שאלה לגבי פרסה

Simbbam

New member
שאלה לגבי פרסה

המורה שלי אמר לי היום משהו שלא הייתי מודע אליו. חשבתי שבפניית פרסה תמיד נכנסים לנתיב השמאלי ביותר בכיוון הנסיעה, מכיוון שבנתיב הימני יש תנועה זורמת, כמו שנכנסים לנתיב השמאלי כשפונים שמאלה. מה ההיגיון להיכנס לנתיב הימני?

8-AN

New member
כי זה פיזית בלתי אפשרי

שרכב סטנדרטי ייכנס מהנתיב השמאלי לכיוון אחד אל השמאלי לכיוון השני.

8-AN

New member
../images/Emo128.gif ממש לא..

זה לא משנה איפה אלא אם הנתיבים רחבים באופן חריג ביותר מה שאני לא ראיתי בארץ בשום מקום, כולל כביש 6 וגם בו במקומות שמותר לפרסס, אין לך אפשרות להגיע לנתיב השמאלי מהשמאלי אז תפסיק להטעות.

Simbbam

New member
נכון שפיסית זה בעייתי, אבל תיאורטית

זה אמור להיות ככה לא?

Superdror

New member
פרסה תמיד מהשמאלי.

פשוט, כנראה שלא היית יכול להשלים את הפרסה אם היית "לוקח" אותה מהנתיב השמאלי, ולכן הייתי צריך לעצור את רכבך, לנסוע רוורס ואז לנסוע שוב קדימה - ובכך להוות הפרעה לתנועה. להימנע מלעשות פרסה שלא מהנתיב השמאלי ביותר
. זה מסוכן, אופנוען שינסה לעקוף אותך יכנס בך, אותו דבר לגבי אוטו. ליד הבית כל שבועיים יש לפחות תאונה אחת בגלל סיטואציה כזו. לפעמים זה מסתיים בנזק לרכבים בלבד, כמה פעמים זה הסתיים באופנוען שפונה עם אמבולנס בגלל חבלות - ובשבוע שעבר לצערי, מד"א וכיבוי אש ניסרו דלת של רכב כדי לחלץ אדם שנפצע בצווארו וברגלו. אני אוסיף כי אין שום בעיה לבצע שם פרסה מהשמאלי ביותר - וזה בתנאי שאנשים לא יחנו את רכבם על מעבר החצייה
להימנע מזה. לא יקרה שום דבר אם תיסע עוד 100 או 200 מטר ואז תפרסס או תפנה בצורה בטוחה יותר.

MrJacKasS

New member
ליד הבית שלי

יש פניית פרסה שלא משנה כמה אני איימין (אהיה בימין) בנתיב השמאלי, אי אפשר להשלים אותה ללא רוורס, לכן בשעות שאינן עמוסות מסתכלים במראות ורואים שאין אף אחד ולוקחים אותה מהנתיב הימני..למרות שברוב הפעמים אין ברירה אלא לקחת את השמאלי (כי זה הרחוב הראשי בעיר והוא רוב הזמן עמוס..)

Simbbam

New member
לא לא, לא הבנת.

פרסה ברור שמהנתיב השמאלי ביותר, אבל מה שלא נראה לי הגיוני הוא להיכנס מהנתיב השמאלי ביותר לנתיב הימני בכיוון הנסיעה שאליה עשית פרסה. הרי כמו בכל פניה שמאלה לדרך חד סתרית, צריך להיכנס מהשמאלי לשמאלי, ולא מהשמאלי לימני. מה ההיגיון אנשים!?!!?

Superdror

New member
זה לא אמור לשנות.

הרי פרסה אתה בכל מקרה מבצע רק לכביש פנוי, כך שזה לא רלוונטי, בכל מקרה, מה שכן חשוב, הוא שתחזור לימין אחרי ביצוע הפרסה - כמובן, בלי להפריע למכוניות אחרות.

Simbbam

New member
אז זהו, שהמורה העיר לי

כי נכנסתי עם הפרסה לנתיב השמאלי ורק אח"כ עברתי לימני. הוא אמר שהייתי צריך מראש להיכנס לימני. זו כל השאלה שלי. האם זה ככה?

רן88

New member
כן. אני זוכר שבשיעור לפני הטסט

המורה הזכיר לי שפרסה עושים מהשמאל אל הימין. כפי שכבר אמר AN-8, יש מקומות שפשוט אי אפשר לעשות פרסה מהשמאל אל השמאל.

Cervantes

New member
טכנית לא

על מנת לא להפריע למשתמשים בכביש נעשה את הפרסמה מהשמאלי ביותר לשמאלי ביותר. מציאותית, לפעמים זה קשה לסיים את הפרסה בשמאלי ביותר ולכן אנחנו "מוצאים" את עצמנו בימני.

Mighty Morphin

New member
נצל"ש - שאלה בקשר לפניית פרסה

כשאני פונה פרסה אני חייב לבוא בהילוך ראשון או שניתן גם בהילוך שני?

8-AN

New member
מאיזה בחינה?

חוקית? אני לא מאמין שיש חוק שיכול לאסור עליך לבצע אותה בהילוך שני(כמו שבכביש מהיר הם לא יכולים להגיד לך לא ליסוע בהילוך שלישי על 100 קמש) פיזית? אתה יכל אבל יהיה קשה, אם הדרך פנוייה לגמרי ואתה מגיע במהירות נמוכה-עדיף להשלים את הפרסה בשני, אבל אם אתה נאלץ לעצור את הרכב ולחכות שהדרך תתפנה, מן הסתם שיהיה לך קל יותר בראשון.

MrJacKasS

New member
בטסט שלי

עשיתי פרסה בהילוך שני ואז אחרי הטסט נזכרתי שבספר תאוריה כתוב שפרסה עושים בהילוך ראשון אז דאגתי קצת ומיהרתי לשאול את המורה והוא עשה פרצוף כזה של: "בקטנההההההההה..אף בוחן לא יכשיל על זה .." ככה שזה אפשרי .. (למרות שזה דורש עשיית פרסה עם קלאץ' לחוץ..)

MrJacKasS

New member
כי

בעשיית פרסה המהירות שואפת לאפס (5-10 קמ"ש ..), והילוך 2 לא מתאים למהירות הזו, לכן אם תעשה פרסה בהילוך 2 ללא לחיצה על הקלאץ' האוטו יפרפר חזק מאוד ויכול להיות שאף יכבה.

למעלה