שאלה לגבי קלף "המוות"

Shir Rose

New member
שאלה לגבי קלף "המוות"

עשיתי לעצמי פתיחת קלפים וירטואלית ב"וואלה" ושאלתי מה יהיה עם הזוגיות הנוכחית? היא ממש טריה בחיתולים, רק 3 שבועות, ויצא לי קלף המוות. הבנתי ממנו שזה אולי משבר או התחלה חדשה.. מה עוד כדאי לי לדעת והאם להמשיך בקשר הזה??

מוות 13 התחלה חדשה

מ ו ו ת כשהמוות רוכב על סוסו, הוא בא לקחת נשמה כל שהיא. סוסו הלבן, מסמל את כוונותיו הטהורות. שריונו השחור, מסמל את ההשתתפות בצער המוות והשכול, הוא לא נותן לדברים להגיע ללבו. הדגל שבידו בצבע שחור לבן, מסמל את רעיון השילוב בין אור לחושך. פרח החיים הלבן, מסמל את רעיון ההתחדשות הטהורה הבאה מלמעלה, ללא תשוקות כלל. השלד והמוט מוארים בקרני השמש הצהובה, מסמלים בו בעת, את החידלון ואת ההתחדשות, מעבר לממד אחר. נוצתו האדומה שמוטה ודהויה, מסמלת את הסקרנות לחיים שגוועה. הסוס הלבן, מסמל תשוקה ורצון טהורים, פוסע באיטיות שקולה ומדודה, כדי לא לפגוע בחפים, שטרם הגיע זמנם. המלך שוכב על הארץ וכיתרו נשמט מראשו, מסמל את משמעות המשפט "מאיגרא רמה לבירה עמיקתא", נפילה מלמעלה למטה. לבושו של המלך כחול לבן ושערותיו הלבנות, מסמלים כי בחייו שלט שכלית, בחכמה הנקייה מדופי. נעליו האדומות, מסמלות את הגשמת רצונותיו. מותו מסמל את השינוי הדרמתי, כמשמעות המשפט "המלך מת יחי המלך החדש". הילד הקטן המתבונן בסקרנות למלאך המוות לובש כחול, סמל ללמידה שכלית וסקרנות טבעית. תלתליו האדומים, מסמלים תשוקתו ורצונו לדעת. הילד מסמל את ההתחדשות. הנערה הלובשת אפור, סמל לדאגה עצמית וחרדה, מסבה פניה ועוצמת את עיניה ביראה ובחשש ממלאך המוות, כי טרם הגיע זמנה. הפרח האדום, בשערה הצהוב, מסמל את תשוקתה ורגשותיה לחיים. ההגמון המקבל את פניו של מלאך המוות בתפילה, מסמל את ההבנה הרוחנית שמלאך המוות הינו מלאך ושליח אלוהים, הוא אינו משהו שלילי. לבושו הצהוב, מסמל את ידיעותיו הרוחניות והרגשיות מין העבר ביחס למחזוריות ולגלגולי חיים. התינוק, הנערה, ההגמון והמלך, מסמלים את הינקות נערות ובגרות עד המוות הסופי. החילזון, מסמל את קצב החיים האיטי והמתמשך. הים ברקע, מסמל את הרגשות הכאובים המתלווים לבואו של המוות. הספינה בעלת המפרש האדמדם הדהוי, מסמלת את סופה של התשוקה לחיים. שני המצבות ברקע מסמלות את הישן, את המסר מגלגולים קודמים, את הקרמה המלווה כל צעד במהלך החיים. זריחת השמש בניהם מסמלת את התחלת יום חדש, לאחר דעיכת האתמול או את השינוי וההתחדשות ומות הישן. הצלבים והגולגולות ברסן הסוס, הן סימלו של מלאך המוות, סמל לסכנה פיזית. משמעות הקלף: הרס הישן, שינוי. התחלה חדשה. סוף לבעיות. שינוי קיצוני בחיים. מחזור חדש. קרמתי. עכשיו הזמן לשנות דברים בחיים. שינוי מלווה בצער ועגמת נפש. חשיבה: - חדשנית, משקמת, בונה, הורסת את הישן. הרגשה: - התחדשות רגשית, צער על האובדן ושמחה על החדש. פעולה: - התחלה חדשה, מות הישן, תפנית פתאומית, שינוי לטובה, דרך חדשה. הפרעה: - חוסר שינוי במצב, המשכיות ללא התחדשות, תקיעות, סטטיות. את בתחילת קשר אני מניח כי זאת התחלה חדשה ולא סיום. מיקי הקורא

אחריך פשוט אין מה להוסיף...

