שאלה לגבי שידורי ה-NBA

shohamz

New member
שאלה לגבי שידורי ה-NBA

מה דעתכם על שימי ריגר כפרשן? שמעתי דעות לכאן ולכאן

ALI G

New member
בתור אחד שהכיר אותו אישית

אני חייב להגיד לכם שהבן אדם ממש ממש אבל לא כמו שהוא בטלוויזיה. הוא לא דובי חמוד כמו בטלויזיה, הבן אדם פשוט מכנת עצבים מהלכת, בטירוף!!!! עכשיו בקשר לפרשנות: אולי פעם פעמיים במשחק הוא אומר משהו שמלמד על טקטיקת המשחק של הקבוצות. הידע שלו על שחקנים הוא כמובן עצום ומעניין. הבדיחות שלו הפסיקו להצחיק בפעם השישית שהוא אמר אותם, אבל איכשהוא בפעם החמש עשה זה חוזר להצחיק, לא יודע למה. פרשן הוא לא, קוריוז הוא כן

עידו17

New member
בקושי קוריוז

פרשן בינוני ומטה, שמנופף בנתונים לא רלוונטיים (מה קשורים מאמני מכללות לכדורסל NBA) על מנת להסתיר את העובדה שאין לו שום כריזמה טלוויזיונית. הקול והצחוק שלו ממש פוגעים מההנאה מהמשחק.

shohamz

New member
לעומתו עופר שלח

לעופר שלח יש ראית משחק מעולה והוא יודע לנתח את יתרונות וחסרונות הקבוצות. לרוב הוא שם לב לפעולות שלא כל אחד היה רואה. אבל: כל פעולה שלילית של שחקן זוכה לתיאוריה מקפת כמו גם כל פעולה חיובית. תגובות לדוגמה: על שחקן גבוה חופשי שקולע מרחוק - אם הוא חופשי למה שלא יקלע? על שחקן גבוה חופשי שמחטיא מרחוק - כל זמן שהוא לא מראה לקבוצה השניה שהוא יכול לקלוע הם ישאירו אותו חופשי וזו בכלל לא הזריקה שלו. נכון שהוא רהוט ויש לו ידע רב אבל לעיתים הוא מצליח בשתי התקפות רצופות לתת פרשנויות הפוכות. כמו כן בכל התקפה תשמעו פרשנות ארוכה. יש כאלה שאוהבים אותו ויש שלא. אני שייך לקבוצה הראשונה. התירוץ שהוא לא יכול לפרשן כי הוא לא איש כדורסל אינו נכון. אני אוהב את חוש ההומור שלו, את העובדה שהוא לא משוחד ואת העובדה שהוא חד עין (משמעות כפולה). השילוב שלו ושל שימי ריגר הוא שילוב מנצח (איפה רונן גורביץ´ שהשלים את הפאזל?). רואים שהם נהנים לשדר ביחד ולהעביר רשמים ויש להם הערכה רבה זה לזה.

עידו17

New member
מסכים לגבי שלח

אני מסכים במאה אחוז. שלח הוא באמת רמה אחרת. רק שני דברים - אתה קצת סותר את עצמך בזה שאתה אומר שיש סתירה בפרשנויות שלו, אבל לא חשוב. ולמה אתה אומר ששלח לא איש כדורסל? פרשן לא חייב להיות שחקן או מאמן, לפעמים דווקא מישהו מבחוץ יכול לתת פרשנות יותר מדוייקת ויותר אובייקטיבית. שלח הוא גם פרשן צבאי ופוליטי, ואני נהנה מהפרשנויות שלו בכל תחום.

shohamz

New member
לא הבנת

1. יש כאלה שאומרים (כמו שמעון מזרחי) ששלח לא יכול לפרשן כי הוא לא איש כדורסל, ואמרתי שאיני מסכים עם קביעה זו 2. קורה לעיתים שבמהלך מסויים הוא ייתן תיאוריה אחת כשהמהלך נכשל ואותו מהלך בהתקפה הבאה שמצליח יקבל תיאוריה אחרת (למשל כניסה לסל מול גבוהים - פעם אחת הוא אומר שנכנסים עם הראש בקיר ופעם שניה שהגבוהים לא די זריזים). פרט לכך אני חושב שהוא פרשן מעולה (בכל תחום) רק לא צריך להגיב על כל מהלך בכל התקפה/קליעה/החטאה/איבוד כדור. אין סתירה בדברים שלי רק שמרוב רצון להגיב על כל דבר יוצאות לו לפעמים תיאוריות סותרות.

