שאלה לגבי רסקיו

yoelnd

New member
מטרה - יעד

היי אין כל בעיה בשימוש יום - יומי, השאלה היא הצורך, הסיבה? לרוב הרסקיו עובד במישור הטראומתי העכשווי - מיידי ורצוי לברר בראיון בעיקר נטורופתי מה המניע והסיבה לטפל בהתאם בבעיה. רק בריאות!

תמצית הרסקיו

מורכבת מ-5 תמציות והיא תמצית של הצלה לכאן ועכשיו והיא טובה גם ללחץ נפשי, מתח, היסטריה, פאניקה וכדומה. חמשת התמציות שמרכיבות את תמצית הרסקיו לכל אחת מהן יש לה תפקיד משלהן. S.O.B -סטאר אוף בית לחם- תמצית למצב של טראומות והלם ומצוקה נפשית. CLEMATIS- תמצית לאנשים מעופפים, חולמניים, ישנוניים ללא עניין גדול בחיים, חסרי שמחה בהווה וחיים על העתיד. ROCK ROSE- תמצית SOS למצב חירום למצב של איבוד תקווה למצב של בהלה ולאלה שמשליטים פחד והיסטריה לסובבים אותם. CHERRY PLUM - תמצית לאלה שמפחדים לאבד שליטה, לאלה שחושבים מחשבות אסורות ובכל זאת יש להם דחף לעשות כן, פחדים ממעשים מחרידים. IMPATIENS - תמצית לאנשים חסרי סבלנות, אלה שרוצים שהכל יעשה במהירות שלהם ולא מוכנים לחכות, אינם מחלקים סמכויות לאחר בגלל שהוא איטי מידי לטעמם, ובמצב של חולי רוצים להבריא מיד בלי לחכות. אנשים לחוצים כאילו ישבו על סיר לחץ. אפשר לקחת רסקיו כל יום ובכל מצב שאת חושבת שאת צריכה את זה אבל זה לא מטה קסמים אין תרופות פלא וצריך לטפל בשורש הבעיה האמיתית שמתחבאת כאן. למה את רוצה לקחת רסקיו כל יום ? מה גורם לך לרצות כך ? והאם רצונך לקחת את התמצית לא תבטא תלות מסויימת שאם תקחי רסקיו בעיותייך יפתרו. תעשי בדק עם עצמך ותראי מה הביא אותך למצב הזה ואיך את יכולה לפתור את העניין מהשורש, אולי תחילתו של שינוי מסויים שדרוש בחייך ? הורדת מתחים בעבודה או בבית או כל סיבה אחרת שלא שמת אליה מספיק לב. מה שכן התמצית מצויינת לפני מבחנים או ראיון עבודה מלחיץ.

התחלתי טיפול שיאצו כדי

להכנס להריון מאחר ואין שום בעיה אצלי ולא אצל בעלי. המטפלת אמרה לי שישי הרבה רגשות שחבויים בפנים אצלי ואני צריכה להוציא אותם ובאמת המון דברים מפריעים לי עוד מהילדות. היא אמרה שכדי שהרגשות יתגברו ויצאו כדאי לקחת רסקיו יום יום, ושהיא לוקחת כבר שנתיים כל יום ולא קרה לה כלום. מה דעתכם?

