שאלה לגבי עץ לימון

שאלה לגבי עץ לימון

ברצוני לשתול עץ לימון האם אפשר לקבל אינפורמציה על איפה לקנות ? באיזה גודל ? מתי לשתול ? האם אפשר לשתול קרוב לבית? וכו' תודה לכולם וחג שמח מאוד

reuven4u

New member
תקנה רק במקום רציני,

אני קניתי עץ "לימון" קטן מאיזה משתלה על קו הירוק ליד אורנית, העץ כבר בן 10 - אבל לימון 1 הוא לא הוציא - כניראה זה לא מורכב או משהו בסיגנון. אני מנסה להרכיב עליו - אבל לא מצליח - ה"עניים" כל הזמן מתים... אז יש לי עץ גדול בלי פרות בגינה..

aviah

New member
עץ לימון

אני קניתי באוגוסט שעבר עץ בן שנה מ"גבעת ברנר". העץ היה בגובה מטר בערך. היום הוא כבר שני מטר, עם ענפים יפים מאוד והרבה פריצות חדשות מהחודש האחרון. נתתי לו זבל עוף מגורען באוקטובר, ולפני שבוע קצת ברזל (בשביל הפריצות).

itu1

New member
עץ למון

אם כבר אתה מגיע לאזור גבעת ברנר הרי שבמושב בית אלעזרי (צומת הכניסה לכיוון תל נוף) ישנה משתלת רגב שעוסקת בעיקר בשני תחומים שתילים והרכבות של עצי פרי וקקטוסים. מנסיוני לפחות איכות מעולה ומחירים סבירים (בד"כ יותר זול מגבעת ברנר וסך הכל עוד כ-5 ק"מ נסיעה). אפשר לשתול ליד הבית שורשיו לא אלימים אפשר לשתול כמעט כל השנה לדעתי העונה עכשו מתאימה עצי הדרים בהתחדשות. חג שמח אריה

האם יש משתלת עצי פרי באזור חדרה?

האם יש משתלת עצי פרי מומלצת באזור חדרה? שוב תודה לאיתו1 לראובן מהרדוף ולאוויה

קניתי אצלם "מיכל" - 5 שנים בלי פרי

ועוד נתנו לי קונפידור בקופסה של 'פילם' הביתה לטפל ב'מיכל' ! אכלתי אותה ! ב'ברוש' קניתי לימון והוא היה עם עש המנהרות - "כי ככה זה כולם ..." הלימון התחיל להוצי המון פרחים סגולים, אך אני מתחיל להיכנס ללחץ ! העלים בצבע ירוק בהיר ולא מוצאים חן בעיני....! לא מספיק ירוקים ?!?!?

באיזה גודל כדאי לקנות את הלימון?

תודה שוב לכולם באיזה גודל כדאי לקנות את עץ הלימון במשתלה? ומצורפת תמונה מגינת הירקות של מישקה

מישקה, מנסיון ......

הם גדלים בעציצים או בשקיות ובטח "מאכילים" אותם 20 20 20 כל הזמן ! ולכן לא יהיו אף פעם עבים מבוהן ! אל תוותר ! אם העלים לא ירוקים - ירוק כהה ! ולא נקיים מכל פגם הכי קטן. אל תקנה ! אל תקנה שתיל עם עש המערות ויגידו לך "ככה זה, כולם, אין מה לעשות...קח 'קונפידור' " אל תוותר ! מרמים אותנו !

reuven4u

New member
wowww מישקה - סחטיין על

הגינת ירקות איזה יופי! אתה גר בחווה?

גר ליד שמורה של 1000 דונם

בשכירות בבית ישן קטן ובודד לא רחוק מראובן אורן אפשר לעשות בכיף אחרי הפסח מפגש אצלנו של פורום הגינון בשבת

reuven4u

New member
ואני תמיד חשבתי

שאני גר במקום מבודד...חחחחח איזה כיף לך....השכין שלך השמורה...

גם לך יש זולה

רואים בתמונות שבגלריה שגם לך יש בדידות מזהירה ראובן4u האמת שיש לנו מכיוון צפון שכנים אבל הם לא יכולים להסתיר את השמש כמובן בקרוב ארכוש עץ לימון ומקווה לא ליפול תודות לעזרתכם חברים טובים

reuven4u

New member
מה באמת - יש לי תמונות בגליריה?

אאאאה - נכון זה עם הבמבוק. אז כל הג'ונגל הזה זה הגינת הירקות שלי שנה שעברה

החומוס של יוסקו

למעלה