שאלה לגבי פיטורין

שלי שחף

New member
שאלה לגבי פיטורין

שלום לכולם קודם כל אתן נהדרות וכל הכבוד על העזרה ההדדית החשובה מאוד. יש לי שאלה: לפי מיטב ידיעתי אין לפטר עובדת כאשר היא מודיעה שהיא בהריון. האם הידעה של הבוס שאני במצב של טיפול פיריון, מאפשרת לו לפטר אותי? האם הפיטורין הם חוקיים? האם יש אפשרות לערער או לקבל פיצויים מיוחדים? בתודה מראש לכולכן.

יש תיקוןחדש לחוק והוא מדבר על

איסור פיטורי עובדת בטיפולי פיריון לילד ראשון או שני אלא אם הוכח שהפיטורין אינם משום טיפולי הפיריון. אם פוטרת ואת בטיפולי פיריון כמתואר למעלה יש לך קייס!!!!

מיצי1

New member
איסור פיטורין במהלך טיפולי פוריות

האיסור דומה מאוד לאיסור לפטר אשה בהריון, רק שהוא חל גם על גבר. על מנת לפטר אותך, על המעביד לקבל אישור מהממונה על עבודת נשים. האיסור חל על תקופת זמן מסוימת מיום ההיעדרות האחרונה לצורך טיפולים. יש לי את החוק במשרד, אז אם את רוצה, תכתבי לי מסר ואני אשלח לך את הנוסח המדויק. אם פוטרת - את יכולה לקבל צו מניעה מבית הדין לעבודה ולהמשיך לקבל את המשכורת עד שהמעביד יקבל אישור (או שלא יקבל אישור, תלוי בנסיבות) מהממונה על עבודת נשים. על המעביד להוכיח כי הפיטורין היו מסיבות אחרות מאשר טיפולי פריון, וזה לא דבר פשוט. גם אם יש לאשה כבר שני ילדים, והיא לא נופלת לגדר החוק, היא יכולה לתבוע על הפלייה אסורה במקום העבודה, אבל זה כבר סיפור קצת יותר מסובך כי חובת ההוכחה היא עליה.

למעלה