שאלה לגבי רספרדל.

תשובה

אופיר מכניס את היד לתחתון ומורח בקיר.
מאוד לא נעים .התוםעה החלה בחופש הגדול.
מענין שעם החונך הוא הולך לשירותים.רק עם אמא שלו מפספס.

TikvaBonneh

New member
זה סימן טוב מאוד

אם עם החונך זה לא קורה, זה אומר שהוא שולט בצרכיו ומסוגל לשנות את ההתנהגות שלו.
אני מאוד בעד לפנות למנתחת התנהגות מוסמכת שמתמחה באוטיזם, שתבנה לו תכנית להתמודד עם הבעיות שהזכרת, מריחת צואה על הקיר, אי שקט והתעוררויות בלילה. רק אם זה לא יצליח, תפנו לטיפול תרופתי.

טסרקט

New member
חוסר שקט או תופעות לוואי

לדעתי יש מקרים שעדיף חוסר השקט התמידי על תופעות הלוואי. תלוי גם איך מתבטא חוסר השקט ומה גורם לו. האם לדעתך חוסר השקט שלו מפריע לו? אולי יש לו צורך בתנועה רבה ואם רק זה העניין, צורך בתנועה אינו בהכרח בעיה שצריך לפתור עם תרופות. אולי הוא מתוח מאוד וצריך סביבה רגועה יותר? יש מקרים שאפשר להקל משמעותית על חוסר השקט על ידי שינוי הסביבה של הילד ובדרכים אחרות שאין להן תופעות לוואי וסיכונים לבריאות שלו, הייתי נזהרת מאוד לתת תרופה עם תופעות לוואי כשמדובר בילד לא מדבר, כשמדובר במצבים שאין בהם סכנה לחייו או לבריאותו, הוא עלול לסבול מתופעות הלוואי ואתם עלולים שלא לדעת עד כמה הוא סובל כי הוא לא יוכל לבטא מה שהוא מרגיש בדרך שתהיה מובנת לכם. כשמדובר בספקטרום כל ילד מגיב אחרת לתרופות.
התעוררות באמצע הלילה וחוסר יכולת להרדם בשנית יכולה לנבוע מהרבה סיבות. זה יכול להיות מתח מצטבר, רגישות יתר, שעון ביולוגי, הרגל, חשיפה לתאורה לא מתאימה בשעות הערות, חוסר איזון, אלרגיות, אכילה בשעה מאוחרת, בעיה פיזית, שיניים, יתושים ועוד. לדעתי כדאי לנסות לברר את הסיבה להתעוררות, כך תוכלו למצוא פתרון מתאים.
באשר לשאלתך השניה, כמו שרנדי כתבה כדאי לנסות לתת לו להתנסות עם יותר מגע במרקמים וחומרים כמו בצק, בוץ, כריות וכדורי תחושה ואולי גם קצף גילוח, אולי זה יעזור.

השאלה שאני שואלת שקראתי

את הדברים האם מדובר בחוסר שקט קיצוני שמפריע לתפקוד הבית כמו שבירת חפצים בדירה? במקרה כזה כנראה אין בררה אלא להתחיל בתרופות
אם ניסיתם כיווני טיפולים אחרים ללא הצלחה!
האם יש לחץ מכיוון בית הספר לתת תרופות?

ענבלית8

New member
לגבי התעוררות בלילה

לפעמים נובע מתולעי מעיים. וזה שהוא נוגע בצואנ יכול להגביר חשד לזה. טיפול פשוט יחסית בוורמוקס במרשם רופא יכול לפתור את זה. שווה לנסות (אבל צריך לשמור איכשהוא שלא תהיה הדבקה חוזרת...)

TRIDENT

New member
ריספרדל

לדעתי אין מה לפחד אם זה ניתן תחת השגחה.
לגבי תופעות הלוואי - זה שיש רשימה ארוכה של תופעות לוואי זה לא אומר שהילד יקבל את כולם או אפילו את חלקם. לנו למשל בפעם הראשונה שניסינו היתה תופתע לוואי של תיאבון מוגבר, אבל זה לא הטריד אותנו כי הוא מאד רזה, אבל הפסקנו את הטיפול כשהתחילה בריחת שתן.
3 שנים אחרי ניסינו שוב ועכשיו אין תופעות לוואי מעבר לעייפות ועל זה מתגברים באמצעות משחקים עם המינון והתזמון של מתן התרופות.
אני אישית חושב בנושא הזה שNO PAIN NO GAIN . זאת אומרת, מי שרוצה לשפר את המצב של הילד שלו צריך גם לקחת סיכונים מחושבים בדרך, אחרת שום דבר לא יזוז.

למעלה