שאלה לגבי ריממת

koval10

New member
שאלה לגבי ריממת

שלום! אנחנו מגדלים גור מלאמוט מעורב, שגר בגינה. ראינו שלפני כמה זמן הבולבול של הכלב התנפח ונהיה אדום, לאחר מכן הופיעו הפרשות דם. כמעט מייד פנינו לוטרינר והוא אמר שזבובים הטילו ביצים בתוך הבולבול(!) והתפתחו שמה, והוא עשה לכלב המסכן ניתוח קטן והוציא משמה 8 תולעים, חיטה את האיזור ושם תפרים. לאחר מכן הוא שם לו קולר מיוחד וימנע ממנו ללקק את האיזור אבל אחרי יום וחצי עם הקול וסבל נוראי של הכלב הורדו אותו. עוד הרופא אמר שצריך לשים מסביב את K-300 אותו אני לא שמתי כי לא נראה לי הגיוני לשים חומר כזה על חיה. מה אפשר לעשות?! הרופא אומר כנראה שהיה הפרשות מהבולבול אולי שתם שהכלב לא ניקה ואז הזבובים באו והטילו ביצים על זה. איך אפשר למנוע? אנא עזרתכם, הכלב גר בחוץ, בגינה, היא ממש לא מתופחת, אבל חשבנו שהוא מרגיש טוב שמה. איך אפשר להקטין כמות של זבובים בחוץ, ולמנוע שהמקרה יחזור על עצמו?
האם זה קורה הרבה? אנחנו ראינו דבר כזה בפעם הראשונה( מקווה והיא גם האחרונה). שמנו לכלב קולר נגד קרציוצ, האם הוא דוחה גם זבובים?אולי יש עוד חומר שאפשר לשים עליו
( ולא K-300) ?
תודה רבה מראש על העזרה, אשמח גם לקבל המלצות על וטרינר באיזור ירושלים, מודיעין

מסכן

לרוב רימות מגיעות לפצע פתוח. כמו שנאמר - יתכן וההפרשות מאיבר המין משכו רימות.
אני בדרך כלל משאיר כאלו פצעים פתוחים ולא סוגר אותם, אלא לאחר שאני משוכנע שאין זיהום ברקמה (ואז לרוב הפצע נסגר לבד). מצד שני - מדובר באזור רגיש במיוחד.
יש כמה חומרים לדחיית זבובים שאפשר לשים על הכלב. אין לי ניסיון עם K-300. חלק מהאמפולות נגד פרעושים וקרציות גם דוחות זבובים.
האם אתם משוכנעים שאין רימות נוספות ? 8 זה לא כל כך הרבה. האם קיבל גם זריקה נגד הרימות ?

koval10

New member
הרופא אמר לנו

שהוא נתן לו זריקת אנטיביוטיקה ונגד כאבים לא נגד רימות. ד.א הכלב לא הרגיש נורא מסכן, הוא גם לא ליקק את האיזור הרבה, הוא אכל ושתה כרגיל, רק ויזואלית שמתי לב שמשהו לא תקין. האם קולר נגד קרציות יכול לדחות גם זבובים? אני לא יודעת, האם נשארו עוד רימות, הרופא אומר שלא, הוא הוציא את כולם, בהרדמה מלאה, ניקה את הפצע ושם תפרים. האם זו בעיה שהורדנו לו את המגן? הוא עלול להוציא תפרים, הרופא אמר לבוא עוד שבועיים להוציא. לגבי האמפולות יש לנו פרונטליין פלוס נגד קרציות, האם זה בסדר? יש לו גם קולר, ששמנו אחרי הניתוח של רימות. האמת אני כל כך נבהלתי אחרי שהרופא אמר שאלאה הזבובים, שאפילו הצטערתי שהבאנו כלב, זה נורא מפחיד, יש לנו גם ילדים קטנים בבית. לא נראה לי שזה מדבק או משהו אבל דוחה נוראה זה בטוח. אני לא ראיתי בעצמי את הרימות, אבל סמכתי על רופא וטרינר. האמת, די התייאשתי... בטח יש סיכוי גבוה שהדבר יחזור על עצמו. האם מקלחות מרובות יכולות לעזור? וכמובן תודה רבה לך על התשובה

לא להישבר

אני לא רואה סיבה לא לסמוך על הוטרינר.
בכל מקרה - עם כמה האירוע חריג, אין סיבה לחשוב שזה הולך לחזור שוב פתאום, ואין כאן שום מרכיב מדבק לאנשים, כך שאת יכולה להיות רגועה גם לגבי הילדים.
את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי חומר ייעודי לכלבים, ולא K300, שאין לי נסיון איתו.
מקלחות מרובות לא יסייעו, אלא אם כבר יזיקו, כך שזה לא מומלץ.
אם את מודאגת את יכולה גם לדבר עם הרופא שלך ולבוא לביקורת נוספת לפני שחולפים השבועיים.
אסף

למעלה