שאלה לגבי צ´יפים...

Aדי

New member
עצור../images/Emo18.gif../images/Emo70.gif

עדיין לא נסעת על האוטו וכבר אתה רוצה לשפר אותו?? האוטו הזה הוא מטוס 8ש´ למאה (לעומת רוב הרכבים בכביש..), וגם בשנה הראשונה שתיסע בו אתה לא יכול לעשות שינויים מסוג זה (מבטל את האחריות באופן אוטומטי), וגם שהשינויים לא יפריעו למנוע חוץ מ: בלאי מואץ למכלולים, צריכת דלק מטורפת, בקיצור באסה למי שקונה את הרכב ממך.. במנועי טורבו בד"כ אפשר להוסיף יותר מ-35כ"ס ע"י החלפת הצ´יפ, אני מאמין שתוכל להוציא בסביבות ה- 50כ"ס. אני בעל S60T5 וביררתי אצל "Frieling Racing" יבואני הצ´יפ בישראל, ונאמר לי כי אני יוכל לעלות את ההספק מ- 250כ"ס ל- 315כ"ס, בהחלפת צ´יפ, ועוד כמה חלקים "שוליים" (מבחינה כספית), ד"א נאמר לי שכבר מסתובבת S60T5 משופרת בארץ, ששופרה ע"י "Frieling Racing"!
מוזר שאודי A4 V6 אוטומטית וגם הגיר הרגיל עושה 6.9ש´ למאה, נראה לי שיש להם טעות קטנה..

Inoni

New member
כמו שרשמתי, עוד לא החלטתי...

קודם כל אתה מאנייק :) (T5) וחוץ מזה אני רואה שלמרות שאתה לא ממש ממליץ, יצא לך גם לברר על אותו נושא בדיוק ואפילו התקדמת יותר ממני, אז אתה בטח מבין למה המחשבה עברה לי בראש. 250 כ"ס ו-7.1 למאה שיש לך נשמע (ומרגיש) נפלא, ובכל זאת ביררת לגבי השיפור, כי אם אפשר וזה לא כלכך נורא לאוטו (או שכן) אז למה לא. מחר (יום חמישי) אני מקבל את הרכב, נראה לי שבשלב הראשון אני אסתפק במה שהוא נותן. אז תגיד איך ה-T5 ? כמה זמן אתם ביחד ? שווה ה-70K הפרש במחיר מה-T4 ? ולגבי האודי, זה הנתון של היצרן וגם באתרי רכב... נו טוב. תודה על העצות.

sronis

New member
ה-T5 שווה 70K יותר לא בגלל המנוע

אלא בגלל שזוהי מכונית מגודל אחר לגמרי... מכונית סאלון מול משפחתית... אני לא חושב שבמהירויות שפויות ההבדל בין ה-T4, T5,T6 גדול במיוחד, כי כולן בעלות יחס הספק משקל די דומה... רק בגבוהות יהיה הבדל, בגלל ההספק כמובן... ואולי אני טועה... רוני

Aדי

New member
../images/Emo26.gifטוב אז ככה...../images/Emo36.gif

א. האוטו אצלי כבר כמעט שנה, לגבי 7.1 יש מקום להתווכח (מדדתי כמה פעמים ורובם קיבלתי 7-6.8ש´, וגם האוטו בכל המקרים פירפר זמן רב מאוד, בגלל שבארץ האוטו לא מסופק עם הגלגלים המקוריים (רחבים יותר בחתך נמוך עם ג´נטים "17) לטובת "הנוחות" בנסיעה באספלט "האכותי" של הארץ. ב. אני מתכוון לבצע את השיפורים בתום האחריות מכמה סיבות: 1. אני לא משלם עליהם. 2. השיפור יהפוך את המפלצת הזו למוטציה.. סתם מעניין איך זה לסוע במכונית בעלת 300+ כ"ס
(למרות שעשיתי כבר סיבוב על פורשה 911 טורבו). 3. אני רוצה לשפר את השהיית הטורבו המעצבנת. ג. האוטו בהחלט שווה את הכסף (לא משנה שהסוכנים מצליחים להוציא ממך עוד 20K-40Kש"ח במעמד הקניה על תוספות מובנות מאליו..
). סליחה על העירבוביה...