רסקיו = הצלה ../images/Emo26.gif תרופת חירום

סאן רייז, בנדיבות ובסבלנות פירט לך את מרכיביה. זה מיועד לחירום - טראומה, עילפון, בהלה. במיוחד עכשיו, כשפירטת למה, אני חוזרת וממליצה שמטפל מוסמך בפרחי באך יתאים לך תמציות. ככה, בלי לדעת עלייך כלום אני יכולה לחשוב על כמה תמציות שיכולות להתאים. רק אחת מהן נמצאת ברסקיו והיא לא בהכרח הראשונה שאת צריכה לקחת. ואם הרגשות הללו חבויים, סימן שעד כה היה לך קושי להתמודד איתם. יש תמציות באך שיכולות לתת לך עזרה בהתמודדות עם העלאת מה שחבוי. גם תמציות אלו אינן ברסקיו. לגבי המטפלת בשיאצו, אני בוחרת לחרוג ממנהגי שלא לחוות דעה על מטפלים אחרים, כי היא לא מזוהה כאן בשמה, כי אני בכלל לא מתייחסת לתחום המקצועי שלה - שיאצו (מבחינתי היא יכולה להיות מטפלת מעולה לשיאצו), ובעיקר כיון שמטפלים רבים מדי סבורים שזה בסדר לקחת רסקיו על בסיס קבוע לאורך זמן) אז ככה: אם היא לא מוסמכת לטפל בפרחי באך, כשהיא לוקחת על דעת עצמה - שיבושם לה, גם אם לדעתי היא טועה. כשהיא נותנת לאחרים - זה חוסר אחריות. אם היא כן מוסמכת, שתתאים לך תמציות, ותבדוק את התאמתם במעקב ושינוי. את אומרת: לא קרה כלום - האם? ואם לא קרה כלום - למה היא ממשיכה לקחת? החיים הם דינמיים ומשתנים כל הזמן. הבחורה לוקחת שנתיים משהו שמטפל ב- STRESS פתאומי (חירום) את יודעת שיש לנו שתי מערכות עצבים? - אחת לחירום ואחת לרגיעה. מחלות רבות מתפרצות כשאנחנו מתפקדים במצב של STRESS מתמשך. למה את חושבת שלקחת תרופת חירום לאורך זמן יכולה להביא בריאות? מה שצריך זה לאזן את גופך על מצב רגיעה, ולתת לך את הכלים לשמור על שקט פנימי בעת הטיפול ב- STRERR שנובע מהעבר. ארחיב: כנטורופתית, אני יודעת קצת הומיאופתיה. הומיאופתיה בסיסית של חירום - למדתי, ואני עושה בה מעט שימוש לדברים מאוד שכיחים. למדתי עקרונית, (ללא תרגול והכרת תרופות - שנה אחת) ואני מסוגלת גם לעשות את ההליך לקביעת תרופה מתאימה. כיון שאני לא הומיאופתית מוסמכת, האדם היחידי שאני מטפלת בו בהומיאופתיה זה אני (במקרים קיצוניים) אפילו בבן שלי אני לא מטפלת. בלקיחת תוספי תזונה אנחנו ממליצים על מעקב של אחת ל- 3 חודשים, במצבים כרוניים קבועים - אחת לשישה. בכל מקרה אנחנו ממליצים על הפסקות שמתארכות ככל שלקיחת התוסף ממושכת יותר. הגוף שלנו משתנה כל הזמן, במיוחד כשהוא מטופל (אם הוא לא משתנה, זהו בזבוז של זמן וכסף) הנפש שלנו משתנה אפילו יותר - מכל מה שקורה בחיינו, שוב, במיוחד אם אנחנו מטופלים. טיפול לא נכון יכול להזיק, לפעמים באופן בלתי הפיך. אל תשחקי בעולמך הרגשי - קבלי טיפול מאדם שמוסמך לתת אותו
ניסיתי להקיף את הבעיה מכל הכיוונים, מקווה שהצלחתי להעביר את המסר.

מחזקת כל מילה של נאוה

כל תרופה שעושה טוב יכולה גם לעשות רע בייחוד אם לוקחים אותה יומיום. לכן צריך להתיעץ עם אנשי מקצוע ולהיות במעקב! בברכה עירית

