רסקיו = הצלה ../images/Emo26.gif תרופת חירום
סאן רייז, בנדיבות ובסבלנות פירט לך את מרכיביה. זה מיועד לחירום - טראומה, עילפון, בהלה. במיוחד עכשיו, כשפירטת למה, אני חוזרת וממליצה שמטפל מוסמך בפרחי באך יתאים לך תמציות. ככה, בלי לדעת עלייך כלום אני יכולה לחשוב על כמה תמציות שיכולות להתאים. רק אחת מהן נמצאת ברסקיו והיא לא בהכרח הראשונה שאת צריכה לקחת. ואם הרגשות הללו חבויים, סימן שעד כה היה לך קושי להתמודד איתם. יש תמציות באך שיכולות לתת לך עזרה בהתמודדות עם העלאת מה שחבוי. גם תמציות אלו אינן ברסקיו. לגבי המטפלת בשיאצו, אני בוחרת לחרוג ממנהגי שלא לחוות דעה על מטפלים אחרים, כי היא לא מזוהה כאן בשמה, כי אני בכלל לא מתייחסת לתחום המקצועי שלה - שיאצו (מבחינתי היא יכולה להיות מטפלת מעולה לשיאצו), ובעיקר כיון שמטפלים רבים מדי סבורים שזה בסדר לקחת רסקיו על בסיס קבוע לאורך זמן) אז ככה:
אם היא לא מוסמכת לטפל בפרחי באך, כשהיא לוקחת על דעת עצמה - שיבושם לה, גם אם לדעתי היא טועה. כשהיא נותנת לאחרים - זה חוסר אחריות.
אם היא כן מוסמכת, שתתאים לך תמציות, ותבדוק את התאמתם במעקב ושינוי. את אומרת: לא קרה כלום - האם? ואם לא קרה כלום - למה היא ממשיכה לקחת? החיים הם דינמיים ומשתנים כל הזמן. הבחורה לוקחת שנתיים משהו שמטפל ב- STRESS פתאומי (חירום) את יודעת שיש לנו שתי מערכות עצבים? - אחת לחירום ואחת לרגיעה. מחלות רבות מתפרצות כשאנחנו מתפקדים במצב של STRESS מתמשך. למה את חושבת שלקחת תרופת חירום לאורך זמן יכולה להביא בריאות? מה שצריך זה לאזן את גופך על מצב רגיעה, ולתת לך את הכלים לשמור על שקט פנימי בעת הטיפול ב- STRERR שנובע מהעבר. ארחיב: כנטורופתית, אני יודעת קצת הומיאופתיה. הומיאופתיה בסיסית של חירום - למדתי, ואני עושה בה מעט שימוש לדברים מאוד שכיחים. למדתי עקרונית, (ללא תרגול והכרת תרופות - שנה אחת) ואני מסוגלת גם לעשות את ההליך לקביעת תרופה מתאימה. כיון שאני לא הומיאופתית מוסמכת, האדם היחידי שאני מטפלת בו בהומיאופתיה זה אני (במקרים קיצוניים) אפילו בבן שלי אני לא מטפלת. בלקיחת תוספי תזונה אנחנו ממליצים על מעקב של אחת ל- 3 חודשים, במצבים כרוניים קבועים - אחת לשישה. בכל מקרה אנחנו ממליצים על הפסקות שמתארכות ככל שלקיחת התוסף ממושכת יותר. הגוף שלנו משתנה כל הזמן, במיוחד כשהוא מטופל (אם הוא לא משתנה, זהו בזבוז של זמן וכסף) הנפש שלנו משתנה אפילו יותר - מכל מה שקורה בחיינו, שוב, במיוחד אם אנחנו מטופלים. טיפול לא נכון יכול להזיק, לפעמים באופן בלתי הפיך. אל תשחקי בעולמך הרגשי - קבלי טיפול מאדם שמוסמך לתת אותו
ניסיתי להקיף את הבעיה מכל הכיוונים, מקווה שהצלחתי להעביר את המסר.