../images/Emo61.gifמתלבטת איך לכתוב, אבל נעמי לא מדייקת...
אני מראש מתנצלת, אני לא יודעת איך לכתוב את זה בלי להישמע פוגעת - אבל אחרי שקראתי את מה שנעמי כתבה, הלכתי ועשיתי שני דברים: א. שאלתי את הגבר (גניקולוג) ב. פתחתי את הספרים שלו אני לא מתיימרת לתת תשובה רפואית או להבין -- אבל משני המקורות האלה, נראה לי שנעמי, קצת טעית בתשובה שלך וחבל לי שבשרשור כ"כ חשוב יהיה מידע שגוי או לפחות לא מדויק, ושמי שמעוניינת במידע מלא תדע לפנות למקורות מקצועיים ועדכניים (כאמור, לא אני! אני רק מסכמת שורות תחתונות שהבנתי). אז ככה- לא סביר שפיטוצין יגרום לעליה בלחץ דם, וגם לא סינומטרין (שהוא אוקסיטוצין סינטתי), אם כבר הוא עלול לגרום לירידה בלחץ דם. הטיפול לרעלת לא ניתן רק ע"ס מדידת ל"ד גבוהה אחת, ובכל מקרה יש טיפול סטנדרטי שמבוסס על מגנזיום, כמו שנעמי אמרה. לא מצאתי שום תימוכין לשימוש בקוקטייל המוזכר לעיל, לפחות לא בספר הישראלי. ואחרון חביב - הקוקטייל הנ"ל נקרא בשפת הרופאים 'פטידין-פנרגן' (אאל"ט דולסטין הוא פטידין), הוא משמש בעיקר להרגעה של אנשים במצב משברי אקוטי שזקוקים להרגעה מיידית ולא לטיפול מיילדותי / גניקולוגי ספציפי. אגב, אחת הסיבות שהוא לא ינתן לאחר לידה היא בדיוק העובדה שהוא אסור בהנקה - ועם כל הביקורת שיש כאן על הממסד הרפואי, זה שיקול שהם בהחלט לוקחים בחשבון. כך או כך, התרופות הנ"ל לא ניתנות לטיפול ברעלת לפני או אחרי לידה, עם או בלי קשר לפיטוצין. אני מתנצלת להיות זו שחולקת בצורה כ"כ בולטת עליך, נעמי, אני לא מכירה אותך או את ההכשרה המקצועית שלך ולא מתכוונת לזלזל בך. אבל כשזה מגיע לסוגיות רפואיות 'נטו' (פרוטוקולים, תרופות וכו') אני חושבת שצריך להיזהר במידע ולהסתמך כמה שאפשר על מקורות מוסמכים. עם המידע שמתקבל אפשר אח"כ לקבל מגוון החלטות - אבל חשוב שהבסיס יהיה אמין ומדויק ככל האפשר, וזו המטרה היחידה שלי. [אגב, אני אישית גם לא מבינה ואינטואיטיבית גם לא תומכת במתן אוטומטי של פיטוצין לכל אישה - נשמע לי יותר נובע משיטת ה'סרט הנע' של חדרי לידה והצורך לפנות אותם ליולדת הבאה, יותר מאשר כל שיקול רפואי אמיתי. אבל זה כבר השלב הבא בדיון
]