שאלה לגבי עבודה

• פותח הנושא 1L4N
  • פורסם בתאריך

1L4N

New member
שאלה לגבי עבודה

שאלה לאלו שכבר בתעשיה. בתור סטודנט להנדסת תוכנה, גיליתי זה מכבר שאני נמשך לתחום התקשורת ומע' הפעלה. יש לי כישורים טכניים וגישה לתחום. לעומת מקצועות כמו עיבוד תמונה, אותות, ששם אני מסתדר אבל לא אצליח להתבלט. אני רוצה לפתח את עצמי מעבר כדי להגדיל את הסיכוי שלי למצוא עבודה בתחום שמעניין אותי. מה יכול להרשים מקומות עבודה? לצערי הממוצע לא בשמיים. יחד אני רב כשרון בכל מה שקשור ליצירתיות ופתרון בעיות. (במקצועות מסויימים אני מצטיין. יש לי סוג של לקות למידה. אבל זה לא יעניין אף אחד). אני זקוק לרעיון שילהיב אותי. לינוקס מאוד מלהיב אותי. מאוד הייתי רוצה ללמוד לעומק את הקרנל. ללמוד לעומק את האפצ'י. אבל חושש שזה עשוי להיות בעוכרי. רעיונות? עד כמה קריטי עניין הציונים? האם אפול כבר בסינון פקידה?

vinney

Well-known member
המם... מאוד תלוי...

תנסה להתברג לחברות שמתעסקות במערכות EMBEDDED, או חברות שמפתחות ברזלים, זה נראה לי יתאים לך... בלי נסיון אבל זה יהיה מאוד קשה.

DadleFish

New member
עניין הציונים...

העולם מתחלק לשני חלקים, בכל הנוגע לעניין הזה - מצטיינים וכל היתר. אם אתה מצטיין (ורצוי מאוד בטכניון ולא באוניברסיטת חיפה למשל), תקבל עוד חצי נקודה ברזומה. אם לא - לא, וזה לא ממש משנה אם יש לך 60 או 80. אם אתה לא מצטיין ברוב המקומות פשוט לא ישאלו אותך מה הממוצע שלך. בכל אופן, הבעיה שלך היא לא הציונים, אלא חוסר הנסיון. זה מה שיעצור אותך מלהיכנס למקום עבודה. אם תקשורת מלהיבה אותך, אני ממליץ בחום לגשת ל-SOURCEFORGE, למצוא שם איזשהו פרויקט פתוח שנמצא אי שם באמצע הדרך ועוסק בתקשורת - ולהצטרף. אם תהיה פעיל ותוכל לקחת קרדיט על מודול כזה או אחר, זה ישפר מאוד את מעמדך.

1L4N

New member
המשך

זאת לא פעם ראשונה שאני קורא את ההמלצה הזאת ממך לגבי SF. השאלה האם גם מראיינים אחרים רואים זאת כמוך. (מה היחס לפרוייקט סיום תואר מושקע מול פרוייקט SF?) כי לי יש הרגשה שהתעשיה מאוד שמרנית בלשון המעטה. זאת כל עוד יש עודף כוח-אדם. האם זה נכון שבסופו של דבר שקשרים זה הדבר הכי חשוב? אולי לא ממש אוהבים לדבר על זה. אולי קשרים זה מה שמאפשר לעבוד ללא נסיון ומבלי להיות מצטיין טכניון או יוצא יחידה צבאית מתאימה. (בהנחה שאתה מספיק מוכשר. ורק זקוק שיפתחו לך את הדלת) ואז יש טעם להקשיע בקשרים ולא לבלות שנה ללא שינה מול מסך בוהק.

OriIdan

New member
לדעתי כן

לדעתי פרויקט קוד פתוח הוא ניסיון מוכח אמיתי, הרבה יותר מאשר ציונים או פרויקט סיום. פרויקט קוד פתוח הוא עבודה אמיתית לכל דבר. אני יודע שיותר ויותר מראיינים כן מתייחסים לזה והיחס הוא הרבה יותר מאשר פרויקט סיום. לגבי מה שאתה אומר עודף כח אדם, בכלל לא נכון, הכל תלוי באיזה תחום, בתכנות לינוקס בעיקר בתחום של קרנל, דרייברים וכד' יש מחסור חמור בכח אדם.

