שאלה לגבי עצירות

תירתיר

New member
שאלה לגבי עצירות

שלום, יש לי שאלה לגבי ילד בן 6 שמסרב להתפנות באסלה ופיתח עצירות פונקציונלית, המצב הגיע לידי קושי בשליטה על סוגרים. אני זקוקה להמלצה לאיזה כיוון ללכת, ובנוסף תזונתית, אני נגד תרופות משלשלות שלא ממש עזרו, ורוצה לעזור לו בדרך טבעית. אני יודעת ששזיפים מיובשים עוזרים,השאלה איך כדאי להשתמש בהם- להשרות במים? לבשל? וכן אשמח לעוד עצות שיעזרו בתחום זה. תודה.

אני ממליצה ללכת לטיפול רגשי משולב

של הילד ושלכם, הוריו. עצירות פיזית = עצירות רגשית בטיפול רגשי הוא ילמד לבטא את רגשותיו ואתם תלמדו להכילם.

0 אור 0

New member
בחירת מטפל

מצטרפת להמלצה של נאוה על טיפול משולב, אך רוצה להוסיף נדבך: יש לשלב אלמנט חזק מאד של מגע ו/או תנועתיות בטיפול. בגיל הזה יש להתאים את המטפל לצרכים של הילד - ישנם מטפלים בתנועה או במוזיקה, באמנות או דרך משחק - כל אחד מהאופנים יכול להתאים לאופי אחר של ילד. גם בסוגי המגע והתנועה, ובאפשרויות של שילוב תזונה ישנם סגנונות טיפול שמתאימים לילדך ויקדמו אותו וסגנונות אחרים שירמו לו להרגיש מאויים ויפגעו בהתפתחות הדימוי העצמי שלו. המלצה: השקיעי המון בבירור ובחירת המטפל, ולכי עם תחושת הבטן שלך - טיפול שהילד יאהב ויוכל לחיות אתו. הקלה טבעית על עצירות על ידי תזונה תסייע רק כשהילד יהיה מוכן "להרפות". תוכלי לשלב אמצעים אלו בהמשך הטיפול (ובודאי תקבלי מהמטפל נוספים) בגדול מדובר על: שתיית מים מרובה, הרבה ירקות ופירות, מעבר למזון מלא - עשיר בסיבים וכמובן פעילות גופנית. שזיפים מיובשים - משרים למים לכל הלילה ושותים בבוקר את המים.

שמש א

New member
עצירות בילדים

לעתים נובעת מהצורך של הילד להעניש את ההורים. אולי יתאים למקרה שלך ואולי לא...

תירתיר

New member
הוספת פרט חשוב

הנושא של שליטה בהורים, או כל תיאוריה אחרת מסוג זה אינה רלוונטית כאן. לילד יש הפרעות בתקשורת (PDD) קלות, והוא פשוט התרגל לעצור עצמו. צריכים לשחרר אותו ממעגל הקסמים כי הוא כבר שכח איך משתחררים נורמלי. תודה.

ELELAD

New member
לדעתי הוא לא שכח להשתחרר אלא

די נחסם... אם מראשו או אם מהסביבה.. יש צורך לשחרר אותו ממעגל ההקסמים אך רק על ידי זה שהוא ירגיש בטוח להשתחרר... קצת מצחיק, נכון, אך יש לאפשר לו... אפשר אולי שהנושא של שליטה בהורים או ה PDD כן קשורות כאן...שווה לבדוק...

עצירה

אם היה מתג שאפשר לשחרר בעזרתו זה היה מצוין....אבל מבחינתי עצירה היא ראשית כל נפשית והיא מתבטאת גם באופן פיזי. אם נשחרר את העצירה הפיזית ללא הנפשית היא פשוט תתמקם במקום אחר בגוף-בד"כ יותר עמוק. בין ילדי הPDD יש כאלה שהעצירה התקשורתית שלהם היא גם עצירה פיזית. ותמיד שחרור של צד אחד "פותח" גם את האחר. בברכה עירית פרידמן-הומאופתית

למעלה