-DVD בשיטת השידור NTSC מופיע קצב פריימים של 29.970. ובסרטי XVID בדר"כ בקצב של 23.976? מה זה ה-Pulldown 3:2 הזה? איך אני ממיר בין הפורמטים? ואם יש לי כתוביות שמותאמות ל-23.976 איך אני מתאים אותם ל-29.970? תודה

Ncoder

New member
NTSC הוא סטנדרט ...

חלק מהסטנדרט דורש שהוידאו יהיה ב-29.976 פריימים לשנייה, כל פריים מחולק ל-2 שדות (59.952 שדות) . ה-DVD מקודד לרוב מהפילם המקורי שמצולם ב-24 פריימים מלאים לשנייה שאותו המירו ל-30 פריימים (60 שדות) על מנת להתאים לסטנדרט . את ההמרה ל-60 שדות מה-24 פריימים מלאים עשו ע"י חילוק של כל פריים שני (2) ל-3 שדות, כלומר פריים 1 לשני שדות, פריים 2 לשלושה שדות, פריים 3 לשני שדות וכן הלאה... זה מה שנקרא Pulldown 2:3, הפעולה ההופכת נקראת Pulldown 3:2 . מאחר והמחשב לא מעניין אותו מה ה-FPS יהיה אז למה שנבזבז את הסרט על פריימים כפולים? זאת הסיבה שבכל DVD שהוא במקור 29.976 ממירים בדר"כ ל-23.976 . * אגב יש גם DVD שיש בו 23.976 פריימים לשנייה . התאמת FPS לכתוביות הוא פשוט מאוד וכל תוכנה לטיפול בכתוביות יודעת לעשות את ההמרה, יש לך כמה תוכנות תחת קישורי הפורום ויש גם מדריכים לשימוש במאמרי הפורום .

reko

New member
אחי איפה למדת את זה באונברסיטה?

-29.976 פריימים לשנייה תאמין לי בשיעור שנתת עכשיו אני כבר לא מבין כלום

למעלה