שאלה לגבי ציסטות

bella1978

New member
שאלה לגבי ציסטות

כמו שאתן כבר בטח יודעות יש לי ציסטה בגודל 9.5 ס"מ. זה תופס בערך את כל הבטן. יש עוד חודשיים עד הניתוח. מישהי שמעה אולי על הגישה של לשאוב את הנוזל החוצה כדי שלא תהיה סכנת התפוצצות ושלא יהיה לי את כל הדבר הזה בבטן? ואז אפשר להיות רגועים ולעשות את הניתוח בעוד חודשיים. סוריאנו אמר שהוא לא עושה את זה אבל יש כאלה שכן. הוא לא רצה להגיד שמות. הוא אמר שאם שואבים את הנוזל אז יש סכנת זיהום\פיזור של התאים, אבל הדגיש שיש רופאים שעושים זאת. מה אתן אומרות?

זואילי

New member
מדעי לא

יש רופאי פריון רבים ששואבים אנדומטריומות בזמן שאיבת ביציות. לא זכור לי ששמעתי על שאיבת אנדומטריומה בכזה גודל רק לשם שאיבתה. אבל הזיכרון שלי לא משהו... נראה לי מטורף להכנס פעמיים לחדר ניתוח בזמן קצר, נראה לי סיכון גדול לזיהום לפני ניתוח שממילא יהיה בהמשך. גם לא חושבת שהייתי מסכימה לשאיבת אנדומטריומה ודקירת השחלה רק בשביל זה. כי לכי תדעי מה המחט תמצא בדרך לשחלה. אני הייתי מעדיפה לעשות כל מה שצריך בפעם אחת, במסגרת ניתוח.

galim29

New member
אני גם לא בעד השאיבה

הייתי מנסה להקדים את הניתוח אבל מאמינה שאם סוריאנו היה חושב שזה דחוף היה מקדים לך בעצמו. לא חושבת שכדאי לך להסצכן בכלל בהליך רפואי נוסף לפני הניתוח, שאז גם ככה נכנסים פנימה ויטפלו בציסטה. יהיה לך מספיק עבודה בידיים שלך להחלים מהניתוח אז את צריכה לסכן אותו בשאיבה שלא ברור מה תוצאותיה? נשמע לי מיותר אבל החלטה שלך.

כל עוד את על דיכוי

היא לא אמורה להתפוצץ.....אבל זו לא תשובה מדעית....(באנדו שום דבר ברור). גם אני לא הייתי שואבת ולא לוקחת סיכוני זיהום...(עברתי שתי התפוצצויות בעברי) ובכלל אני משתדלת לעשות מה שסוריאנו אומר לי.... תשתדלי לא להתאמץ יותר מידי ולהישאר על דיכוי קבוע עד לניתוח.

bella1978

New member
תודה לך זק וכל האחרות!

תודה לכן על התשובות, בהחלט נשמע הגיוני לא לקחת סיכון של זיהום. אני אחכה לניתוח.

למעלה