שאלה - לגבי עור הגוף

rinutza

New member
שאלה - לגבי עור הגוף

מידי פעם יוצאות לי מעין נקודות אדומות מאד קטנות בכל מיני מקומות על עור הגוף - בד"כ ידיים ורגליים - זה על פני השטח, כלומר לא בולט. זה נראה יותר כמו נמשים ואחרי כמה ימים זה נעלם (בכל פעם זה 3-4 נקודות לא יותר. זה לא מגרד ולא כואב, רק קצת מוזר לי (זה יכול להיות נמשים שהופכים להיות חומים אח"כ???) יש לזה הסבר ברפואה המשלימה? עודף חום/קור, רעלים, מתחים???

שלום רינה.../images/Emo141.gif

ברפואה הסינית ישנו קשר ישיר בין העור והראות. למעשה העור הוא התבטאות הראות ועל פיו ניתן לאבחן את מצב הראות. לכן יכול להיות שהנקודות נגרמות לך בשל חולשת הראות. דבר שיכול להגרם מהרבה מאוד סיבות. (בכל אופן זה לא נשמע כמו התנמשות). אם הדבר מפריע לך אני ממליצה לגשת לרופא סיני. בכל אופן תנסי לאכול אורז, צנון, לפת, שומר (מאכלים שמחזקים ראות) ולראות אם יש שינוי. אשמח להתעדכן בשינויים.
בהצלחה, קרן.

rinutza

New member
תודה רבה! זה לא ממש מפריע אותי

רק קצת מטריד, וזה ממש מעט נקודות, נגיד אחת על כל יד ואחת על הרגל למשל. זה פשוט מסקרן ממה זה נובע. ריאות חלשות באיזה מובן? כי כשרופא בודק אותן(לא מזמן) הן תקינות לחלוטין ואין לי בעיות נשימה. איך אני מחזקת ריאות?

הסירי דאגה מליבך.

היי רינה. ברפואה סינית כאשר אומרים שיש חולשה של איבר הכוונה לאנרגיה שלו ולקשר התפקודי שלו עם איברים אחרים ועם הגוף בכלל. בדרך-כלל זה לא משהו שרופא מערבי יאבחן.

תופעה כזאת

זה בדרך כלל תופעה אלרגית למשהו או למישהו. קודם כדאי לברר מה הוא הגורם

הסבר..

הבנתי מהכתוב שאת מתעניינת יותר בהסבר מאשר בטיפול , וזה טוב , כיוון שיש מגוון אפשרויות של סיבות. מעבר למה שהוסבר פה על העור , בראיה הסינית פצעונים אדומים מראים על חום או רעילות שיש בדם , " כל מיני מקומות" הינם אזורים המקושרים לאיברים לדוגמא אם זה יוצא באזור הפנימי של הרגל , זה יכול להעיד על חום ורעילות באחד ממרידאני הYIN של הרגל ( כבד, טחול, כליות) וכן הלאה בכל אזורי הגוף. וכמו שמיכאל ציין זו יכולה להיות תגובה אלרגית למשהו.. מקוה שנתתי הסבר , לגבי הטיפול - תצטרכי להגיע למאבחן שיאבחן בדיוק את הגורם ויטפל בהתאם. יום טוב יעל

rinutza

New member
תודה יעל, ובקשר לסיבה בכל זאת

זה לא אמור להיות משהו מסוכן נכון? בדיקות הדם שלי תקינות ולא חסרים לי ויטמינים. אולי זו אלרגיה לעבודה??

צריך לבדוק לעומק

אולי את אוכלת אוכל חם ( מטוגן חריף מטובל בשר אדום אלכהל) , לחץ לסטרס גורמים לחום בדם , סיגריות וחשיפה למתכות גורמת לרעילות , גם חילוף חומרים איטי ( האם יש לך יציאות יומיומיות?) גורם לרעילות. בקיצור 1001 גורמים לאו דווקא שעולים בבדיקות אלא בתשאול יסודי ומעמיק. מסוכן? סכנת חיים אין אבל כל איתות של הגוף שווה התיחסות ובדיקה

rinutza

New member
אני אוכלת מטוגן וגם חריף (כי אני

אוהבת, למרות שאני כבר יודעת שזה לא עושה לי טוב (ממטפלים שונים בעבר). אני כבר תקופה ארוכה מאד בלחץ - עבודה, חיים אישיים וכו´ ואני עובדת במחשבים. האם יכול להוות גורם?

למעלה