עתיד18

New member
עדי....

מתי עצרת את הסטופר ? שהמחוג הגיע ל100 ? זה נראה לך אמין ? בוא נגיד שדייקת בהפעלת ובכיבוי.... הריי ברור לך שכל מכונית מזייפת בין 5-10 אחוז במד האוץ...אז מה ? תוסיף 5 אחוז ל6.7 שלך ותקבל נתון קצת יותר הגיוני ומתאים להגדרות היצרן באהבה עתיד - שלחבר שלו יש קורולה שעושה 0-100 ב6 שניות, וגם נוסעת 210 בערך, ב2000 סל"ד
כיול רבותי כיול !!

Aדי

New member
עתיד...

אני לא אומר שהייתי בתנאי מעבדה, אבל כביש אספלט ישר וחדש היה, שני מודדים היו (שלושה כולל אותי), ניסיתי גם שמערכת האחיזה והיציבות פעלה וגם שהיא לא פעלה, כשהיא פעלה- הוסגו התוצאות שציינתי (עם פירפור די משמעותי, בסביבות ה- 80-90קמ"ש) , כשהיא לא פעלה- זה היה כמעט בלי נסבל, הגלגלים לא הפסיקו לפרפר מתחילת ההאצה (למרות שהייתי מאוד עדין), ועדיין הגעתי לתוצאה מקסימלית של 7.2ש´, אח תשכח שציינתי שבארץ האוטו נמכר עם ג´נט 16" וצמיגים 215/55, המקוריים הם ג´נט 17" וצמיגים 225/45.

Aדי

New member
אח=אל ועוד משהו..

שכחתי להוסיף שאולי בגלל הצמיגים התוצאה המוסגת שונה... ואני די אופטימי לגבי נתוני היצרן, למשל: קליאו ספורט לפי נתוני יצרן עושה 7.2ש´ למאה, עדיין לא פגשתי קליאו כזו שלוקח לה כלכך הרבה זמן להגיע למאה, מקסימום היה 6.9 ואחרי שקראו את האוטו... אימפרזה טורבו דור קודם עושה פחות למאה ממה שנתן לה היצרן.. ויש עוד דוגמאות שאיני זוכר כרגע.. ואני לא בטוח כלכך שיש במהירות של 100קמ"ש סטיה במכונית כמו וולוו (אולי רק בגלל הגלגלים השונים..).

Aדי

New member
שקראו=שקרעו, טוב רואים שאני עייף ../images/Emo9.gif

אני אפרוש בשיא
לילה טוף

Aדי

New member
ועוד משהו קטנטן

נתוני היצרן אומרים שהמהירות המרבית באוטו היא 245קמ"ש ובכן אנוכי בדק זאת, והתוצאה (עם מורכב
) 250קמ"ש בלי בעיה! ניתוק הצתה וגלישה לסוף הסקאלה (260)... מה שמוזר שהסקאלה רק עד 260 ואם אני מבטל את מנתק ההצתה?? כנראה שצריכים להחליף גם סקאלה
מה זה האונס הזה?? הגבלת מהירות באירופיות חזקות ל- 250קמ"ש חוצפה!!!

עתיד18

New member
שוב אתה מוכיח את הסטיה

בספידומטר שלך... ואתה אומר לא במכונית כמו וולבו ? מרצדס 320 נכנסה לעשות כיול שבועיים אחרי שיצאה מהחברה זאת אני ראיתי בעיניים והבחור בספידומטרים קבע חד משמעית שיש לה 4 ומשהו אחוז סטיה (לא זוכר זה היה לפני הרבה זמן) אחי מהירות מירבית מעל היצרן....0-100 פחות מהיצרן לא אחי, זה לא הנתונים של האוטו שלך, זה הנתונים של המד אוץ שלך

גרמי

New member
5% בספידומטר זה ל 5% ב 0-100....