כרגיל הורדתי את המאמר ואשמור עליו כבבת עיניי... בקלסר החשוב ! דרך אגב, היום השיעור היה מאד מעניין (בטארוט קבלי) סקרנו את המטות על כל ההיבטים המעניינים שלהם... והמורה פשוט גאון מהלך... יש לו ידע נרחב הוא מאד מרתק בכל מה שקשור לטארוט כמובן... ולא מעבר לזה... בסה"כ חששתי מהשלב השני... והנה התחלתי והיה ממש כייף... מיקי תודה על ההקשבה בכתב... דפנה

dmmr

New member
או אולי פשוט

הקלף מרמז לך שיש דברים שאת צריכה להניח מאחור (כמו משקעים מקשרים קודמים, או קשר לא סגור...) כדי שהקשר החדש הזה באמת יצליח. אם הפריסה היתה יותר רחבה מקלף אחד היה אפשר יותר להתכוונן לתשובה.

Shir Rose

New member
אז אתמול נפרדנו בערב..

למרות שהקשר חדש, זה מאוד כואב. הוא אמר שהוא מאוהב בי, שהוא חושב עלי המון דברים טובים, אבל שיש לו מישהי אחרת ברקע שמטרידה אותו נפשית, והוא חייב להפסיד לחשוב עליה, כי הוא מרגיש שהוא פוגע בי. האם יכול להיות שהקלף מסמן שיש משבר ושנחזור או שאני משלה את עצמי? אני כל כך עצובה כמו שכבר הרבה זמן לא הייתי..

צר לי מאוד על הרגשתך.

באמת ממליץ לך לפתוח דף חדש. כמו שהקלף אומר. "הלאה הישן והלא טוב, קדימה למישהו חדש". מיקי

sagie.m

New member
מאמר על קלף המוות-אולי זה יעודד קצת

אין לי ספק שאת נמצאת במקום רגיש ואני מתאר לעצמי כי את גם מרגישה חסרת אונים. אני לא יודע כמה זה יעזור או יעודד, אבל הנה מאמר על קלף טארוט - המוות. אני מקווה שזה יעזור או יעודד אותך, אפילו קצת. שגיא

שיר קודם כל למה פרסת קלפים כל כך

מוקדם ??? וזו בדיוק הייתה הרגשתי שקראתי מה שכתבת שאין לזה המשך...למרות שקראתי כל מה שניכתב..ואז שוב אני פותחת את ההודעה שלך שנאמר שניפרדתם..ואל תשלי את עצמך הוא פשוט לא בשבילך לא בשלב זה ... צאי לדרך חדשה....

Shir Rose

New member
למה זו שאלה טובה..

הרגשתי איזו תקלה ביננו למרות שהקשר בחיתוליו.. (ומסתבר שהאינטואציה שלי פעלה נכון) אני עדיין לא מבינה מה כל כך טוב בקלף המוות, וההרגשה הרעה שלי רחוקה מלהיות טובה..

גם אני לא מבינה למה יש כאלה שמפרשים

את קלף המוות כשינוי לטובה ...אני רואה בקלף המוות סיום חד משמעי פשוט סיום ,,נגמר,,,,והאיטואיציה שלך בדרך כלל היא הכי נכונה ,,

מסכימה עם קליאו. גם בעיני קלף המוות

הוא סיום חד משמעי. פשוט סיום. לא סיום קשה וכואב כמו 10 חרבות ו/או המגדל פשוט סיום כי כך צריך להיות.

מעניין ../images/Emo45.gif הייתי מוסיף

התייחסות לרקע האפור המדכא של הקלף אולי הוא מסמל את האי-בהירות והחששות לגבי ההמשכיות שלאחר המוות? מעניין שמקלף האיש התלוי עד קלף המגדל הבוער אין התבהרות ממשית של השמיים. רק עם הגעתו של הכוכב...

למעלה