שאלה לגבי פרק ב-TOS

CaptainOok

New member
שאלה לגבי פרק ב-TOS

שלום! :) הודעה ראשונה רשמית שלי כאן, ואני פותח בשאלה לגבי הפרק Miri מ-TOS: בתחילת הפרק, כשהם מגיעים לכוכב, הם מגלים שזהו כוכב שדומה לחלוטין לכדור הארץ בשנות ה-60 של המאה ה-20 (לא טעיתי, נכון?). העניין הוא שכל הפרק חיכיתי שיסבירו למה לעזאזל הכוכב הזה נראה כמו כדוה"א, והם לא הסבירו! מישהו? משהו?

The Borg Hugh

New member
אולי בגלל

שהסדרה צולמה בשנות השישים???? תמיד בסטאר טרק כשהם נתקלים בחברה אנושית אז התפאורה היא דמויית כדור הארץ... אין לזה הסבר, כמו שכל החייזרים מדברים אנגלית (ולא אכפת לי שיש "מתרגם אוניברסלי"...) וכולם דומים לבני אדם משום מה, חוץ משינוי קל במצח או באזניים.... אבל למי אכפת? מירי זה אחד הפרקים הכי יפים של המקורית.

ליזידי

New member
כן, אבל...

בדרך כלל יש להם תירוצים חמודים. למשל יש פרק עם גנגסטרים שטוענים שם שחללית שעצרה שם העניקה במתנה לתושבים את האנציקלופדיה של הגנגסטרים במאה ה-20 בכדור הארץ ("דה בוק"), והתושבים הם מן חקיינים פתולוגיים כאלה... או הפרק במערב הפרוע ששאוב מהדמיון של קירק... והנאצים וה"זיאונים"...? כל מיני תירוצים למצוקה תקציבית. הרי ממילא רוב העיסוק ב-TOS הוא לא *באמת* בחלל אלא באלגוריות פילוסופיות אנושיות. בכלל, גם ב-TNG יש הרבה פרקים כאלה, ושם הם ממש רצים עם הדימיון הפרוע שלהם כי הכסף זרם כמים. :)

CaptainOok

New member
זה בדיוק העניין

שחסר לי כאן פרט מידע שישלים לי את זרימת העלילה. חורים כאלה בעלילה קצת מעצבנים. נכון, זה משנות ה-60, אבל עדיין בד"כ הם נותנים הסברים (עלובים אבל הסברים). טוב אז אין הסבר? נו מילא.

Bones McCoy

New member
../images/Emo41.gifידידי, אולי תמצא הסבר...

בטרילוגית הספרים שכתב שאטנר בעצמו: Specter Dark Victory Preserver אם תחליט לקרוא אז אני לא רוצה להרוס לך אבל זה קשור בגזע המיסתורי עליו דיברו בפרק של ה- TOS The Paradise Syndrome

למעלה