שאלה לגבי צ´יפים...

Inoni

New member
שאלה לגבי צ´יפים...

עד כמה בטוח להרכיב אחד ? ומה לגבי שינוי תוכנה ? אני שואל בכלליות, אבל בעיקר עבור וולוו S40-T4, ראיתי באתר גרמני שיש צ´יפ שמוסיף בערך 35 כ"ס ל-200 המקוריים, ומה לגבי האחריות והביטוח ? אני מצטער אם אני שואל על נושאים בנעשה בהם דיון בעבר, אבל אני חדש פה קצת... תודה. ינון, שמאוד אוהב את הקטע עם השורה בסוף הודעה ותמיד ינסה לומר משהו מקורי ונחמד ובעיקר קצר ולעניין כי זה יהיה ממש מייגע ויגזול זמן אם לא והרי כולנו צריכים לעבוד ולא רק לגלוש ולדבר בפורומים כי זה לא בסדר מבחינת החברה במצב הקשה של היום שאני בטוח שבקרוב ישתפר, למרות שאני מבין את הדחף הבלתי נשלט (שאני חווה גם כן) לבוא לכאם ולבדוק אם יש הודעות חדשות. (זהו) :)

Alfa156 GTA

New member
צ´יפים שהורכבו בצורה מקצועית

אינם אמורים לגרום שום נזק, וגם שינויים בתוכנה לא גורמים נזק. אך שתדע כל שיפור משמעותו יותר בלאי, כי מאותם רכיבים מוציאים יותר. Alfa156 GTA שמוכן לחיות עם הבלאי הגבוה בתמורה לשיפור הרכב..

Inoni

New member
שאלה ל-Alpha156 GTA

הבלאי היחיד המדאיג אותי הוא המנוע, עד כמה זה יכול להשפיע עליו ? בהתחשב בעובדה שהטיפולים יהיו בזמן ושבדרך כלל הנסיעה לא תיהיה פרועה, אלא רק מתי שיתאפשר, וכמו שכולנו יודעים קשה לנסוע מהר ובטוח בגוש דן. דרך אגב, ראיתי את התמונות של הרכב שלך ונדהמתי, כל סוג של שקידה ראוי לשבח (אולי חוץ משקידה על פצצה בייתית), האוטו נראה פגז. ודרך אגב הנושא הקודם שדיברנו, אתה לא מפחד מגניבות ? (בעיקר של רכיבים של המערכת), איך אתה מגן על האוטו שלך ? ינון, ששמח להיות חלק. (מהפורום, אלא מה חשבתם, לגו ?!)

Alfa156 GTA

New member
תראה בקשר לבלאי של המנוע

זה ממש ממש זניח, אם משהו יקרה למנוע בספק זה יהיה בגלל ציפ´. הבלאי מואץ יותר, אך אם אתה אומר שלרוב תהיה נסיעה רגועה אז בכלל זניח. נושא שני, קודם כל תודה על המחמאות, אני כל היום "מלקק" את הרכב. ההשקעה הרבה שווה. (לדעתי). בקשר לגניבות ? כן אני מפחד, אני לא נותן לאף אחד להתקרב לרכב שלי, אני כל היום מסתכל על הרכב כ250 פעם בשעה, כולל בבית ובעבודה, קצת מפחיד. אז איך מרגישים בעלי מכוניות יקרות הרבה יותר ?

Inoni

New member
הרכב עוד לא אצלי ואני כבר מפחד...

אני אמור לקבל אותו השבוע... אחרי המתנה של כמעט חודשיים (כמעט שאין T4 במלאי, בקושי שתי מכוניות בדרך כלל) הימים האחרונים הכי קשים, אתה בטח מבין. אני הרבה זמן חולם על רכב אוטומטי שיכול לרגש, לצערי אני קצת עצלן ולכן אני מעדיף אוטומטי חזק, למרות שיכולתי בהרבה פחות לקנות מכוניות ידניות מהנות יותר, אבל לא נורא, קצת הלוואות וצמצומים ונסיעה (זריזה) והרבה יותר נוחה. דרך אגב, יש לך מושג כמה עולה בערך צ´יפ/שינוי תוכנה כמו שציינתי ? תודה. ינון, שמארגן סדין לרכב וישן בתנוחת עובר :)

shlomisa

New member
איך בנאדם שלא נסע על האוטו מחליט

שהוא צריך צ´יפ. ועוד על רכב אוטומטי עם 20 כ"ס. קח לך חצי שנה, תבדוק אם 200 כ"ס זה מספיק לך ואז תחליט. אין מתנות בחינם, שיפור הצ´יפ יזיק במקומות אחרים, צריכת דלק גבוהה יותר, שימוש בדלק נקי יותר וכו. אני הכי ממליץ שקודם תעבור תקופה מסויימת עם האוטו ורק אז תחליט !

Alfa156 GTA

New member
מה ש shlomisa אומר זה נכון.

לא ידעתי שעדיין אין לך את הרכב. 200 כ"ס זה יספיק לך ללמוד את הרכב...אם לא אז תחשוב כבר על שיפורים. והמחירים לציפ´ הם בסביבות ה400$. תתחדש.