אוי ואבוי ../images/Emo3.gif

זה שמהטפלת שלך לוקחת רסקיו כל יום לא אומר שאת צריכה לקחת עליה זה ישפיע בצורה אחת עלייך זה יכול להשפיע בצורה אחרת או בכלל לא.!!!!! עצם העובדה שהיא לוקחת את זה יום יום כבר מראה על תלות מסויימת מצידה ואני לא רוצה לשפוט אנשים או לקבוע להם מה לעשות אבל לדעתי אין בזה תועלת ואפילו מראה על בעיה מסויימת שיש לפתור אותה. איך היא יודעת שחבויים אצלך רגשות בפנים שצריכים לצאת היא אמרה לך ? על סמך מה ? אם היא תשאלה אותך וסיפרת לה הכל ועל סמך זה היא הבינה זה יכול להתקבל, אבל אם היא החליטה על דעת עצמה שיש אצלך רגשות בלי שסיפרת לה כלום אז אבוי לה ואבוי לך. לרסקיו אין שום קשר לרגשות היא תמצית מצב של כאן ועכשיו לכל מצב של סטרס או מועקה נפשית, היסטריה, תאונה, או בהלה מסויימת. מפריעים לך דברים בילדות שבי עם מטפל בעל ניסיון ספרי לו הכל והוא לפי התשאול ירכיב לך את התמציות שמתאימות לך ואז תתחילי את המסע לריפוי או לשינוי. סתם לקחת תמצית רסקיו אין בה שום תועלת ובטח לא יום יום כמו שאמרתי קודם אין פה קסמים ולא כישופים כשיש בעיה צריך לטפל בשורש שלה ולא לפתח לולאה של שימוש בתמצית כבמטה קסם כי זה גם יכול להביא לתלות מסויימת בתמצית עם מחשבה מוטעית לחלוטין מהיסוד שזה יפתור את בעיותייך ואז בעצם הוספת עוד בעיה על עצמך ולא פתרת כלום. עצם העובדה שהיא לקחה שנתיים ולא קרה לה כלום זה כבר מעיד שאין תועלת בזה שהיא לקחה קראי טוב את המשפט "היא לוקחת כבר שנתיים ולא קרה כלום" אז איפה הרפי איפה העזרה שהתמצית הייתה אמורה להביא?. הריאקציות שהתמציות גורמות הן דרכו של הגוף לנקות את עצמו ולהשליך פסולת מקירבו ולא כל אחד מתנסה בריאקציות. אחד יכול לסבול מריאקציות קשות ולא נעימות למשך תקופה, אחד יכול שבועיים או שבוע ואחד אפילו יכול בלי לקבל כלום. ויש כאלה שמקבלים הארות מסויימות או תובנות או שמשהו משנה להם את דרך החשיבה לטובה ופותח בפניהם דלתות חדשות. רוב העבודה בתמציות נעשית על ידך בלבד ומרצונך החופשי להשתתף בתהליך של ריפוי עצמך וחזרה אל דרך הישר. הדרל הזו רצופה מכשולים ואורך רוח, סבלנות והשקעה מעצמך יעצימו את הריפוי שלך אם במודע או שלא במודע. שיאצו הוא טיפול מצויין לגוף ויכול לעבוד בהרבה מצבים על כל מיני פתולוגיות נפשיות וגופניות. אני חוזר ואומר וזו דעתי בלבד ואת יכולה להסיק מכך מה שתרצי ואת לא חייבת להסכים איתי. לדעתי משהו פגום בגישה שלה ועל סמך מה שהיא עוברת על עצמה היא מייעצת לך לעשות את אותו הדבר וזו טעות כל אחד הוא אינדיבידואל בפני עצמו ויש לו מערכות שונות בגוף (אנרגטיות) וכל אחד צריך טיפול אישי לעצמו על סמך מה שיש לו בפנים לא מה שיש לאחרים. עצה את יכולה לאמץ לעצמך אם תרצי לכי למטפל בעל ניסיון בתחום ותשמעי מה שיש לו להגיד ותספרי לו על הכל ותראי מה הוא יגיד לך כך תהיה לך עוד חוות דעת ותקבלי טיפה יותר מושג ואם תחליטי הוא ירכיב לך תמציות שיתאימו לתהליך שאת תצטרכי לעבור אם כמובן תבחרי בזה.

