שאלה לגבי קופת גמל

sig11

New member
שאלה לגבי קופת גמל

לפני כשנתיים סיימתי לעבוד בגוף ציבורי אשר הפריש ממשכורתי והוסיף לקופת גמל. נגשתי לבנק לבדוק מה קורה בחשבון והאם אפשר למשוך את הסכום ושם נאמר לי שעליי להביא אישור בכתב מן המקום בו עבדתי אע"פ שכבר אינני עובדת שם ובנוסף שבירת קופת גמל תעלה לי כ - 50% מן הסכום המצוי בחשבון. בשנת 2006 אותה תכנית תסתיים וארצה למשוך את הסכום ושאלתי היא האם גם אז יהיה צורך באישור ממקום העבודה שמשם הכל החל אע"פ שפוטרתי ולא התפטרתי, או שיהיה באפשרותי למשוך את הכסף? תודה רבה לעונים

שיר ורד

New member
כאשר פוטרת

היית אמורה לקבל מכתב שחרור לקופת הגמל. את צריכה לחפש את המסמך ולמסור לקופה.

sig11

New member
../images/Emo4.gif לא זכור לי כזה מכתב

וזה גם קצת מבאס להתקשר אליהם עכשיו, בעצם את אומרת שגם בסיומה של התוכנית יהיה עליי להמציא את האישור, נכון?

אמיר72

New member
כן

כאשר עוזבים עבודה יש להקפיד לקבל מסמכי שחרור לגבי כל התוכניות הסוציאליות: ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל וקרן השתלמות.

רואי32

New member
מה-5 לנובמבר 2004 לא יהיה צורך

בשחרור מעסיק. לפחות זה מה שביבי חתם עליו, אז הסירי דאגה מליבך כי עד 2006 כבר התקנות שחתם עליהם יהיו פסה.

שיר ורד

New member
איפה מצאת את זה?

הדבר היחידי שמצאתי זו חובה של המעסיק להעביר את טופס 161 ישירות לקופת הגמל וגם זה לא רטרואקטיבי אלא רק לעובדים שפרשו במהלך 2004 או יפרשו מאוחר יותר.

תרים אליהם טלפון

זה מכתב סטנדרטי שהפקידה במדור שכר נותנת. ובהזדמנות, אולי אתה צריך גם מכתב כזה לקרן ההשתלמות?

למעלה