עידו17

New member
אוקיי

1. שמעון מזרחי מתנגד לכל פרשן אובייקטיבי שלא מסתכל על המשחק בעיניים של אוהד מכבי, ולכל מי שנותן ביקורת אובייקטיבית שטיפה מנוגדת למה שעושה הקבוצה שלו. אם הוא אומר שרק אנשי כדורסל צריכים לפרשן, אז רק אנשי כדורסל צריכים לנהל קבוצות כדורסל. 2. בקשר לפרשנות, אני לא נתקלתי בהרבה סתירות בדברים שלו.

shohamz

New member
חזרה לשימי ריגר

לדעתי, הוא מה שנקרא "איש צבע". אחד שמכניס חיים לשידור, הומור ותובנות שקצת לא קונבנציונליות (כמו למשל כאשר איזיאה אמר ב-NBC מה צריך לעשות בסוף משחק, ריגר הגיב מהאולפן שמדבר מי שמסר לבירד את הכדור האחרון). הוא לא יכול לשמש בתור פרשן לא כי הוא לא מבין, אלא כי הוא לא משתף את הצופים בידע שלו בנושאי הגנות, התקפות, שופטים, תקנונים וכל מה שקשור למשחק. הוא כן משתף את הצופים בתגובות שלו, בהסטוריה של השחקנים, מאמנים, ומשחקים חשובים ואין לו אלוהים: הוא יגיד מה שהוא חושב. והכי חשוב: בכל משחק יש לפחות פעם אחת בה הוא אומר משהו ששופך אותי מצחוק. אם שלח לידו אני נהנה יותר כי אני גם צוחק יותר וגם מקבל פרשנות טובה יותר (הם משלימים זה את זה). יוחזר שלח לשידורי ה-NBA - ירון טלפז משתדל, אבל זה לא זה

עידו17

New member
הצבע זה הבעיה

ה"צבע" זה בדיוק הבעיה של ריגר. נכון שהוא עושה רעש ופעם בשעה יוצא לו משהו מצחיק, אבל הוא משתמש בתדמית הזו על מנת לחפות על זה שהוא פשוט לא מסוגל להעביר שידור כמו שצריך. הומור וצבע זה אחלה, כל עוד זה לא בא על חשבון מקצועיות, וכאן שימי, בניגוד לשדר מכללות גדול בשם דיק ויטאל (ה´גורו´ של ריגר, כנראה), נופל בגדול. ירון טלפז לא שדר רע, אבל הוא צריך להבין שכשהוא משדר יחד עם ריגר, התפקיד שלו זה לאזן את השידור, לתת קונטרה עם סגנון יותר רגוע ושקט. כמו שסטיב ג´ונס מאזן את ביל וולטון בשידורי הNBC. זה בסדר ששדר מתלהב לנוכח מהלך יפה במשחק, אבל ה"וואו" שלו, בשילוב צחוק נבוך ומתחנף אחרי כל הטבעה מסכנה של שאקיל, מיותר לגמרי. במקום, הוא נגרר אחרי ריגר לרמה נמוכה של התבטאות, והשידור כולו נפגע.

קיר קמט

New member
אני מת על הבחור

תראו האמת שגם הפרשנים ב-NBC לא ממש מדברים על המשחק אז אני לא מבין למה אתם מתעקשים לרדת על הפרשנות של שימי , בכל מקרה , הוא מוסיף הרבה צבע למשחק , באמת כיף , ואת ירון טלפז אני שונא , מי יתן ויעיפו אותו , ושיפסיק להיות עיתונאי בכלל.

shohamz

New member
אין מה לשנוא בירון טלפז

הוא פשוט מנסה אבל לא מספיק טוב. אין לו תכונות מעצבנות או משהו כזה.

The Messiah

New member
ירון טלפז זה זה שאומר...

"הטורונטו" במקום הראפטורס? כי אם כן אז הוא מסריח

למעלה