משהו חשוב ביותר שנזכרתי בו ../images/Emo62.gif

בתמצית הרסקיו יש תמצית אחד שנקראת CHERRY PLUM והיא תמצית לאלה שמפחדים לאבד שליטה והיא טובה לכל למצב או מקרה כזה. כשנשים בהיריון כורעות ללדת לא מומלץ לתת להם רסקיו או לפחות לחלק מהנשים לא בגלל שזה לא טוב אלא בגלל שהרופא המרדים מזריק את חומר ההרדמה על מנת שהאישה תירדם והתמצית הזו מתנגדת לפעולה הזו. ובמקום להירדם היא רק מתעוררת ואז צריך יותר כמות של חומר מרדים וזה לא הכי סימפטי, בגלל שהתמצית הזו היעוד שלה הוא השארת השליטה בידיים שלך ועצם ניסיונו של הרופא המרדים להרדים את המטופלת משמע נטילת השליטה מהידיים שלך ויש אנשים בכלל שאצלם זה נחווה כאיום וישר מפתחים תנגודת. וכל זה נמצא בתודעה שלנו. כך שיהיה קשה מאוד להרדים את המטופלת.

Orrza

New member
המטפלת שיאצו הזו ממש מפחידה...

זה ממש חוסר אחריות! אם פרחי באך זה לא התחום שלה, שלא תתן עצות על רגל אחת. זה מסוכן! והעובדה שהיא לוקחת שנתיים רצוף רסקיו לא אומרת כלום על אנשים אחרים שעשויים לקחת את זה. כל אדם בנוי אחרת ומגיב אחרת לתרופות ולחמרים מסויימים, גם פורמולת צמחים ברפואה הסינית משתנה אחת לשלושה שבועות. היא נשמעת לא אחראית בעליל!!! תבררי שוב איפה היא למדה, אם בכלל. זו לא בושה לבקש ממטפל להציג את התעודות שלו, זו אפילו חובה. אם אנשים מתשאלים אותי לפני שאנחנו מתחילים טיפול אני מקבל את זה בהבנה, גם אני לא הייתי נותן לאף אחד להתחיל "לשחק" לי בגוף בלי להרגיש בטוח.

אני מאמין שבסוף דבר

לא יכול לקרות נזק כלשהו מהתמציות כי אין בהן הרי חומר והכל אנרגטי אבל לא מומלץ לקחת סתם תמציות כי אתה סתם משלה את עצמך ושנית אולי לא יכול להיגרם נזק גופני אבל ישנן תופעות שיכולות לצוץ ולכן עדיף ללכת למטפל אחראי ובעל ניסיון ולא לעשות כלום בחאפ לאפ. מה שכן היא באמת משדרת חוסר אחריות משווע אולי מגישה מוטעית אולי מחוסר ניסיון ולמרות שכוונתה הייתה טובה אני מניח צריך לשים לב. וכמובן לא מומלץ להתעסק עם תמציות משום סוג ללא ידע או לימוד כלשהו. ובטח לא על דעת עצמך.

שמעתי ואני גם אסביר

תרופה הומאופתית שניתנת לריפוי לאדם חולה יוצרת אותם סימפטומים אצל הבריא. כך אנחנו בודקים תרופות הומאופתיות (פרובינג) ע"י נתינתם לנסיינים בריאים. פרחי באך הן גם תרופה הומאופתית. הן מורכבות מיותר אלמנטים אבל תהליך ההכנה שלהם דומה. לכן רסקיו שניתנת יומיום היא בפוטנציאל גורם מחלה. לכן-צריך להזהר. עירית

freearth10

New member
עירית,תוכלי קצת להסביר איך ולמה?

