שאלה לגבי רים שוט

amir777777

New member
שאלה לגבי רים שוט

שלום חברים, שאלה אליכם - בקטע שאני ועוד גיטריסט עובדים עליו, אני צריך לעבור מתיפוף על הרייד והסנר לתיפוף על ההייאט ורים-שוט על הסנר. הבעיה היא שאני צריך לעבור מהר מתיפוף רגיל על הסנר לרים-שוט על הסנר. איך הכי כדאי לבצע את המעבר מבחינה טכנית ? תודה, אמיר נ.ב. בתקוה שלא תפנו אותי לפורום נגנים וכלי נגינה כי משם לא צמחה לי עזרה רבה מדי...

Tuluz Debit

New member
לייצר פתרון

מבחינה טכנית אני לא יכול לחדש לך הרבה מבלי לראות איך אתה יושב על הסט, אבל מה שאני מאמין בו זה לייצר זה פתרון מוזיקלי. כשצריך לעבור מצד אחד של הסט לצד השני ואין צורך מוחלט להשאר על הרייד (לדוגמה) עד סוף התיבה, אתה יכול לנגן מעבר שנגמר ב-4 עם צליל ארוך (נניח קראש ימני, ספלאש הי-האט או אפילו מכה חזקה על הרייד) ואז יש לך את כל הזמן שבעולם לעבור לצד השני, אפילו ב-180BPM.

amir777777

New member
קודם כל תודה רבה !

הבעיה לפי הרגשתי היא פחות המעבר לצד אחר של הסט, אלא איך ומתי להפוך את כוון המקל לרים שוט על הסנר. בתור מתופף לא מדי מנוסה, אני צריך להספיק לעשות את זה אחרי המעבר, (עד המכה של הרבע השני על ההיאט) ולא להתקל ביד שמכה על ההיאט. יותר שאלה טכנית של איך לסובב את המקל והאם למשל זה צריך להיות במקביל למכה של הרבע הראשון (אחרי המעבר) על המצילה. תודה שוב ! אמיר

megahertz

New member
רגע, אתה בטוח שאתה מדבר על רים-שוט?

לצורכי הבהרה (כי יש כאלה שמשתמשים בשמות שונים) - אתה מתכוון למכה על: 1) העור+הרים במקביל, ליצירת ווליום חזק או ל: 2) הרים בלבד, כשחלק מהמקל "נשען" על העור אני מניח שאתה מתייחס לשני, אבל חייב להיות בטוח לפני נתינת תגובה.

אהמ אהמ

אתה לא חייב להפוך את המקל. תמשיך לאחוז אותו כשהראש כלפי חוץ, לא יקרה כלום.

Vdrums

New member
זה נקרא קרוס סטיק. תתאמן על המעבר

בסך הכל מדובר בתנועת יד שמאל, את המעבר של יד ימין מהרייד לHH אתה בטח עושה בקלות.

kfirshap

New member
פשוט קח מקל

ותתאמן איתו ביד שמאל תחזיק אותו ביד שמאל באחיזה רגילה ותהפוך את המקל ביד אחת אין לי ספק שתוך שבוע המעבר הזה עובד לך חלק זה בתנאי שבאמת תתאמן עליו. תתחיל בלי המערכת בלסובב אותו על היד ואח"כ תעבור למערכת במהירות נמוכה ולאט לאט תעלה. עדיף תעבוד עם מטרונום והמכה שאתה מדבר עליה היא לא רים שוט [רים שוט היא מכה רגילה שהמקל נותן מכה על העור אבל פוגע גם ברים מה מגביר את הצליל בהרבה] המכה הזאת נקראת side stick או cross stick. בהצלחה=]

BashtaY

New member
אכן זה לא נקרא רים שוט

שרבים (בעיקר לא מתופפים) מתבלבלים בין השמות. שכאמור אתה מדבר על קרוס סטיק. אני ממליץ לך על שתי אפשרויות: קודם כל לא צריך להפוך את המקל בשביל לבצע קרוס סטיק, אתה יכול להשאיר את המקל איך שהוא זה יחסוך לך בהסתבכות. אפשרות ראשונה בשבילך להתאמן על המעבר לקרוס סטיק עם אותו מעבר ומקצב שאתה מבצע ופשוט להתאמן על זה בקצב איטי יותר ומניסיון לניסיון להגביר את הקצב, שכן הדרך הטובה ביותר להתאמן על דבר היא לאט ובטוח. אפשרות שניה בשבילך היא לסיים את התיבה האחרונה לפני הכניסה לתיבה עם הקרוס סטיק, עם יד ימין ולא שמאל (זאת אומרת עם היד שלא על הסנר). תסיים אותה במעבר או סתם על הפלור/הייאט פתוח או כל דבר אחר שיתאים לך ובזמן הזה תכין את יד שמאל לקרוס סטיק. בהצלחה.

למעלה