שאלה לגבי ציסטות

bella1978

New member
שאלה לגבי ציסטות

לכל ה"חצי רופאות" שבינינו
יש לי שאלה תיאורטית... שאלתי את סוריאנו והוא לא ענה לי
נניח שיש לי ציסטה (אנדומטריומה) גדולה והיא מחליטה לקטון מאיזושהי סיבה. אמור להיות לי דימום? אם לא, אז לאן הדם הולך? הרי הציסטה מלאת דם (נוזל שוקולדי) בפנים?

זואילי

New member
אולי הוא הולך לים? ../images/Emo13.gif

שאלה יפה. מעולם לא חשבתי על זה והיו לי אנדומטריומות שקטנו עד נעלמו. מניחה שנספגות. איפשהו בשחלה? מעניין מה התשובה. שאלה אחרת שמאוד העסיקה אותי הייתה לאן יוצאת הביצית שהתבייצה לה (באופן מבוזבז ביותר), אם אין לי חצוצרות. שאלתי פעם באירוח ד"ר אליצור ותשובתו הייתה שהיא מבייצת לחלל האגן. אני עדיין יכולה לדמיין 4 ביציות פזורות לי באגן, כמו מייג'ור טום של דייויד בואי, מרחפות להן ב"חלל" בלי שום הום בייס.
בחיי, אנחנו והשאלות הקטנוניות שלנו!

פיצ 50

New member
לי יש שאלה

אפרופו שוחות להן הביציות מה הכוונה לנוזל חופשי באגן(דוגלס), פעם בכמות קטנה ופעם בכמות גדולה?? כי אצלי יש קבוע אוקיינוס....

bella1978

New member
לא בטוחה

נראה לי שבמצב רגיל לא אמור להיות נוזל באגן, אבל אצלנו לפעמים יש...

galim29

New member
למה להיות קטנונית יקירה? ../images/Emo8.gif

אם היא קטנה אל תתלונני.... ואל תחכי לדימום אז לא יגיע. האמת שאין לי מושג. זה שאלות כמו מההגדה של פסח. אין עליהן תשובה אחת או ברורה.

bella1978

New member
הלוואי קטנה

היא בגודל 9.5 ס"מ. אז מעניין אותי אם היא יכולה לקטון (מהלוקרין למשל) אם אני לא מדממת...

שאלה טובה

מהניסיון שלי ציסטה לא נעלמת היא מתפוצצת ואז בהחלט מרגישים ....וכמובן שיש רופאים שטוענים שלא צריך לעשות כלום ושהנוזל נספג....למרות שאותי ניתחו (ניתוח חירום)בגלל ציסטה שהתפוצצה וניתוח חירום נוסף בגלל נוזל לא ברור באגן (אחרי התפוצצות של ציסטה) אבל לדעתי בשני המקרים אצלי עשו טעות.....וצריכה לשאול את סוריאנו באמת האם כך היה צריך לנהוג במקרים שלי....ובנוסף לקרוא שוב את דוחות הניתוחים. האם היא יכולה להצטמק בעקבות לוקרין שאלה טובה צריך לשאול רופא אמיתי.....ושוב מהנסיון שלי אצלי הדקא עזר למוקדים לא לגדול ואפילו להצטמק לפי איך שהסביר לי רופא מסויום....לא דובר על ציסטות ...אבל גם את זה צריכה לברר אצל סוריאנו... בקיצור מי הולכת ללמוד רפואה ....ולא אנחנו לא חצי רופאות למרות הניסיון המחלתי שלנו....

kikona126

New member
ידעתי שראיתי עוד אדום בעיניים!

גלים אמרו לך כבר שמתאים לך אדום?

galim29

New member
אמרו אבל תמיד כייף לשמוע שוב../images/Emo9.gif

תודה קיקי...
כל זמן שזה לא אדום של המכשפה הכול בסדר גמור

מהידע שצברתי ../images/Emo3.gif

ומהנסיון, לכל רופא יש תשובה אחרת, גם בתוך תל השומר. אותה שאלה בדיוק שאלתי מס' רופאים בעבר הרחוק - התשובה הנפוצה היתה, שהנוזל עובר למחזור הדם באמצעות היספגות בשחלה. זה יכול להסביר קיום של תאי אנדו אשר מתועדים בספרות הרפואית- ברירית האף לדוג'.

bella1978

New member
הנה, ידעתי שיש פה חצי רופאות ../images/Emo13.gif

תודה, זה נשמע הגיוני

למעלה