היי עירית, מהרבה מאוד אנשים שעובדים במקצוע וגם מ- 2 מורים למדתי שאנרגיה שהגוף לא זקוק לה - נפלטת ממנו, לכן הייתי גם כל כך בטוחה כאשר נתתי לאישה בחודש התשיעי להריונה תמצית קריסטלים לקוצר נשימה,שאכן עזרה לה. בתינוקות לא טיפלתי אבל אני יודעת שנותנים גם לתינוק בן יום תמציות באך. אני יודעת שתמציות באך וקריסטלים עובדים על הרמה הרגשית (ואולי גם תמציות הומיאופתיות) אז לא לגמרי ברור לי איך רואים את הסימפטום, כי הרי אדם שמפחד לדוגמא הפחד הזה יכול להוביל לסימפטומים שונים תלוי במצב האינדיבידואלי של אותו האדם וגם לוקח לסימפטום הפיזי קצת יותר זמן להופיע בגוף. אני מסכימה שאין טעם לקחת רסקיו לאורך זמן, כי צריך לטפל בבעיה שגורמת ללחץ הזה ומבחינתי הרסקיו הוא טוב לאותו הרגע, אבל לא נותן ממש מענה לבעיה עצמה כי הוא לא ממוקד בבעיה אחת אלא במגוון של מצבים. מלבד השליפה המהירה של הרסקיו במקום להתמקד בבעיה עצמה, דבר שבעצם מרחיק את הטיפול, אני לא רואה בעיה בלקיחת רסקיו. ושאלה אחרונה: למה את אומרת שפרחי באך מורכבים מיותר אלמנטים? לא כל תמצית מורכבת מהצמח/עץ שעל שמו היא קרויה (מלבד הרסקיו)? מאיה

מסבירה קצת-

שלום מאיה א. לגבי-"אנרגיה שהגוף לא זקוק לה - נפלטת ממנו" - לא תמיד ולא אצל כל אחד. ז"א תלוי באדם, ברגישויות שלו ובמחלות שלו. אדם מסוים שיהיה רגיש לאנרגיה מסוימת יגיב אליה חזק (ז"א יקבל סימפטומים כלשהם) וחברו הטוב לא ירגיש שום דבר. זה קורה בפרובינג הומאופתי- הנסיינים מגיבים כל אחד עפ"י הקונסטיטוציה שלו. הרגישים מוצאים סימפטומים ייחודיים יותר ורבים יותר מהלא רגישים. בגלל זה לא צריך לתת אנרגיה כלשהיא אם לא בטוחים (בקצור כל אנרגיה צריכה להנתן ע"י איש מקצוע ולאחר תחקור רציני) ב. "...עובדים על הרמה הרגשית (ואולי גם תמציות הומיאופתיות) אז לא לגמרי ברור לי איך רואים את הסימפטום, " - סימפטומים הם תמיד תוצאה של איזשהוא מצב נפשי. למעשה סימפטומים הם תוצאה של מחשבות לא טובות! וכן, הם יכולים לצאת באופן מיידי. כשאני באיזושהיא התרגשות -ישר יש לי שלשול. זה יכול לקחת דקות. יש גם סימפטומים שהם תוצאה של מצבים כרוניים ואז המופע שלהם יהיה אחר. ג. פרחי באך-זו לא המומחיות שלי ומאד יכול להיות שאני טועה. עירית

בקשר לשימוש היומי

אלא אם זו תמצית שהורכבה ע"י מטפל לתהליך כלשהו ממש לא מומלץ לקחת סתם תמציות כי אז אם יקרה משהו אתה לא תבין מה קרה ורחמנא ליצלען תיבהל או תתחיל לחשוב מחשבות שאתה חולה או משהו כזה. יש משהו בדברייך על פוטנציאל גורם המחלה אבל לי זה יותר נראה כמו שלב שבו התמצית פשוט לא תעבוד כי הגוף יתרגל אליה או שהיא תאותת בסימן כלשהו ללוקח שזה מיותר או לא רצוי.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עד כמה שידוע לי מניסיוני הדל בפרחי באך ולפי מה שהבנתי מהמורה שלי לא שמעתי על נזקים פיזיים שנגרמו עקב התמציות בגלל זה הוספתי את הקשר האנרגטי שלא כדאי סתם להתעסק במה שלא יודעים כי דברים יכולים לצוץ.
אני אישית לא הייתי מתעסק במה שאני לא יודע קל וחומר לעולם לא הייתי ממליץ למישהו לקחת משהו על בסיס שזה עזר לי.
.

למעלה