שאלה לגבי ציוד צלילה

R-o-i

New member
שאלה לגבי ציוד צלילה

מה קורה אנשים ? יש לי בעיה קטנה אני מעוניין לקנות ציוד בינתיים קניתי סט קמ"ס חדש של מארס וכאן מתחילה אין באפשרותי לקנות ציוד מלא ברכישה אחת מרוכזת ככה שאני אוכל לקנות חלק כל חודשיים בערך אז רציתי לדעת את איזה חלק הכי כדאי לקנות ראשון בתודה מראש רועי

קותי

New member
רועי, זאת שאלה לא פשוטה

זה בהחלט תלוי בהעדפות שלך. יש אנשים שהרעיון לצלול בחליפה שכורה שמישהו אחר לבש (ועוד כמה דברים) אותה מעביר בהם צמרמורת ולכן הדבר הראשון שהם רוכשים זו חליפת צלילה, וזו רק דוגמא אחת. אני אכתוב את דעתי האישית שאיננה טובה מדיעה אחרת של כל צולל אחר. לפי הסדר: 1. ווסת. ציוד נשימה - חייך תלויים בו. עדיף שיהיה שלך ושתדע שהוא תקין ומטופל היטב. 2. מאזן. ההתאמה האישית של המאזן היא חשובה לנוחיותך ולכן מאזן אישי שנבחר טוב יהיה תמיד יותר טוב מהמאזן השכור במועדון. 3. מחשב צלילה. כלי חשוב ביותר לתכנון וביצוע נכון של צלילות. 4. חליפה. 5. חגורת משקולות נוחה. ואם תצלול הרבה, אני מניח שתוסיף אחר כך עוד אביזרים מאביזרים שונים לפי סוגי הצלילה שתעשה.

ביקו

New member
קניה מדורגת...

היי רועי, אני ממליץ לך על הסדר הבא : חליפה ונעליים תחילה ולאחר מכן לפי הסדר, ווסת, מחשב צלילה ומאזן. כדאי להוסיף לציוד גם מצפן וסכין צלילה כמובן (תלוי באופי הצלילות שלך)

אנזו

New member
לא חייבים לקנות חדש. חבל על הכסף

יש לי בשבילך ציוד יד שניה במצב מעולה שווה לך לבדוק. 7317712-03

R-o-i

New member
זה הציוד שיש לי:

מסכה מארס אופרה חליפה 4 מ"מ נעליים אקשיין פלוס סנפירים מארס Plana avanti X3 זה מה שהספקתי לקנות לבינתיים הייתי מכאן והלאה מה החלקים הבאים שמומלצים ? אם יש למישהו ציוד למכור שיפנה אלי במייל בתודה מראש רועי

R-o-i

New member
מצטער

המחשב הפסיק להגיב וחשבתי שהוא לא שלח את ההודעה אז שלחתי פעמיים סליחה

R-o-i

New member
ואם אני כבר כאן אז בבקשה תענו לי על

מה ההבדל בן ווסת מאוזל ללא מאוזן תודה

פליפר.

New member
אני ממליץ על

מאזן,ווסת,מחשב חגורה טובה עולה מאד מעט ולכן לא צריך (אני חושב) לקחת אותה כפריט בפני עצמו. וחשוב מאד שהמאזן יהיה נח, ווסת מן הסתם. מחשב כדאי אם תצלול הרבה. סכין הרבה פחות חשוב בעיני ומיכל לדעתי לא שווה לקנות כי ההבדל בין דחיסת מיכל להשכרתו הוא לא גדול בכלל -בין 5 ל 10 ש"ח בכמה מועדונים) בהלצחה

אבי ע

New member
ציוד יד שניה זה רעיון מצויין ../images/Emo39.gif

קניתי לפני 5 שנים בזול מאד (מערכת נשימה מלאה ומאזן) ומשרת אותי בנאמנות עד היום. אם החליפה שלך מספקת מבחינתך, אז מייד אחרי זה כמובן מחשב

הקרפיון

New member
צריך להזהר עם ציוד משומש

הנה, אני קניתי משזן משומש לפני בקושי 12 שנה, ולפני חודש הוא התפנצר לגמרי. בקושי 140 חודש היה איתי.
אבל ברצינות, אפשר לפול עם ציוד משומש. צריך לוודא שהוא באמת במצב טוב. למשל, מאזן בן שנה של מדריך עלול להיות עם 1000-3000 צלילות. לא ממש נשמע לי טוב. מצד שני, יש הרבה אנשים שעושים קורס, מתלהבים, קונים ציוד טוב ואחרי בערך שתי צלילות לא צוללים יותר. ואז אתה יכול לקנות ציוד כמו חדש במחירים מצחיקים. בהחלט יכול להיות שווה. (דרך אגב, מאחר ומדריכים קונים ציוד די בזול, לפעמים אפשר לקנות מהם ציוד חדש או כמעט חדש בהנחה. כל מקרה לגופו.)

