שאלה לגבי עייפות

nicolada

New member
שאלה לגבי עייפות

איך אתן מתמודדות עם זה??? למרות, שלפי מה שאני קוראת, זה בערך הדבר הכי פחות מטריד אצלכן.... באופן רשמי הפסקתי עם הגלולות, במטרה להיכנס להריון. העניין הוא שאני כל הזמן עייפה עייפה עייפה, וזה ממש כבר לא קשור לכמה שעות אני ישנה בלילה. כל הערכים אצלי תקינים, אני לוקחת ברזל כדי לשמור על רמה טובה שלו, ועשיתי אפילו בדיקות תפקוד בלוטת התריס, מרוב שהעייפות שלי היא לא מוסברת... עצות, מישהי??

פיצ 50

New member
עצות../images/Emo62.gif

מוכר לי .... רק שיש לי סיבות לעייפות:
אנמיה קשה |*תת פעילות בלוטת התריס( אני עם כדורים ומאוזנת) אבל עדיין עייפה כל הזמן...
שותה קפה- וזה לא בדיוק עוזר... וויטמינים שותה הרבה מים ומשתדלת להיות עסוקה. מצאתי שחוסר עשייה גורמת לי להיות עייפה יותר.. אז אני בכוח עושה דברים. ואולי לחזור לרופא משפחה ולראות שמא יש עוד בדיקות?? בהצלחה עזרתי?

זואילי

New member
ישנה... וכמה שיותר

לפני כמעט 6 שנים החלטתי להוריד הילוך ועזבתי מקצוע תובעני (וטובעני חחח) כי הייתי מותשת מכל בחינה. מאז אני עובדת 6 שעות ביום. אז כל צהריים (לרוב) אני חוזרת מהעבודה והולכת לנמנם. משלימה את החסר. יודעת שזו פריבילגיה שמן הסתם לא תהיה לי כשאהיה אמא, אז מנצלת את זה עד תום. מעבר לזה, אני לא מעמיסה על היום שלי. מלבד עבודה אני מכניסה עוד פעילות אחת ליום... גם אם מדובר רק בקניות בסופר. פשוט אני עושה הכל כדי שיומי יהיה קל, בלי התרוצצויות ועם הרבה זמן בית לקריאה, רביצה או מפגש עם חברות. אז עבודה + פעילות אחת. ובין לבין מנוחה
לפני הניתוחים האחרונים שלי, עשיתי הרבה פילאטיס. זה נתן לי זריקת מרץ.

nicolada

New member
נו, שינהיגו כאן כבר סיאסטה!

אם היתה לי האפשרות לישון חצי שעה בצהריים- בטוח הייתי מתפקדת יותר טוב.. לצמצם שעות עבודה זו לא אופציה מבחינתי עכשיו, הלוואי ויכולתי.. ובמילא אני לא עושה הרבה כשאני חוזרת הביתה... מה שכן, פיצ צודקת. חוסר מעש רק גורם לי להיות יותר עייפה. אז אני באמת משתדלת לעשות משהו ולא להישפך... פעמיים בשבוע אני הולכת לסטודיו סי, אבל זה לא עוזר! היתה תקופה שניסיתי לעשות הליכות בערב, וגם זה נגמר מהר מדי. קפה אני מאוד משתדלת כבר לא לשתות, מעבר לכך שזה ממש לא משפיע עליי מבחינת ערנות. אני פשוט חושבת- אם זה ככה עכשיו, איך אני אתמודד עם ילדים (כשיגיעו, ב"ה)??

bella1978

New member
זואילי,

כל הכבוד על ההחלטה האמיצה (!!!) להוריד הילוך. אוף, אני לא יכולה לעשות את זה. אני כל כך רגילה לרדוף אחרי משהו כל הזמן וכנראה זה מאוד פגע בבריאות שלי. אני תמיד רוצה להשיג יותר. אבל עכשיו הגוף שלי החליט לא לשתף פעולה... שמישהו יילמד אותי לוותר על דברים...

רווית04

New member
לגבי העייפות שלי באופן אישית

ועצם זה שלא הצלחתי באמת להרדם ממנה כבר התחלתי ליטול טרזודיל 100 מ''ג וזה עזר. ובאופן משמעותי מאז שהתחלתי עם משככי כאבים מעט יותר חזקים כבר התחלתי להרדם קבוע בשעות קבועות.. הומלץ לי לנסות יוגה שלא ניסיתי, אבל גם ניסיתי מוזיקה מרגיעה מאין תרפיה לגוף לפני השינה . (לי זה לא עזר..אבל לאחותי כן חח)

bella1978

New member
אני חושבת שזה עוזר

לאכול כמה שפחות פחמימות, במיוחד לא קמח לבן, פסטה ודומיהם וממתקים... אני שומרת על דיאטת אנדו, לדעתי זה עוזר, אבל אולי הכל פסיכולוגי. אני יודעת שזה קשה, אבל אני מעדיפה פחות אוכל על כאבים ועייפות. מקווה שעזרתי...

