שאלה לגבי פיטוצין אחרי לידה

השלב הרביעי

שלב התאהבות . לאחר שהשלייה נפלטה יש חשיבות לשמור על התנאים המתאימים לאם להרפות ולשחרר את החלב ולילוד לפקוח עיניים לקלוט שהוא במצב חדש המחייב אותו לנשום , לינוק ,להתמודד עם הסביבה החדשה ולהתאהב באמא ואבא שלו. בשלב הזה האם ממשיכה להפיץ סביבה את הריח , הטעם ואת קצב הנשימה ,והדופק שלה, הילוד עדיין בהשפעת האוקסיטוצין והוא לומד מהוריו לקשר את התחושה הנפלאה של אינטימיות, חמימות ומגע מחבק עם תחושת הסיפוק שיוצר הורמון האהבה. מישל אודט טוען שאם נצליח ללמד את הילודים לאהוב מרגע לידתם, הם יהיו ילדים רגועים , בעלי ביטחון עצמי שיודעים לאהוב ובכך נקדם את השלום בעולמנו.

מקסים, תודה

תארתי לעצמי שאת מתכוונת לשלב הבונדינג, אבל אף פעם לא הגדרתי את זה כשלב רביעי, זה פשוט מקסים ונכון. תודה.

כמוך גם אני לא מתחברת "לשלבים"

האמת שהחלוקה לשלבים היא עוד מחשבה גברית שאפשר לוותר עליה. בעצם הלידה היא תהליך סיום ההריון ותחילתה של אישיות חדשה והורות חדשה וכל הניסיון להגדיר , לקטלג ולמדוד נתון להערכה מחדש.

נעמי, את יכולה להרחיב על ה'לטי קוקטייל' ?

אם את יודעת אילו תרופות הוא מכיל, ולהסביר למה התכוונת במילה 'סמים' ? (תרופה פסיכו-אקטיבית, היינו פסיכיאטרית ? תרופת הרגעה ? משככי כאב ? -- הרי כל התרופות הן סוג של 'סם') אנסה לברר גם מהצד שלי, אבל אשמח לשמוע מה את יודעת. תודה מראש

"לטי קוקטייל"

זה שילוב של 3 תרופות ומטרתו להרגיע את היולדת לאחר הלידה מכיל Largactil 25mg Phenergan25 mg Dolestin 25 mg ניתן בזריקה בשריר ,מחצית חיים 3-4 שעות כמובן שלא ניתן להניק אחרי המתן והיולדת מרותקת למיטה לפחות 6 שעות לאחר הלידה . מקובל להעביר את הילוד לתינוקיה שם יקבל כלכלה ראשונה פורמולה. אני לא יודעת כמה ה"קוקטייל" מקובל בבתי החולים השונים. שווה בדיקה

אוקיי הנה הפרטים:

דולסטין הוא משכך כאבים פנרגן הוא תרופת הרגעה לארגקטיל היא תרופה אנטי-פסיכוטית חלשה יחסית מודה שבחיים לא שמעתי על השימוש בקוקטייל הזה, אבדוק ואנסה לספק עוד מידע

יש לי תחושה שזה מה שדחפו לי אחרי הלידה

של הילה ורתם במאיר כמובן שאף אחד לא שאל אותי אבל הרגשתי מסטולה לגמרי בשעות הראשונות של הלידה... לכו תדעו...

