שאלה לגבי קיצור שם

TiFiTiF

New member
שאלה לגבי קיצור שם

היי :) קוראים לי ל יזי ת. לידה 12.3.84. אמרו לי ששני י' בשם זה ביקורתיות ועוקצנות. אני יכולה לקצר ל - ליז? זה יהיה יותר טוב? תודה רבה!

גל סופר

New member
לא מומלץ

את ה"ביקורתיות ועוקצנות" שטענו שיש לך, את יכולה לרסן בעזרת אמצעים אחרים. שינוי שם הוא מוצא אחרון, ונעשה במקרי קיצון. שבוע טוב

TiFiTiF

New member
ואם...

ואם אני לא אשנה בתעודת זהות או משהו אבל אבקש מחברים לקרוא לי ליז? או שזה עדיין נחשב שינוי?

ועוד,

הדבר האחרון שאת רוצה לעשות, הוא להקרא ``ליז``. אם כבר וכמו שאמר גל במקרים קצונים בלבד,``ליזה`` יכול להיות שקול ובלבד שיתאים לשם הוריך.

ועוד משהו שאמר בזמנו הרב ישראל כץ על השם ליזה

לִיזָה - אינה בהכרח דומה ל"עליזה". "ליזה" היא טִפּוּס אגוצנטרי למדי. היא גם שאפתנית מדי ולכן מתֻסכלת לְעִתִּים קרובות. קשה לספק את גחמותיה החדשות לבקרים של ליזה. היא אמנם מצליחה בכמה וכמה אפנים של חמרנות אבל לעולם אינה מגיעה לִסִפּוּקָהּ המלא וסוף דבר - הריהי מרירה ומאֻכזבת, לא תמיד בצדק רב. בכלל, תודעת הצדק שלה היא גמישה מדי... מִדַּת הנאמנות שלה לבעל ראויה מדי פעם לבחינה מחֻדֶשֶת ולמעט יותר תשומת לב מצִדָּהּ. תמיד הרי אפשר להשקיע יותר... ליזי - גם זה, שם של "חִבָּה" ל"עליזה". כקודמו, "ליזה", הוא נוטל את ה"עין הימנית" מן השם, ובזה רק מרע מצבים שיכולים היו להיות פשוטים בהרבה. ל"ליזי" כל המגרעות של "ליזה" ובנוסף לזה היא גם קפדנית מדי בביתה כלפי הבעל והילדים, בגלל האות י' המצביעה על יכלת החדירה שלה לפרטים.

``לשפרה המשופרת``

האם הידע שלך מסתכם בציטוט בלבד מתורתו של הרב כץ? כי אם כן, עליך לדעת שהרב היה מתאים את התשובה לשואל לפי נתונים אטימולוגיים משפחתיים ולא לפי השם בלבד. לצטט פרושים לשמות ללא כל ידע אטימולוגי על האדם, גורם למכשול ואנו איננו רוצים להכשיל, אלא לעזור. (האם את מי שאני חושבת שאת?)

dby2222

New member
לשפרה - מתנצל שהרגזתי אותך

נראה שעצם העובדה שהכנסת את "שמי" בין מרכאות מאותת על כך שהוא זה שהקפיץ עליך את חמתך, דבר שגרם לך לרצות לפגוע ישירות בידע, שאולי בכל אופן יש לי. לשאלתך האם הידע שלי מסתכם בציטוט בלבד? את מעט הידע האטימולוגי שיש לי, קיבלתי ישירות מהרב כץ כשהיה מגיע לישיבה ברחובות. אכן היו אלה שיחות מרתקות. לעצם הסבה להעשיר את השואלים בידע נוסף לגבי השמות: ישנם צרופי אותיות שמשמעותם שלילית או שאין להם כל משמעות מבחינת "שם אדם". לכן לא תמיד חייבים לנתח אטימולוגית שמו של אדם בהקשר אחד עם שמות הוריו, יהיו שמותיהם אשר יהיו. מיקה וליזה אלו שמות שצרופי האותיות שלהם לא "מיטיבים" עם נושא השם ולכן מצאתי לנכון לצרף לשקול דעתם של ההורים את המידע . לא מדובר במכשול. להיפך! אני רוצה להאמין, שהשואלים אנשים בוגרים שרוצים לקחת אחריות ולכן מבקשים מידע. ירצו - יקחו. לא ירצו - לא יקחו.

גל סופר

New member
אם אתה מעוניין לשמש כעונה בפורום זה

עליך ליצור עימי קשר בהודעה פרטית. אחרת, לא אוכל להרשות לך לענות כאן. תודה על ההבנה.

קרא נא שוב את ההודעה שכתבת לי,ואז את תגובתי.

הכינוי דווקא שעשע... הענין הוא כזה - פה זה לא קומונת על שמות ונשמות! מובן שמי שיתענין במידע, יקבל אותו בשמחה וברצון [מה שמותר,ובהתיעצות עם האחראים] אנשים פה מחפשים תשובות פשוטות לשאלות. מי שמעונין להעמיק אחרי התשובה שהוא מקבל,שוב,בשמחה. אני לא מחפשת 'לדחוף' אטימולוגיה לאנשים, שהמידע יכול לגרום להם לדחיה, כיוון שהם לא שאלו עליה, ולא צפו לקבל תשובה אטימולוגית ועמוקה. אל נא תפגע- אבל זו עבדה. אתה יכול לשאול את הרב כוכב...

rinat46

New member
בחירת שם לתינוקת

נולדה לנו בת ב-1.04.09 מתלבטים לגבי השמות: לירון,לירן,רונלי שמות ההורים: רינת וניסים שם משפחה:מלכה אחות לבנים:עור,מאור,גילעד תודה רבה רינת

למעלה