שאלה לגבי צביעה

שאלה לגבי צביעה

שלום לכוווווולם איך אני יוצרת אפקט צביעה, של צבע אחד שבהדרגתיות מתחלף להיות צבע אחר? למשל אם אני רוצה צהוב, שלאט לאט יהפוך לכתום (בלי קו ברור באמצע) - אלא שבהדרגה יהיה פחות צהוב ויותר כתום? מן טשטוש צבעים באמצע. מקווה שהבנתן את השאלה.... אם לא אני אחפש דוגמא. תודה, אלינור

פעם קראתי איפשהו...........וניסיתי דווקא הלך

יפה......... את מתחילה בבהיר ואז עושה עוד שלב יותר כהה ויותר כהה ואז שאת מסיימת את לוקחת מכחול נקי עוברת על הבהיר ומטשטשת בעדינות את הקצה של הבהיר עד לכהה תקנו אותי אם אני טועה

היי אלינור!תשובה לשאלתך:

אני עוסקת בציור כל חיי,וזו אחת הטכניקות שאני משתמשת בה לרקעים בציור. זה נקרא:מעברי צבע. נניח שאת רוצה שמהכתום יצא צהוב אז את מתחילה עם הכתוב עד לנקודה שאת רוצה שהצהוב יתחיל ואז מתחילה עם הצהוב ואת המעבר עצמו את מטשטשת עם טיפה לבן עד ששני הצבעים מתחברים ואין קו מפריד ביניהם,הם מתמזגים ביחד. בציור על בד או על נייר אני משתמשת בספוג שעושה את המעברים מדהים,גם על עיסת נייר,אם היא מספיק חלקה זה יהיה בסדר עם ספוג.אבל גם מכחול עושה את העבודה כמו צריך! מקווה שהבנת את ההסבר. את יכולה לשאול אם את לא מבינה משו.. יום טוב! :)

אלינור והעיסה ../images/Emo140.gif

אני צובעת עם מכחול אחד את הצבע הראשון, עם מכחול שני את הצבע השני (מאותו קו בו הפסקתי את הראשון). ואחר כך עם מכחול אחד אני טובלת בשני הצבעים גם יחד (פעם זה ופעם זה ) ועובדת על הקטע האמצעי.

המון תודה

נתתן לי כמה רעיונות שאני אלך ליישם... תוצאות יועלו בהמשך
תודה!

למעלה