שאלה לגבי עמלה של PAYPAL

leibl

New member
שאלה לגבי עמלה של PAYPAL

אני יודע שברגע שמוכר עושה REFUND ללקוח אז הסכום משולם במלואו ללא שום עמלה לדוגמא קניתי מוצר ב30$ וקבלתי עליו REFUND אני מקבל את הסכום בחזרה במלואו. אני סיכמתי עם מוכר להחזיר לי דמי משלוח למוצר פגום שמיועד להחלפה המוכר אומנם שילם לי דרך PAYPAL את הסכום שקבענו אבל PAYPAL גבתה ממני עמלה על הסכום הנ"ל האם במקרה כזה צריך לשלם עמלה לPAYPAL ? או לא ?

leibl

New member
איך אני מקבל בחזרה ? ראיתי את הסכום בPAYPAL

בניכוי העמלה. תחת הפעולה רשום PAYMENT

pvzed

New member
אתה לא מקבל אותה,

היא יורדת ישר כשאתה מקבל את הכסף,נגיד במקום 5 דולר שקיבלת,יהיו לך 4 נטו,ויש לך 60 יום כדי להחזיר לקונה את הכסף ואתה "מקבל את העמלה בחזרה",במידה ותרצה להחזיר אחרי 60 יום,אתה תחזיר לו 5 דולר,אבל פייפל יקחו ממך דולר עמלה,ז"א שתשלם 6 דולר..

leibl

New member
אולי לא הבנת אותי אני קונה ולא מוכר

פשוט קבלתי מוצר פגום ממוכר סיכמתי איתו להחזיר לו את המוצר שהוא יחליף לי אותו במוצר תחליפי והוא הסכים לשלם לי את דמי המשלוח בחזרה והוא זיכה אותי דרך PAYPAL והם גבו עמלה על ההעברה הזאת השאלה שלי היא אם במקרה כזה הם צריכים לגבות עמלה ? כי התשלום הוא לא עבור מכירה.

ozitex

New member
../images/Emo2.gif ../images/Emo67.gif../images/Emo5.gif../images/Emo156.gif WTF...

ozitex

New member
זה מה שקרה כאן..

המוכר לא ביצע REFUND מלא מתוך דף התשלום המקורי אלא ביצע מה שקרוי SEND MONEY ולכן, על פי חוקי פייפל, העברת כסף מחייבת את המקבל בעמלה. פנה למוכר ובקש את העמלה דרך תשלום PERSONAL.

ozitex

New member
אתה שואל על העמלה?

בקש מהמוכר שיבצע אליך העברה של העמלה אבל לא דרך תשלום באופציית STANDARD אלא דרך אופציית תשלום PERSONAL.

leibl

New member
האם תשלום בPERSONAL מקוזז ממחיר המוצר ?

של המוצר ? במילים אחרות קניתי מוצר ב16$ המוצר הגיע דפוק ולא עבד בקשתי מהמוכר (פה מדובר במוכר סיני) שיחליף לי את המוצר והוא הסכים לשלם את דמי המישלוח שעלו לי 8$ חצי ממחיר המוצר עצמו. ואז הוא זיכה אותי בPAYPAL ב8$ ועל זה PAYPAL גבו ממני עמלה של 0.61 סנט אבל אני חושב שאם אני יבקש ממנו לעשות את זה בPERSONAL אז יכול להיות שאני לא אשלם עמלה אבל זה יקוזז ממחיר המוצר האורגינלי שבמקרה שאם לא אקבל את המוצר החילופי ואני אפתח CLAIM אז יכול להיות שPAYPAL יזכו אותי רק בהפרש היחסי בין מחיר המוצר למחיר המשלוח שכבר זוכיתי עליו. ואז אני יפסיד. לכן לככאורה נראה לי שעדיף להשאיר את המצב כך כמו שעכשיו ולוותר על העמלה למקרה שהמוצר לא יגיע או שכן יגיע והוא לא יהיה תקין כי לפי החשבון שלי נותרו לי 8 ימים לביצוע DISPUTE ולא נראה לי שמוצר החילופי יגיע עד אז. OZITEX האם אני צודק במקרה הזה ? האם הבנתי נכון ?

ozitex

New member
personal

לא מחייב את מבקל התשלום אלא את שולחו, אם כי עמלה זניחה מינימלית. אם המוכר התחייב להחזיר לך, אין סיבה שיעשה את זה בהעברה רגילה, אם כי אני מודה שכל החזרות כספים מהסוג הזה נעשות בדרך כלל דרך העברה רגילה ולא אישית. עקרונית, עזוב את ה-60 סנט, אין סיבה להתעקש עליהם. לגבי הדיספיוט, בכל מקרה אם המוצר לא יגיע עד למועד המקסימלי לפתיחתו, פתח דיספיוט אחרת אתה מסתכן באבדן התשלום.

למעלה