שאלה לגבי פצע קור

lanalang1

New member
שאלה לגבי פצע קור

שלום לכולם , יש לי בעיה של פצע קור בצד השפה שמסרב לעבור. זה התחיל לפני שבוע וחצי והפך לפצע מוגלתי ואחרי שהמוגלה הוצאה הפצע חוטא בלימון ושמתי עליו משחה שמכילה ויטמין A. לצערי המשחה לא עזרה וניסיתי דברים נוספים כמו דבש וקפה , אך גם זה לא עזר. שום דבר לא עוזר לי ואני מרגישה חסרת אונים , אני מתביישת בפצע הזה ולא יודעת מה עוד אפשר לעשות.. אשמח לקבל עזרה..

paluta

New member
למה להתבייש ?

אל תתבישי בשום חלק בגופך - את מענישה את עצמך עם כל הכרוח בכך -חבל. תפסיקי לצרוך מוצריחלב וקמח לבן (וסוכר) אכלי יותר מוצרים שמכילים ויטמין E במיוחד אגוזים (לא קלויים) ותשתי הרבה יותר מים ממה שאת רגילה ( כי בימים הקרים אנשים משום מה נוטים לשתות פחות מאשר בימים חמים) - כעבור מספר ימים תבחיני שפצעי הקור לא מתחדשים ומתרפאים , אם תמשיכי בדרך זו (של שתיה מרובה של מים ואכיל כמה אגוזים ביום ) תגלי שפצעי הקור היו כל היו.

ינוקא1

New member
אני לא יודע

מה זה "פצע קור" , זה נשמע לי כמו הרפס סימפלקס. התרופה לפי רפואה מערבית היא "אציקלוביר" (=זובירקס). זה גם לא "מרפא" , אבל מקצר מעט את משך ההחלמה.

לוי רחל

New member
טיפול הולם לשורש הבעיה ולסימפטום

שלום לך, לפי מה שסיפרת זהו לא נשמע כמו פצע קור עקב היותו מפריש מוגלה. לכן, מומלץ הימנע ממזון שגורם לחם כגון: תבלינים מיובשים, אוכל מטוגן, אוכל מעובד ומתוקים. הפצע נגרם כתוצאה של חולשה של מערכת החיסון שיכולה לנבוע ממספר גורמים כגון: לחץ, מתח, שינויים בחיים, טראומה ועוד בפן הנפשי. בפן הפיזיולוגי יכול להיות חם בקיבה, בעיות במערכת הנשימה שמפריעים לתיפקוד הקיבה. לסיכום, אני ממליצה לך ללכת לרופא/מטפל שיוכל לתת לך פיתרון גם לסימפטום וגם לשורש הבעיה כך שמצב זה לא יחזור שנית או יחמיר. בטיפול חשוב שיהיה שינויים בתזונה ותמיכה במערכת החיסון. בהצלחה

aviram1949

New member
פצע קור

נסי לעשות בדיקה של רמת ויטמין B12 דרך קופת חולים.מנסיון אישי חוסר B12 יכולה להיות הסיבה. אבי

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif נכון מאד

ובגלל זה חשוב מאד להגיע למטפל שימליץ על הבדיקות הנדרשות ועל הפתרונות האפשריים

lanalang1

New member
תודה רבה לכל מי שהגיב ../images/Emo13.gif

הלכתי להתייעץ עם רוקח ונתנו לי את משחת האציקלוביר שעזרה לי מאוד והפצע החלים. לגבי בדיקות - בעבר התגלה שחסר לי ויטמין B12 אבל ידוע לי שעכשיו הוא ברמה הנכונה. אני חוששת שהפצע נוצר עקב תזונה לקויה ולכן אשמע לעצתכם ואוכל יותר מוצרים המכילים ויטמין E. תודה לכם

למעלה