הקרפיון

New member
צריך להזהר עם ציוד משומש

הנה, אני קניתי משזן משומש לפני בקושי 12 שנה, ולפני חודש הוא התפנצר לגמרי. בקושי 140 חודש היה איתי.
אבל ברצינות, אפשר לפול עם ציוד משומש. צריך לוודא שהוא באמת במצב טוב. למשל, מאזן בן שנה של מדריך עלול להיות עם 1000-3000 צלילות. לא ממש נשמע לי טוב. מצד שני, יש הרבה אנשים שעושים קורס, מתלהבים, קונים ציוד טוב ואחרי בערך שתי צלילות לא צוללים יותר. ואז אתה יכול לקנות ציוד כמו חדש במחירים מצחיקים. בהחלט יכול להיות שווה. (דרך אגב, מאחר ומדריכים קונים ציוד די בזול, לפעמים אפשר לקנות מהם ציוד חדש או כמעט חדש בהנחה. כל מקרה לגופו.)

ולהלן רשימת השיקולים שלי

את קנית הציוד בצעתי לאחר שהחלטתי שאני אצלול הרבה ולכן השיקול היה עי"פ זמן החזרת ההשקעה, בטיחות, כסף זמין ובחינת הרצינות שלי בצלילה. 1.קמ"ס- במקביל לקורס צלילה (משקפת, שנוקל הפשוט ביותר, סנפירים, נעליים) 2.מאזן + ווסט - שכירות יקרה ובטיחות אדירה. 3.חליפה (נמאס לי להריח שתן של אחרים וגם הגודל שלי לא הקל עלי,חגורה + משקולות (חגורה + משקולות מחזירים את עצמם הכי מהר). 4.פנס, סכין, תיק (מה לעשות פתאום יש הרבה ציוד). 5.מיכל. 6.מחשב צלילה. כמובן שלאחר תקופה מתחיל השידרוג עי"פ סדר אחר לחלוטין שנובע משיקולים שונים יגאל

הולנדי

New member
רשימת הקניות

מבלי לנקוט עמדה לגבי סדר החשיבות והעדיפות להלן סדר רכישת הציוד שלי: 1. קמ"ס + נעליים. 2. מאזן+וסת+חליפה+תיק ביחד,ניתן לקבל הנחות משמעותיות בקניית חבילה 3. מחשב במיכרז. 4. מיכל ומשקולות ( קיבלתי ). 5. מצפן וסכין. 6. פנס. שידרוגים בשלב זה סנפירים

azmerlin

New member
מאזן L

Hi there, Just incase you would like to buy a Mares Syncro L second hand in Exclent condition for around 500 NIS ( new about 1100) send me a mail. Ayal

לא לזלזל בסכין

בלי להכנס ליתר הפריטים, קח בחשבון שסכין (או מספריים מיוחדים) היא פריט שיכול להיות זול מאוד (עשרות שקלים בודדות לסכין בלתי פלצנית), כך שהקניה שלה לא תבוא על חשבון משהו אחר. לעומת זאת, לסכין אין תחליף במצבי חרום מסויימים, בעיקר בהסתבכות עם חוטי דיג ורשתות. אם הוסת נדפק, יש אוקטופוס (ואפילו אפשר לנשום מהמאזן). אם המאזן לא מתנפח אפשר לזרוק משקולות. אם המאזן מתנפח ללא הגבלה אתה יכול לנסות להתנגד בשחיה כלפי מטה, ומקסימום תעוף למעלה. לא בהכרח תמות מזה. אבל אם הסתבכת טוב ברשת דיג אתה מת. קפוט. במצב כזה אין תחליף לסכין.

ניב ד

New member
מתי פעם אחרונה שיצא לך

להסתבך ברשת דיג או שמעת על מישהו שזה קרה לו ?

לא יצא לי, אבל

אני כמעט לא צולל בים התיכון, כך שהסיכון קטן יותר בשבילי. אבל יחד עם זה, גם מעולם לה התקלקל לי הוסת, אז אני לא צריך אוקטופוס? מעולם לא נגמר לי האויר, אז אני לא צריך בן-זוג? מעולם לא הזדקקתי לעליית חירום, אז אני לא צריך שיחרור מהיר למשקולות? לעומת זאת אני יודע על כמה ש*כן* פגשו רשתות פעילות או נטושות בים (אפילו היום היתה הודעה בעניין בפורום ההתאחדות עם סיפור על מפגש כזה). אבל כמו שכתבתי, המחיר של סכין נמוך וגם אם הסבירות להסתבכות אינה גבוהה מאוד, עדין במקרה הסתבכות אין לסכין תחליף (מה שלא ניתן להגיד לגבי יתר ציוד הבטיחות שאתה לא מהסס להמליץ עליו).

atlantis

New member
יוביוב - בקשר לניפוח פתאומי....

ולא מבוקר של המאזן אז דע לך שגם במקרה כזה רצוי שתהיה סכין. אתה פשוט מוציא ודוקר את עצמך ( רצוי באזור הצלעות ). גם טעים לכרישים...

למעלה