שאלה לגבי עובד זר....

men52

New member
שאלה לגבי עובד זר....

לאבי יש עובד זר. יש לעובד הזר יום בשבוע חופש. הוא הולך בשבת חר הצהריים וחוזר ביום ראשון אחה"צ. כל יתר הימים הוא עם אבי ואמי בבית. רציתי לדעת מה קורה במידה ונניח אני רוצה לנסוע עם ההורים שלי לשלושה ימים לבית מלון ואין צורך לקחת את העובד הזר. כמו כן אבי ואמי לא רוצים שהוא ישאר לבד בבית. משום מה אמרו לנו בחברה המעסיקה שדבר כזה הוא לא אפשרי. הוא חייב לבוא איתנו או להישאר אצלנו בבית. זה לא נראה לי הגיוני. הוא לא יכול להישאר בלינה של החברה המעסיקה כמו שהוא נשאר בסופ"ש ?

מקום מגוריו הוא בעצם הבית של הוריך

ואתה לא יכול לסלק אותו משם אם אתה נוסע לבית מלון עם הוריך. זכותך לקחת אותו איתכם או לא, אבל כל עוד הוא עומד לרשותך הוא בחזקת עובד.

men52

New member
ואיפה הוא בדיוק ישן ביום החופשי שלו ?

הרי אני לא "מסלק" אותו מביתי ביום החופשי שלו , נכון ? הוא הולך מרצונו. ואם מחר יצא חוק שמגיע לו שני ימי חופש בשבוע , איפה הוא ישן אז ? הרי זה לא אותו עניין ?

zs1957

New member
מקום מגוריו של העובד הוא ביתם של הוריך

אינך חייב לקחת את העובד לנופש בבית המלון. בתוקף היותך מעסיקו עילך לדאוג לו לשהות ולינה ואין זה הוגן כי תוציאו לחופש שלא ביום החופשה הרגיל שלו. זה פגיעה באימון שלך בעובד. כיצד אתה משאיר אותו לטפל בהוריך אם אינך סומך עליו? יחסי עובד מעביד צריכים להיות מושתתים על אימון הדדי וכבוד הדדי. לעובד הזה יש רגשות ואם חס וחלילה יפגע זה עלול לפגוע בטיפול בהוריך. יפה תעשה אם תתן לו לשהות בבית הוריך עד שישובו מהנופש. חופשה נעימה !!!!

ענתי44

New member
אם אתם לא בוטחים בעובד

שישאר לבד הביתה, איך אתם בוטחים בו כשאתם מפקידים בידיו את הדבר הכי יקר, ההורים?! אני מבינה את המחשבה שלא לקחת אותו לבית מלון, היות ויש אלטרנטיבה לעבודתו וגם צריך לשלם עבור השהות שלו במלון. אבל, לומר לו לשהות מחוץ לבית, זה לור לו " אתה לא אמין לא סומכים עליך" ולא מבינה מה הקשר בין השהות שלו מחוץ לבית ההורים בחופשה לבין הסיטואציה הזו. הלינה של החברה ברוב המקרים לא בחינם. הם משלמים עבור הלינה והכלכלה שלהם, ונמצאים ביחד עם חבריהם. יכולים לעשות משהו ביחד או ללכת לכנסיה. אבל מה שאתה רוצה שהוא ינסע מחוץ לבית ההורים לשלושה ימים, אם המקום לינה הקבוע סגור עליו לממן לעצמו מלון? עליו להיות שם לבד? תסבירו להורים שאי אפשר להשאירו מחוץ לבית. ןחןץ מזה... שיהיה חג שמח ובילוי מהנה במלון.

דולצה2

New member
גם אני חושבת כך?!

כמו שאתה מפקיד את ההורים שלך בידיו של העובד הזר וסומך עליו שלא יעולל להם כל רע, ועושה זאת כנראה מתוך רצון כן ואמיתי לתת להם את המירב ולא שולח אותם לבית אבות כלשהו ולו הטוב ביותר... כך לדעתי אתה אמור לדעת מיהו ומהו העובד הזר גם לגבי ההשארות שלו בבית גם ללא נוכחותכם.

shushino

New member
עובד זר

שלום לך, את צודקת,לא כדאי להשאיר אותו לבד בבית. לכול העובדים הזרים יש דירות שהם משכירים . את יכולה לומר לו,שהוא יהיה בדירה שלו לכמה ימים. תשאלי את החברה מה לעשות אולי יתנו לו עבודה של כמה ימים יש משפחות שמחפשים עובד זר מחליף.

אסור לנו להציע לו עבודה אחרת

שלום שושי, נכון שברוב המקרים לעובד יש דירה בה הוא נמצא ביום החופשי שלו ושם הוא יכול להיות 3 ימים. אלא אם כן הוא שותף באיזו דירה באופן חלקי בלבד ומשלם לפי ימים ואז יהיה עליו לשלם אקסטרה עוד 3 ימים שהוא לא בחר בהם לכן, צריך לבדוק באמת מה המצב, גם אני חושבת שצריך להיות אמון אם משאירים בידיו את ההורים, גם אני השארתי מטפלת אצלי בבית לבד כי מאד סמכתי עליה. אך אני מבינה שיש חשש שהוא אולי יחטט בבית במקומות שהם לא רוצים וזה מובן וברור. אפשר גם לשאול אותו אם יש לו חברים אצלם הוא יכול לשהות. אסור לחברה להציע לו עבודה אחרת, אנו יודעים שרבים עושים זאת בימים החופשיים שלהם אך זה לא חוקי!!! בברכה, טובה

zs1957

New member
העובד הזר אינו רשאי לעבוד אצל מעסיק אחר

זה בניגוד לחוק . לעובד יש רשיון עבודה למעסיק שלו בלבד. אם יש לעובד חברים הוא יכול ללכת אליהם בעת העדרות המעסיק זה בסדר. ואם אין לו דירה לאן ילך? לכן, המעסיק חייב לדאוגל לו למגורים גם כאשר אינו זקוק לו בעת החופשה.

למעלה