שאלה לגבי פאבים...

panter22

New member
שאלה לגבי פאבים...

אהלן... לפני כמה חודשים התמכרתי לקסם של פינק פלויד, קינג קרימזון ושאר הרוק המתקדם והפסיכודלי המשובח... רציתי לשאול את הגוש-דניים שביניכם: אני גר בדרום וקופץ לבקר חבר באיזור המרכז. יש פאבים שהtheme שלהם זה רוק פרוגרסיבי ומוזיקה פסיכודלית? תודה, ליאור

יש לי הרגשה

שפאבים ופינק פלויד זה לא הולך ביחד. ופאבים ופרוג עוד פחות מזה.

FunkyMonk

New member
רק תמיד תזכור שרדיוהד

נחשבים אלטרנטיב מתקדם. ("אקספרמנטלי", אותו דבר..) =) סתם תכלס פרוגרסיב זה הז'אנר הכי טוב. ^_^

לא ממש אותו הדבר

בעצם בכלל לא. ובכל מקרה, עדיפה מוסיקה עם אדרנלין וביצים, שתרגש. הסיבה לכך שפאבים ופרוג לא הולכים ביחד היא שבפאבים בד"כ משמיעים מוסיקה יותר אנרגטית, הבנויה על שירים קצרים, שהולכת יחד עם האלכוהול והשפעותיו.תחשוב על שירי שתייה - אתה בוודאי מכיר כמה - ותבין את ההבדל.

vegetable man

New member
אוייי

רק בבקשה אל תגיד שיש קשר בין נסיונות מוסיקליים לפרוג. והם גם, אגב, התבטאו שהם שונאים פרוג. ומה זה "מתקדם", לאן מתקדם? הם עדיין באוקספורד. אבל כמובן שכל אחד ישמע מה שהוא אוהב, נו פורסינג...

FunkyMonk

New member
שישנאו פרוג,

אני מכיר מתופף ששונא Pאנק, ולא יכול לסבול את זה, אבל זה מה שהוא מנגן - כי זה כיף לו. להקות הפרוג היו להקות רוק רגילות בסך הכל, שלקחו את הרוק כמה צעדים קדימה. הן בהחלט נחשבות "אקספרמנטליות". להקות כגון קינג קרימסון ופינק פלויד במיוחד. שים לב שרשמתי אלטרנטיב, ולא רוק מתקדם. (אלטרנטיב אקספרמנטלי זה עדיין אלטרנטיב) זה משהו שונה לחלוטין. (ד"א, לטעמי רדיוהד יותר טובים מהרבה להקות פרוג, אבל מה זה משנה.. ^^) וציף, הידעת שפינק פלויד היו מופיעים בפאבים בצעירותם? (או שזה היה סיד עם הרכבו התיכוניסטי?) עם מוסיקה פסיכדלית כמובן. אבל גם הרבה להקות פרוג החלו את דרכן דרך הפאבים האפלוליים של לונדון. כיום לא מנוגן פרוג בפאבים כיוון שזה לא רק לא מתאים (ד"א, אני מסכים איתכם לחלוטין שזה לא מתאים לפאבים..), אלא בעיקר בגלל שזה כבר לא ממש במיינסטרים.. אני תמיד חושב שהכי טוב בפאבים זה קצת רגאיי.. =)

הפלויד הופיעו בפאבים? מעניין

למיטב ידיעתי, בשנת 1967 הם הופיעו רק במועדוני-הופעות (בלונדון) וב-ballrooms - היינו "דיסקוטקים", מועדוני ריקודים - בפרובינציה. בשנים הבאות, עיקר הופעותיהם היו במכללות, ובמועדונים. בהדרגה, הם עברו להופיע במועדונים ואולמות גדולים יותר. אני לא זוכרת פאבים....

FunkyMonk

New member
אותו דבר מבחנתי..

בכל מקרה, את בטוחה שסיד לא הופיע בפאבים עם המוסיקה שלו? אני די בטוח שקראתי איפשהו שהם הופיעו בפאבים.. הממממ

אולי אתה חושב על מועדונים

בהם יש באר, בו אפשר לקנות גם בירה ומשקאות אלכוהוליים אחרים. ברוב המועדונים זה כך (אלא שבחו"ל, במקרים כאלו הכניסה להופעה מוגבלת לגיל 18 ומעלה. בהופעה של "All Ages" אין מכירת אלכוהול). בכל מקרה, פאבים ומועדונים הם בעלי אופי שונה לחלוטין.

FunkyMonk

New member
תאמת,

שהייתי ביותר פאבים מאשר מועדונים.. פאבים לונדוניים, אפילו. (כמובן שרק בשעות היום שכן יש שעה מסויימת ממה הם כבר לא נותנים לי להיכנס. =( ) אבל יכול להיות שקראתי "מועדונים", וזכרתי פאבים.. הממ.. P= תאמת שלא הייתי מתנגד לשמוע איזה SOYCD (דווקא!) ברקע עם בירה ביד.. ^_^

holo

New member
aqualung סבבה

הוא אפילו די רוקיסטי באופי שלו. את ג'תרו טול אני די מחבב והמוזיקה שלהם די קלילה, ואני דווקא לא מוצא אותם ממש קשורים לפרוג משום מה. לדעתי הם יותר פולק עם רוק.

wish i was here

New member
ג'תרו טול הם בהחלט פרוג

הם מגדירים את עצמם גם כפרוג...עוד מעט תגידו שפרוג בעצם לא קיים

holo

New member
אם אני לא טועה,

איאן אנדרסון אמר שהוא מתעב פרוג. מממ.. חוץ מזה שלי הם פשוט לא נשמעים כמו פרוג, אפילו שהם משתמשים הרבה פעמים בתזמורת, ואפילו שיש להם שיר של 30 דקות. משהו באווירה אצלהם פשוט לא נתפס לי כפרוג משום מה, בניגוד ללהקות כמו יס, ג'נטל ג'יאנט, קינג קרימזון, ג'נסיס, ELP, שפשוט אפשר ישר לזהות אותם כפרוג.

למעלה