nicolada

New member
לגבי העניין הפסיכולוגי-

אני בכלל לא חושבת על זה כל היום, ומשתדלת כמה שפחות.. רק כל פעם שאני מתעטשת וכואב לי, יוצאת לי איזו קללה
אני באמת מפחדת שאם אני מגבירה את המודעות שלי לנושא, אני רק גורמת לזה להתפתח עוד (ועוד ועוד..). לגבי האוכל- יהיה לי מאוד קשה לא לאכול פחמימות... אני מודה שרוב האוכל שלי מורכב בעיקר מזה: לחם, קורנפלקס, פסטה, אורז... אני יודעת שיש תחליפים מקמח מלא, פעם ניסיתי, לא התלהבתי במיוחד. אבל, כנראה שאין ברירה...

bella1978

New member
מה שהתכוונתי

זה שאולי אצלי זה פסיכולוגי שהדיאטה עוזרת... את יכולה אולי לעשות ניסוי: כמה ימים בלי פחמימות ומתוקים ולראות איך את מרגישה... אם את מרגישה יותר טוב אז יהיה לך הרבה יותר מוטיבציה לשמור על הדיאטה

זואילי

New member
לגבי האוכל

יש מגוון מאוד גדול. גם אני לא אוהבת קמח מלא, אז אני קונה קמח כוסמין שטעים לי יותר. ככה גם בלחמים ניסיתי כל מיני עד שאהבתי והתרגלתי לשיפון. אורז מלא - לא אוהבת, אבל אורז אדום לטעמי מעולה. פסטה מחיטה מלאה טעים לי רק של ברילה. ואם יוצא לי לקנות בחנויות עדן טבע מרקט אז בכל פעם ניסיתי משו אחר ויש כמה חברות שטעימות. כדי לנסות כמה מוצרים עד שמוצאים את מה שהכי ערב לחיכך.

galim29

New member
תזונה

אצלי העייפות מסתבר הייתה המון בגלל תזונה לקויה. ברגע שהעפתי פחמימות וקמח לבן מהתפריט, העייפות עברה לי. כל השנים הייתה לי בעיה של עייפות (להוציא וירוס שתקף אותי בגיל 16 שלא היה הרבה מה לעשות חוץ מלישון ולישון- דומה למחלת הנשיקה). אם זה משהו חדש, תבדקי אולי את עניין מחלת הנשיקה. אם את סוחבת את זה שנים, תנסי להתחיל בשינוי בתזונה. זה עוזר מאוד.

kikona126

New member
מנסיון שלי...

העיפות נובעת גם מהגלולות. אני על הדיאטה של האנדו אבל סובלת הרבה מעייפות, במיוחד בחודשים אלו שהגוף שלי מדמם הרבה (הרבה מחזורים). במחזור האחרון שלי ישנתי יום שלם, וגם כשקמתי מהמיטה רציתי לחזור אליה חזרה. מה אני עושה עם זה? הדיאטנית שלי העלתה לי את הכמות של הסוכרים לשבוע הזה (4 מנות גלידה בשבוע!!!!!) וגם את המנות שמכילות ברזל (עוף עדשים...) אני לא מוותרת על ספורט בגלל העיפות, להפך אני מכריחה את עצמי לעשות ספורט, זה מזרים את הדם ומעורר בחזרה. אני עושה ספורט בערב ככה שאחריו אני ערה עוד כמה שעות (וערנית) ואחרי זה ישנה טוב בלילה (בשבועות שאני לא עושה בהם ספורט קשה לי לישון בלילה)

kikona126

New member
אה

עשו לי גם בדיקות דם הורמונליות שאמורות לבדוק משהו (איזה בדיקה שעושים אותה בשעה רבע לשמונה בבוקר, או באמצע הלילה, לאיזה מחלה שגורמת לעייפות, אבל אני לא זוכרת בדיוק מה זה היה, אני רק יודעת שבדקו את זה בפרופיל ההורמונלי שלי.)

bella1978

New member
גם אצלי

כשאני עושה ספורט אני ישנה יותר טוב בלילה ופחות עייפה. וגם מצב הרוח משתפר פלאים!

בדר"כ עייפות הולכת מצויין עם אנדו

וכמובן תזונה .....תנסי לשנות תזונה לעשות ספורט קל...כמו הליכות או פילאטיס, יוגה, פלדנקרייז..... לא אירובי ומכשירים... אנדו זו מחלה מעייפת ומתישה מאוד לא רק את הגוף גם את הנפש.....מכאן תראי איך את מתקדמת....ומה את עושה למען עצמך...

למעלה