שאלה לגבי עובד שעות

izzy g

New member
שאלה לגבי עובד שעות

שלום. אני סטודנט ואמור להתחיל לעבוד כעובד לפי שעות. השכר אותו אני אמור לקבל הוא 40 שקלים לשעה. בחברה בה אני אמור לעבוד הראו לי תלוש משכורת לדוגמה בו על עבודה של 90 שעות בחודש אני אמור לקבל כך וכך שקלים. שמתי לב שבתלוש למרות שיש ניכויים לביטוח לאומי וביטוח בריאות אין ניכויים למס הכנסה. הסבירו לי שאני לא מגיע למדרגת המס המחייבת במס. שאלתי היא מהן מדרגות המס הרלבנטיות לי והאם יש איזשהו "גג" של שעות שאם אני עובר אני מתחיל לשלם מס (ובכמה מס מדובר אם תוכלו לעזור לי). שאלות נוספות - במסגרת העבודה המעביד יפריש לי גם לקרן פנסיה אותה אני יכול לבחור בעצמי. מה השיקולים שאני צריך לבחון בבחירת הקרן? האם יש אתר מסוים בו מרוכזות כל הקרנות וניתן להשוות בינהן. כסטודנט לא בטוח שאמשיך לעבוד באותו מקום או אמשיך לעבוד ברציפות, האם יש איזשהו סוג מומלץ של קרן לאנשים במצבי?

שr

New member
את מדרגות המס תוכל לראות

באתר של מס הכנסה. לפי חישוב יוצא שגבר רווק יכול להרוויח בשנת עד כ-4,000 ש"ח לחודש ועדיין לא ישלם מס הכנסה. אשה - אם איני טועה - כ-4,480 ש"ח לחודש. קרן פנסיה וקופ"ג: למרות שמדובר בעבודה זמנית אתה יכול להחליט על קרן לטווח ארוך, ו'לגרור' אותה איתך לעבודות הבאות/להמשיך להפקיד באופן עצמאי. אם אתה מעוניין רק בהטבה קצרת הטווח, אתה צריך לדעת שהפקדות לקופ"ג/ביטוח מנהלים כעמית שכיר כבר לא ניתן (מה שפעם ניתן היה) לפדות ללא מס אם לא הועסקת בתקופה מסויימת (מקסימום תקבל החזר ממ"ה אם לא ניצלת את כל נקודות הזיכוי שלך באותה השנה). תוכל להתייעץ עם סוכן הביטוח של המעביד שלך (בדר"כ כל מעביד 'מאמץ' לעצמו סוכן אחד). אם תרצה לבדוק קרנות פנסיה, תוכל להתקשר אליהן ולבקש שיבוא לביתך סוכן.

izzy g

New member
גלשתי לאתר של מס הכנסה

ואני מודה שקצת הסתבכתי. הייתי מעוניין ללמוד איך בדיוק עושים את החישוב כמה מס צריך לשלם לפי הכנסה חודשית. האם זה נעשה מתוך ההכנסה השנתית הצפויה?

שr

New member
אם יש בידיך מדרגות המס השנתיות

אז החישוב נעשה לפי ההכנסה השנתית הצפויה. אם יש בידך המדרגות החודשיות (או אם אתה מחלק ב12)- אז לפי הכנסה חודשית. אל תשכח להפחית מסכום המס את סכום נקודות הזיכוי.

למעלה