שאלה לגבי קרוב

ron8901

New member
שאלה לגבי קרוב

שלום, קרוב משפחתי הינו נכה צה"ל מבוגר שמזה כ-10 שנים אינו עובד עקב חוסר יכולתו למצוא עבודה מחמת פציעתו, לאחרונה הודיעו לו מביטוח לאומי כי עקב שינויים שנערכו בחוקים נשללה זכאות לקבלת הבטחת הכנסה. כתוצאה מכך מצבו הכלכלי ( שגם כך היה גרוע) יתדרדר עוד יותר, כאשר הקצבה שהוא מקבל ממשרד הביטחון בקושי מספיקה לשכור דירה. השאלה היא האם אכן נערכו שינויים בחוק ששללו את הבטחת הכנסה מנכי צה"ל? אם כן מדוע לא קמה זעקה בקשר לכך? מה הוא יכול לעשות ? תודה

עָנת

New member
רון שלום../images/Emo39.gif כל תגמול /הבטחת הכנסה

(כלשונך)<חפ"ר/נצרך/תגמ/תט"ר וכדומה> ניתנים כאשר הנכה זכאי,ועומד בקריטריונים לקבלת תגמול זה או אחר. ז"א,לא יתכן מצב שתגמולים או הטבות אחרות ינתנו או לחלופין ילקחו/יגרעו באופן שרירותי. אני מציעה לקרוב משפחתך,שיצור קשר עם עובדת שיקום בלשכתו או לחלופין בארגון נכי צה"ל.

ron8901

New member
סליחה, אבל לא הבנתי

שלום לענת, תודה על תשובתך , אבל לא הבנתי מה זה "חפ"ר/נצרך וכו'" ,האם זה הפניה לחוק מסויים ? ודבר נוסף את אומרת לא ייתכן שכך יעשו ,אבל קרוב משפחתי אמר לי שהוא היה בביטוח לאומי וכך אמרו וכן הוא קיבל מהם מכתב שמבטלים לו את הבטחת ההכנסה בגלל!!! מה שהוא מקבל ממשרד הבטחון. תודה

עָנת

New member
רון שלום, לא ניתן לקבל קיצבאות

הן מביטוח לאומי והן ממשרד הביטחון בו זמנית. חפ"ר(חוסר פרנסה)/נצרך(נכה שאינו בר שיקום) אלו נועדו לספק לנכה תגמולים מיוחדים עקב אי יכולתו לעבוד עקב נכותו הקיימת. בהוראות האגף,יש הגדרות מדויקות לקבלת זכויות שונות. איני מבינה מדוע קרוב משפחתך פנה בכלל לביטוח לאומי?אם קיימת בעייה(וקיימת) עקב נכותו עליו לפנות למשרד הביטחון) אם הוא עומד בקריטריונים ,ניתן לקבל כל הזכויות המגיעות לו.

ron8901

New member
שוב לא הבנתי

שלום לענת, ותודה על תשובתך המהירה, אבל שוב לא הבנתי,כמו כן נראה לי שהודעתך השנייה סותרת את הודעתך הראשונה. בהודעתך הראשונה כתבת ( למיטב הבנתי) שלא ניתן לשלול מנכה צה"ל הטבה אחרת המגיעה לו בגלל שהוא מקבל קיצבה ממשרד הביטחון-מא שמאוד הגיוני. לעומת זאת בהודעתך השנייה כתבת "לא ניתן לקבל קיצבאות הן מביטוח לאומי והן ממשרד הביטחון בו זמנית" , מה שמאוד לא הגיוני האם נכה צה"ל לא זכאי לקבל קיצבת ילדים,או קיצבת זיקנה או קיצבת ילדים? לא הגיוני,נכון? אם כן מדוע לשלול ממנו הבטחת הכנסה במיוחד שהכנסתו הכוללת מהבטחת הכנסה ומקיצבת משרד הביטחון מאוד נמוכה וקטנה אף משכר מינימום? הייתי מצפה ממישהו שמנהל פורום של נכי צה"ל שיהייה בקי בעובדות לגבי זכאויות של נכי צה"ל ושלא יקבל דברים חסרי הגיון וחסרי מוסר הפוגעים בנכי צה"ל כמות שהם. תודה

עָנת

New member
קצת סדר בדברים../images/Emo70.gif

1.בהודעה ה1 שלי,כתבתי שבלתי אפשרי להפסיק לנכה צה"ל לקבל תגמול מיוחד/קצבה באופן שרירותי(ממשרד הביטחון כמובן
) על נכה צה"ל לעמוד בקריטריונים של הזכאות. 2.נכה צה"ל בהחלט מקבל קצבת ילדים
. לא מבינה מדוע קרוב משפחתך מקבל קצבת הנסה מביטוח לאומי
מדוע הוא לא מבקש דמי מחייה ממשרד הביטחון. נשמח אם תשתף אותנו,כמה אחוזים יש לו
ועל מה הוא מוכר
(באמת ואין לי מושג לגבי קצבת זיקנה,נראה לי הגיוני שמקבלים
. קיצבת זיקנה וקיצבת ילדים מקבלים ללא קשר למצב בריאותי וכנראה ללא קשר למצב תעסוקתי או בריאותי.

ron8901

New member
תודה לענת שעשית לי קצת סדר ושאלה נו

ענת שלום, לצערי בן משפחתי אינו מעוניין לתת פרטים על נכותו בפורום באינטרנט ואני מכבד זאת , למרות שניתן כנראה היה לעזור לו יותר. מה שאוכל להגיד שיש לו פציעה בגפיים ורמת הנכות של נמוכה מ-50%. האם תוכלי לפרט לפי הנתונים שנתתי לך , מהם זכאויותיו לדמי מחייה ? ואיך מקבלים זאת? תודה מצטער אם הייתי קצת בוטה בהודעתי הקודמת , אבל אני מאוד דואג לקרוב משפחתי וומכיוון שאין לו כוח לעשות דבר בשביל עצמו לקחתי על עצמי לדאוג לו.

עָנת

New member
רון,חבל שבן משפחתך לא יוכל להשתתף

בפורום. אין לי אפשרות לפרט לך מהם זכויותיו
מישום שאיני יודעת נתונים חשובים,(סוג נכות,סעיפים,אחוזים וכדומה) מציעה לו ליצור קשר (טלפוני/פגישה עימו. אבי אלברט,איש עם
רחב ומקצועי,אשר יושב בא.נ.צ בחיפה-ואני מקווה שאליו באופן אישי יוכל להפתח.(אנא הבט אל הלינק האדום בראש הפורום)
דיסקרטיות מובטחת
מאחלת לך ולבן משפחתך בריאות טובה
וחיים טובים ומאושרים
.

למעלה