מטרגין + פיטוצין + סינטומטרין

אסביר את עצמי מחדש כי נראה שלא הבינו אותי. יש מצבים בהם נדרש להשתמש בתרופה לכיווץ הרחם על מנת למנוע דימום מוגבר לאחר הלידה. במידה והרחם לא מכווץ ( אטוניה) והיולדת מדממת או במצב בו היולדת לא נשארת בהשגחה צמודה של מיילדת למשך שעתיים לאחר הלידה. בגלל השיטה בבתי החולים הציבוריים בהם אין מיילדת אישית לכל יולדת קיים נוהל מתן מכווצים לאחר הלידה. יש בתי חולים שנותנים תוספת פיטוצין בעירוי ליולדת אחרי אפידול או זירוז או שמקבלת נוזלים .(אין חובת החתמה על טופס הסכמת היולדת) בבתי חולים שלא נותנים עירוי לכל יולדת או שהיולדת בוחרת לידה טבעית נותנים את המכווצים בזריקה לשריר. בחלק מבתי החולים משתמשים בפיטוצין וחלק מעדיפים שימוש בסינטומטרין. סינטומטרין זו שילוב של שתי תרופות פיטוצין ( אוקסיטוצין סיננטטי) ומטרגין. מטרגין זו תרופה שפועלת גם על השירירים בעורקים ולכן מכווצת את כלי הדם ומונעת דימום. לא נהוג לתת אותה ליולדות עם לחץ דם גבוה או מחלה לבבית בגלל תופעות הלוואי המוכרות : עליה בלחץ דם , כאבי ראש והקאות . לא נהוג להשתמש בסינטומטרין בלידות בית . במצבים בהם יש צורך להשתמש במטרגין על מנת לעצור דימום מוגבר ויש ליולדת תופעות הלוואי יש קושי באבחנה המבדלת . לכן יש לקחת שתן בקטטר לבדיקת חלבון ומעקב אחר הכמות ולעקוב אחר הלחץ דם במשך שעתיים. במצבים שיש חשש מרעלת הריון יש רופאים שיבחרו למנוע פירכוסים במגנזיןם סולפאט ויש יבחרו להשתמש ב"לטי קוקטייל."

../images/Emo61.gifמתלבטת איך לכתוב, אבל נעמי לא מדייקת...

אני מראש מתנצלת, אני לא יודעת איך לכתוב את זה בלי להישמע פוגעת - אבל אחרי שקראתי את מה שנעמי כתבה, הלכתי ועשיתי שני דברים: א. שאלתי את הגבר (גניקולוג) ב. פתחתי את הספרים שלו אני לא מתיימרת לתת תשובה רפואית או להבין -- אבל משני המקורות האלה, נראה לי שנעמי, קצת טעית בתשובה שלך וחבל לי שבשרשור כ"כ חשוב יהיה מידע שגוי או לפחות לא מדויק, ושמי שמעוניינת במידע מלא תדע לפנות למקורות מקצועיים ועדכניים (כאמור, לא אני! אני רק מסכמת שורות תחתונות שהבנתי). אז ככה- לא סביר שפיטוצין יגרום לעליה בלחץ דם, וגם לא סינומטרין (שהוא אוקסיטוצין סינטתי), אם כבר הוא עלול לגרום לירידה בלחץ דם. הטיפול לרעלת לא ניתן רק ע"ס מדידת ל"ד גבוהה אחת, ובכל מקרה יש טיפול סטנדרטי שמבוסס על מגנזיום, כמו שנעמי אמרה. לא מצאתי שום תימוכין לשימוש בקוקטייל המוזכר לעיל, לפחות לא בספר הישראלי. ואחרון חביב - הקוקטייל הנ"ל נקרא בשפת הרופאים 'פטידין-פנרגן' (אאל"ט דולסטין הוא פטידין), הוא משמש בעיקר להרגעה של אנשים במצב משברי אקוטי שזקוקים להרגעה מיידית ולא לטיפול מיילדותי / גניקולוגי ספציפי. אגב, אחת הסיבות שהוא לא ינתן לאחר לידה היא בדיוק העובדה שהוא אסור בהנקה - ועם כל הביקורת שיש כאן על הממסד הרפואי, זה שיקול שהם בהחלט לוקחים בחשבון. כך או כך, התרופות הנ"ל לא ניתנות לטיפול ברעלת לפני או אחרי לידה, עם או בלי קשר לפיטוצין. אני מתנצלת להיות זו שחולקת בצורה כ"כ בולטת עליך, נעמי, אני לא מכירה אותך או את ההכשרה המקצועית שלך ולא מתכוונת לזלזל בך. אבל כשזה מגיע לסוגיות רפואיות 'נטו' (פרוטוקולים, תרופות וכו') אני חושבת שצריך להיזהר במידע ולהסתמך כמה שאפשר על מקורות מוסמכים. עם המידע שמתקבל אפשר אח"כ לקבל מגוון החלטות - אבל חשוב שהבסיס יהיה אמין ומדויק ככל האפשר, וזו המטרה היחידה שלי. [אגב, אני אישית גם לא מבינה ואינטואיטיבית גם לא תומכת במתן אוטומטי של פיטוצין לכל אישה - נשמע לי יותר נובע משיטת ה'סרט הנע' של חדרי לידה והצורך לפנות אותם ליולדת הבאה, יותר מאשר כל שיקול רפואי אמיתי. אבל זה כבר השלב הבא בדיון
]