התאוצה מ 95 עד 100 אורכת יותר זמן מהתאוצה מ 0-5 קמ"ש או מהתאוצה מ 45-50 קמ"ש, ועל כן אחוז הזמן הדרוש ל 5 הקמ"ש האחרונים הוא יותר מ 5% מזמן התאוצה הכוללת.

עתיד18

New member
ג´רמי ../images/Emo13.gif כולה אמרתי ש...

יש לו סטיה, אתה בא ומשגע אותי, 20 דקות עד שהבנתי את מה שאמרת ולא שהבעיה היתה בדרך הניסוח, אלא בדרך ההבנה שלי
בקיצור האוטו שלו ל-א עושה 0-100 ב6.8 שניות

Aדי

New member
אני בטוח שיש סטיה במהירויות גבוהות.

שלא תבין אותי לא נכון, אבל בין 0-100 אני לא חושב שיש סטיה של עד 4%. מה שכן, מה שאמרתי קודם לכן, אולי בגלל הגלגלים השונים יש את הסטיה הזו, ושוב ציינתי גם שהאוטו פירפר בכל מקרה.. לא תמיד הסטיה היא כלפי מעלה.. נסעתי בהרבה מכוניות ואני מודע לסטיה שיש (וכמובן ברובם היתה סטיה כלפי מעלה..). אין רכב שעל הכביש שלא קיימת בו סטיה, רק שתהיה בטוח שיש גם סטיה למעלה וגם למטה (אולי מקרים קצת יותר נדירים..). וגם אני לא מתיימר לחשוב שבוולוו אין סטיה, לא הבנת אותי כהלכה. אני ציינתי כמה מדדתי לוולוו שמשווקת בארץ ללא הצמיגים המקוריים, נתוני היצר לגבי הדגם הזה הוא 7.1ש´ למאה, ואני מדדתי 6.8ש´, אז מה שאני אומר זה שאולי בגלל הצמיגים יש את הסטיה של ה- 4%, ושמאפס למאה בוולוו אין סטיה שתשפיע על הנתון הזה (עם צמיגים מקוריים).

Inoni

New member
הבנתי... ודרך אגב...

קיבלתי היום את ה-T4, היא מדהימה... ההשהייה לדעתי נוחה מאוד לנסיעה בעיר ובפקקים. אני מבין את הקטע עם התוספות, חלקן באמת חובה, אני רק מתבאס שוולוו רצו 9000 ש"ח בשביל SunRoof... :( 300 כ"ס אכן נשמע מפחיד, תדווח לנו איך זה מתי שזה יקרה. אגב, אני עוד חולם על C70... אין כמוהה, אבל 287K זה בעיה.

barakhalla

New member
טעות טעות...

ואני מתכוון לטורבו... אם היית מבין את דרך פעולת הטורבו היית מבין שמניפה גדולה מייצרת לחץ גבוה רק בסל"ד גבוה (עקב מסה עצמית גבוהה...) לכן הכוח מהטורבו מתקבל בסל"דים גבוהים יותר באם תחליט לזרז את תגובת הטורבו (מניפה קטנה יותר...) תפסיד הרבה כוח בסל"ד גבוה (כאשר המניפה מסתובבת במלוא עוצמתה...) המהדרין משתמשים ב TWIN-TURBO בעל מניפה קטנה וגדולה כדי להרוויח משני הכיוונים (בזמנו הלנצ´יה דלתא אינטגרלה) שבה הותקנו טורבו מניפה קטנה לתגובה מהירה וסופר צ´רג´ר (גדולה)... אשר הניבו 500 כ"ס. (קשה לי להאמין אבל ... לך תדע...)

למעלה