שאלה לגבי פריזמה

רעות1965

New member
שאלה לגבי פריזמה

חזרנו כעת מפגישה אצל ד"ר שפירא, הוא עשה אבחון לבננו בן 9.5. הוא המליץ לתת לו פריזמה 10 מ"ג ובהמשך אולי גם רספידרל (להפחתת הטיקים). הטיקים של בני ממש מינימליים והוא עושה אותם רק בבית, כך שאני לא חושבת כעת על הרספידרל- שאלתי בנוגע לפריזמה. אני מבינה שאת הפריזמה מומלץ לתת כדי להפחית את החרדות והדיכאון. אצל בני, כל אלו מביאים לתחושת מסוגלות נמוכה ביותר (לעומת יכולותיו הגבוהות) להימנעות, התנגדויות ודימוי עצמי נמוך. אני אודה מאד לאנשים שיוכלו לתת לי עוד מידע לגבי התרופה הנ"ל- יתרונות, חסרונות ועוד. תודה.

לגבי הפריזמה לא הייתה לבן הצלחה

הייתה לו תופעת לוואי והרספידרל עזר לו אבל גם השמין אותו אז הפסקנו והתרופה לא בסל התרופות

DBZ3

New member
פריזמה זה פרוזק.

אנחנו ניסינו והפסקנו כי זה לא עזר והיו תופעות לוואי חזקות מאוד. בהצלחה

פריזמה

פלואוקסטין פלואוקסטין, תרופה נוגדת דיכאון המעכבת באופן סגולי את הניצול החוזר של סרוטונין במוח (SSRI), משמשת לטיפול במיגוון של מצבים דיכאוניים. התרופה נכנסה לשימוש בשנות ה-80, ומדיווחים בספרות הרפואית עולה כי יש לה פחות תופעות לוואי אנטיכולינרגיות מאשר לנוגדי הדיכאון הטריציקליים. לא מומלץ להשתמש בתרופה במצבי "עצב" רגילים וחולפים. היו שניסו להשתמש בתרופה לטיפול בחולים עם השמנת יתר, אך אין עדיין אחדות דעים באשר ליעילות התרופה בהתוויה זו. תופעות הלוואי העיקריות של פלואוקסטין כוללות תגובות אלרגיות, ירידה בתיאבון, כאב ראש, הפרעה בשינה, ובאופן נדיר, פירכוסים

DBZ3

New member
תופעות לוואי

תופעות הלואי התחילו כל פעם כשעה לאחר שלקח את הכדור. לחצים באזור החזה, תחושה של קשיים בנשימה, הבן אמר שהוא מרגיש כאילו שהוא הולך למות.

למעלה