אשכר ש

New member
רק לגבי פטידין פנרגן

הוא משמש גם במהלך הלידה, למי שמעוניינת בכך ונקרא ב"שפת העם" טשטוש. מטרתו לטשטש את תחושת הכאב שחווה היולדת אם היא מאוד "לחוצה" על אפידורל ולא יכולה לקבל אותו מיד ו/או לא יכולה בכלל לקבל אותו (מסיבה רפואית) ורוצה משכך כאבים. כמובן שיש לו שלל תופעות לוואי נוראיות, ואם במקרה היולדת יולדת לפני שהשפעתו פגה, יש סיכוי לדיכוי נשמיתי אצל התינוק, וגם אם לא, האמא והתינוק לגמרי תחת השפת הסם ולא יכולים לעשות שום בונדינג שלא נדבר בכלל על הנקה...(וכמובן שהיולדת לא ברת שום שיקול דעת לגבי הנעשה בה כאשר היא תחת השפעת התרופה הזו).

אשכר ש

New member
ומחכה כמובן לתשובתה של נעמי

אני מאמינה שהיא כתבה מתוך נסיון של דברים שהיא ראתה שקורים בבי"ח בזמן שהיא עבדה בו כמיילדת (כמה שנים טובות). היא ובן זוגך עובדים במקומות שונים ודי רחוקים גיאוגרפית. אולי כל בי"ח והפרוטוקולים שלו למצבים מסויימים...

לכן כתבתי בזהירות רבה, היא נשמעה לי אשת מקצוע

אני מאוד מקווה שכל הנושא של תרופות ההרגעה הוא פרוטוקול ישן ו/או נדיר - הגבר בכלל לא הבין מה אני רוצה מהחיים שלו בנושא... ואני מכירה את הקוקטייל הזה מבתי"ח פסיכיאטריים!

עופריקה

New member
פטידין-פנרגן ניתן ליולדת שליוויתי

לאחר הלידה. זו הסתיימה בקיסרי חירום... הוספתי את שלושת הנקודות כי כמו שהייתי אז בשוק, אני גם היום בשוק (ועברו 5 חודשים בערך). אני מכירה שנותנים משככי כאבים לאחר קיסרי, אבל פטידין? ומה אמרו לאישה המקסימה הזו? שזה ירגיע לה את הרעידות בגוף. ברררר. (הלידה התקיימה בתל השומר)

yoyo10

New member
גם אני מכירה אישית מישהי שקיבלה בדיוק באותו

בית חולים כנראה זה חלק מהפוטורול שם שמיושן לא רק בנושא הזה

yoyo10

New member
אצלי הפיטוצין העלה את לחץ הדם מאוד בלידה

מהרופאים והמילדות הבנתי שזאת תופעה ידוע ולכן קיבלת את האפידורל שידוע שהוא מוריד לחץ דם ואכן זה מה שהוא עשה

פטידין+פנרגן בהחלט ניתן בלידה

זה מה שנקרא "טשטוש"או "קוקטייל" או סתם "פטידין"

אבל לא כטיפול לרעלת, נכון ?

[ואני עדין בשוק מזה שנותנים את זה בחדר לידה... אני כנראה מאוד תמימה]

למעלה