שאלה לגבי פיקוח

alonp7

New member
שאלה לגבי פיקוח

מה אתם אומרים? אני ממש מתלבט לגבי הצורך במפקח, זמן יש לי, מקצועיות לא כלכך אבל אני לומד מהר ולא מוכן להתפשר על בעלי מקצוע אני מבין את הצורך בהורדת העומס על הבונה אבל לא יודע איזה ערך מוסף נוסף נותן המפקח, המפקחים היום רוצים סכום של 6000 - 6500 ש"ח ולפעמים יותר (לפעמים 100000 ש"ח לכל הבניה), השאלה היא אם לא כדאי לפזר את הסכום הזה על קבלנים טובים ומומלצים, המפקחים טוענים שהם יכולים להוזיל עלויות, אבל זה בטח על חשבון המקצועיות של הקבלנים שהם מביאים כאשר הם יפקחו על הקבלנים התוצאה תהיה טובה כמו של הקבלנים היותר יקרים אני מאמין שכשעובדים אם קבלנים טובים אז גם לא צריכות להיות תקלות אבל בכל זאת לא סגור לגבי המחירים שאני מקבל, יכול להיות שאותו קבלן יתן למפקח מחיר זול יותר ממה שהוא יתן לי?

mister500

New member
בלשון המעטה..

את די סולדת ממפקחים, בעלי מקצוע ...ושאר ירקות. לא ראיתי ולו עצה אחת מועילה שאצבעותייך הענוגות הקלידו .....אבל מסקנות יש בשפע. סתם כך להטיל רפש על מפקח זה או אחר...נו..באמת.

טריפרי

New member
תן לי לנחש...

אדוני קבלן ו/או מפקח (בדגש על ו/או)?

mister500

New member
גברתי..

אני יזם / קבלן / ולפעמים חוטא בליווי בנייה/...ולא..אני לא " צד " לקוחות מהפורום . ( לפחות עד דצמבר 2010 ) אבל בהחלט מנסה לעזור , גם לכמעט 200 מסרים מבונים פרטיים המבקשים עצה או בעלי מקצוע . ואולי תקבלי זווית אחרת של אלה העוסקים בבנייה , מעולם ( מאז שהיית בת 20 ) לא עשיתי חוזה עם אף אדריכל, מהנדס, קבלן , בעל מקצוע, לקוח . הכל בלחיצת יד ( עכשיו פחות בגלל שפעת החזירים
)) והכל התנהל כשורה ..לשביעות רצון כולם. את מבינה ? לא כולם רמאים/גנבים/ושודדי דרכים ...מרביתם למעשה מעוניינים להתפרנס בכבוד. שבוע מחוייך .

איריסג

New member
אם אתה לא עובד עם קבלן מפתח

לא הייתי חושבת פעמיים ולא הייתי מוותרת על מפקח בעד שום הון שבעולם. אני מטבעי לא נכנסת לעניין של גלגול העמלות. כל אחד שירויח ויהיה לו לבריאות . אם המחיר שיוצא מהכיס שלי הוא טוב וסביר לי - ומי שמלווה אותי ונותן לי מזמנו ועושה עבודה מקצועית רואה מזה עוד לירה - שיהיה לו לבריאות. זה שיש לך זמן זה על הכיפאק. אבל אתה בעצמך כתבת "מקצועיות לא כל כך". ובכן ידידי, עם בית אי אפשר להתעסק אם אתה לא מבין. ואתה ממש לא רוצה להתגלח על הזקן של עצמך. באמת שלא. מפקח טוב בעיני הוא כמו מנצח על תזמורת משולב עם גננת . ותהליך בניה מורכב מכל כך הרבה פרטים וכל כך הרבה בעלי מקצוע, שטובים ככל שיהיו - מישהוא צריך לנהל אותם ומישהוא צריך לדעת מתי הם מדברים לעניין ומתי הם מלאים (סליחה על הצרפתית) בולשיט.... ומישהוא צריך לדעת לשבת להם על הזנב כדי שלא ימרחו אותך בסיפורים ויעכבו לך את הבניה. ומישהוא צריך לדעת להתמודד עם הסביבה (נניח עם שכנה נחמדה כמוני שהסכימה לתת חשמל לבניה של בית השכן - עד שהפיוז קפץ לה תרתי משמע - כשהחשמל אצלנו קפץ ולא עלה שוב בגלל הפעלה של משהו אצל האתר בניה השכן - הודעתי להם מיידית וחגיגית שאין חשמל יותר. מזלו של השכן שלי שהיה לו מפקח נחמד , שידע מיידית להביא את קבלן החשמל שעובד איתו שיעשה מעקף וישים פחת נפרד ובא לציון גואל. אני לא יודעת עד כמה השכן שלי בעצמו, איש נחמד לכל הדעות - היה מצליח להתמודד עם זה במהירות וביעילות שהמפקח שלו התמודד, ובלי לערב השכרת גנרטור). יתירה מזו - אם יש משהו שלמדתי פה מהקומונה ואני ממליצה עכשיו למשל לגיסתי שהתחילה את התהליך לעשות - זה השיטה של זהבה - שגם אם לוקחים קבלן מפתח - לקחת מפקח מקצועי לשלב מכרז הקבלנים - שיפרט לפרוטות עד רמת מכסי הביוב באמבטיות (מניקל ולא מפלסטיק....) את המכרז - כדי שלא יהיו בלת"מים. בקיצור - אל תוותר על מפקח. אולי הבית לא ייפול לך על הראש אם תעבוד לבד - אבל הטעויות שתעשה בדרך יעלו לך בוודאות זמן וכסף. וחבל.

לא מסכימה איתך

החוכמה של מפקח טוב באמת היא להביא בעלי מקצוע לא יקרים אבל גם טובים. אני יכולה לומר לך שלא הצלחתי להביא הצעת מחיר יותר זולה מהמפקח שלי ועם כל בעלי המקצוע שהוא הביא לי חוץ מאחד כלכך נהנתי לעבוד. הם קודם כל היו מקצועיים ברמות וחוץ מזה הם היו כלכך נחמדים, אדיבים ועם רוחב לב שפשוט היה לי כיף גדול.

למעלה