Inoni

New member
עדיין לא החלטתי כלום, סתם בדקתי

אפשרויות, כששוטתי וחיפשתי מידע על הרכב נתקלתי בזה. אולי באמת אני לא אצטרך את התוספת. הסיבה שאני חושב על זה היא שכמו שציינתי אני מחפש ביצועים עד כמה שאפשר כמו של רכב ידני ספורטיבי רק עם תיבה אוטומטית... אין לי ספק בעליונות הגיר הידני בתחום הזה ולכן ואני צריך לחפש תוספות כדי להתקרב אליו. אם הם לא היו מטורפים לגמרי במחירים הייתי הולך על אודי A4 3.0 V6, ומזנק לי ב 6.9 שניות למאה, אבל 232K בלי מס בולים ואגרת רישוי וכו... זה מוגזם, אתם קולטים שאודי העלו מחירים בדיוק עכשיו, הדגם הזה עלה ב-18K! צ´מפיון מוטורס לא מוכנים לספוג שינוי של 0.00000000000001% בדולר/יורו. ותודה על האיחולים חברים. ינון, שיש לו הרגשה שהוא הולך לחטוף שריטה איך שהוא יוצא מהסוכנות...

shlomisa

New member
סתם משהו קטן

העליונות של גיר ידני היא לא בביצועים בהכרח אלה בשליטה עליהם

sronis

New member
ועוד משהו מאוד חשוב

הוולבו הזאת אינה מכונית ספורטיבית, לא משנה מה תרצה... היא מאוד חזקה ומאיצה מאוד מהר (נראה לי 7.4 למאה?) וזה יותר טוב מהרבה מכוניות ספורטיביות. עוד תוספת כוח תתן לך טיפה יותר מהירות סופית ותאוצות ביניים ואולי גם קצת יותר אפס למאה (אל תשכח שהוולבו אמורה גם לטפל בהעברת הכוח לקרקע ועוד רק בעזרת שני גלגלים קדמיים) אבל ביצועים ספורטיביים זה לא יתן. לסיכום - פשוט תראה איך האוטו ואז תחליט... גם בדוק אם זה מוריד את האחריות... רוני

תמירי

New member
במחיר הזה ועוד פחות הייתי קונה

סובארו אימפרזה -sti היא עושה כ-5.5 שניות ולא 6.9 ויש לה גם הנעה ל4 גלגלים ועוד ועוד

עתיד18

New member
אתה רציני או עושה את עצמך ?

זה כמו לבוא לנהג טרקטור שופל, שקנה אותו ב300 אלף ולהגיד לו "במחיר הזה הייתי קונה פורשה משומשת" מה אתה חמור ? מה הקשר בכלל אימפרזה אס טי אי זה רכב ספורט נטו שיודע הרבה על דינמיות ומעט מאוד על פינוק נוסעים S40 זאת משפחתית גדולה ומפנקת שאין לה שום קשר לספורטיביות היא סתם בעלת מנוע מפלצתי

Inoni

New member
אבל היא לא לעצלנים כמוני, ודרך אגב

קיבלתי את הרכב היום!!!!! אם הייתי יכול לסכם את החוויה ב-100 מילים הייתי מוותר על הזכות ורק אומר WOW! חברים, האוטו טס! לא נגמר לו הכוח והתאוצה גם במהירות גבוהה, הוא מושך ומושך... אני לא מנסה להשוויץ אני פשוט מאוד מתלהב, אני בטוח שתבינו, אני מאחל לכולכם להגשים חלומות בכל תחום. ינון, שמחפש רעיון לחלום הבא...

עתיד18

New member
וזאת ההרצה שאתה עושה לרכב ?

טס איתו ? הלו !! צריך לעשות הרצה לא לקרוע אותו

Inoni

New member
לחצתי בעדינות...

וחוץ מזה לפי היבואן אין צורך בהרצה כי המנוע מורץ כבר. אז לא התאפקתי ולחצתי קצת, אבל לא עברתי אפילו את ה-5000 בסל"ד וזה מתוך ה-8000 שיש לי בשעון, רק מעל 7000 זה השטח האדום...

עתיד18

New member
היצרן גם אומר שהרכב שלו הכי טוב

אז ? אתה רוצה שהרכב שלך עוד שנה יאכל שמן סבבה בהצלחה

עתיד18

New member
אני מקווה שזה לא בציניות

כי כוונותי באמת טובות עוד לא נגרם נזק לדעתי, תעשה חיפוש בפורום "הרצה" ותמצא נתונים מפורטים ל1500 קילומטר הרצה בא לך לסיים מהר את ההרצה ? קח את החברה תעמיס אותה בתא מטען קח את הכלב תעמיס אותו במושב לידך סע לאילת, תאכל פלאפל בסבבה תחזור למרכז...והוא יש לך 700 קילומטר את השאר הייתי ממליץ לך לעשות בתנאים מגוונים יותר כמו בין עירוניים של האטות והאצות נסיעה מהירה ואיטית עירונית ובין עירונית

Inoni

New member
אני שונא ציניות, זה היה באמת.

תודה על העצה והדאגה.

עתיד18

New member
אין בעד מה...כולנו יחד בסירה אחי

כמו שכולם המליצו לי למלא בנזין 98 כי זה עוזר למנוע - יש לי מנוע ד-י-ז-ל ככה גם אני מציע לך דברים טובים לאוטו
בקיצור...אם לא תעשה הרצה ויהיו לך תקלות תבוא לזיין לנו את השכל איך לתקן אותם
אני פשוט מקדים תרופה למכה

למעלה