DadleFish

New member
תשובה

ההמלצה על SF היא פחות או יותר כי אין לך ברירה אחרת. יש לך דרך אחרת להשיג נסיון? אם יש לך הרבה כסף, תפתח חברת תוכנה בעצמך. אני מניח שזה לא המצב - ולכן SF (ואתרים דומים) היא הדרך הרלוונטית היחידה. עבודה על פרויקט קוד פתוח דרך הרשת היא עדיין לא עבודה על פרויקט בחברה מסודרת ב-100% משרה, אבל בהנחה שהפרויקט מוצלח, ובהנחה שבאמת השתתפת בו ברצינות, אין ספק שזה יותר מרשים מכלום. אני לא מכיר את כל המראיינים בעולם, אבל אלו שאני מכיר מסכימים עם הדעות שהעליתי פה. פרוייקט סיום תואר, כמה שלא תשקיע בו, לא שווה כלום. קודם כל, לעיתים רחוקות יש שם עבודת צוות רצינית. שנית, כל האנשים בפרויקט הם אנשים חסרי נסיון (בדרך כלל) ולכן אין לך ממי ללמוד. עניין הנסיון נובע מזה שהתחככת באנשים מנוסים שיודעים איך ומה לעשות - ולמדת מהם. בפרויקט סיום תואר זה לא ממש קורה. אין שום בעיה לדבר על קשרים. השיטה המוצלחת ביותר לגיוס היא שיטת "חבר מביא חבר", ולא סתם נותנים לאנשים בונוסים על זה שהם מביאים חברים לעבודה. למרות זאת, כבר הגיעו אליי לראיון אנשים שהומלצו על ידי אנשים אחרים בעבודה אצלי - והם לא הרשימו ולכן לא התקבלו. חוץ מזה, מה זה "להשקיע בקשרים"? למצוא ברחוב חברים חדשים שבמקרה עובדים בחברת היי טק שמחפשת עובדים? לא ברורה לי הגישה. או שיש קשרים או שאין. זה לא פוליטיקה פה
. מהצד השני, אף אחד לא מצפה שתעבוד שנה ללא שינה מול מסך בוהק. אתה עובד 9-10 שעות ביום? ישן עוד 8? תשקיע 3 שעות ביום בפרויקט, תשקיע עוד 20 שעות בסופ"ש, והופ - הגעת ל-100% משרה על פרויקט פתוח. תעבוד על זה שנה, תעשה שניים-שלושה מודולים רציניים, תלמד הרבה, ואז תנסה להתקבל לשוק. מה שכן אני יכול לומר לך באופן אישי, זה שלימוד עצמי ופיתוח עצמי בתור תוכניתן מרשימה אותי מאוד, וזה משהו שאני מחפש אצל מרואיינים, גם אם יש להם 10 שנות נסיון ותואר שני. התעשייה הזו היא כמו ספורט - אתה חייב להישאר בכושר כדי להיות בראש החץ.

desertboy

New member
לא קצת הפרזת

בכל זאת יש הבדל בין 80 ל 60 בכלל לא מכיר איזושהי אונברסיטה שניתן לסיים תואר עם ממוצע 60. ולנושא - -לגבי השתתפות בפרוייקטים קודם כל מבחינת ניסיון זה רק יכול לעזור לך , לגבי מראינים יהיו כאלו שיסתכלו עליך בעיין עקומה שתגיד להם שאתה משתתף בפרוייקט מסויים אבל בסה"כ רוב ההתרשמויות חיוביות (למרות שמנסיון אישי לא הייתי צריך לעבור הרבה ראיונות). - אל תסתכל בדרישות של המודעות דרושים ותתיאש כמו תמיד הם מוגזמות , דרישות כמו 1) מתכנת קרנל לינוקס עם 5 שנות ניסיון (טוב שלא מבקשים 15 :) ) 2) ממוצע 85 בתואר מאונברסיטה מוכרת. וכו' הם בכונה מוגזמות ואתה תגלה מהר מאוד שמזמינים אותך לראיון גם אם אתה לא עומד בדרישות , רק צריך גישה אופטימית והכנה נפשית לראיונות של 3 שעות.

DadleFish

New member
אני חולק עליך.

יש הבדל בין 80 לבין 60, אבל במקומות העבודה בד"כ לא מתעניינים בזה במיוחד. אם אתה לא מצטיין, אתה "בוגר תואר" וזהו. לא ממש משנה מה הציונים, אלא אם כן זה תחום ספציפי שדורש ידע מאוד מוגדר ומסוים. לגבי הדרישות, לפחות לגבי מקום העבודה שלנו, קורות החיים מגיעים למחלקת כ"א, ואם הם לא עונים על כל דרישות הקדם (5 שנות נסיון, תואר מאוניברסיטה/מכללה נחשבת, ולפעמים דברים נוספים) - הם פשוט לא יגיעו למנהל הפרויקט מלכתחילה. יוצאי דופן הם חברים של עובדים. מה שכן, יש משרות שלא דורשות דרישות גבוהות. יש חברות שהפרופיל שלהן הוא ממש לא גבוה. אני מכיר חברה מסוימת, שכמעט 99% מהם הם מצטיינים מהטכניון, כי ככה הם הגדירו את דרישותיהם. חוץ מממר"מניק אחד שהסתנן פנימה, כולם מצטיינים מהטכניון. לעומת זאת יש חברות שבונות על כ"א ממוצע או למטה מזה. תלוי מה רמת הסיבוכיות של המוצר, תלוי כמה אנשים יש בחברה, וכו'.

1L4N

New member
תודה על התגובות

אז מה היה מרשים אותך לראות כפרוייקט קוד פתוח? כלומר אילו מחפש עבודה היה מציג בפניך את עבודתו. נאמר בתחום התקשורת. זרוק סתם רעיונות שעולים במוחך. באופן כללי. אם בא לך כמובן. (או מישהו אחר עם הצעות). לגבי בזבוז הזמן לעבוד על פרוייקט סיום מושקע. יש לזה השלכות מרחיקות לכת מבחינתי. האם זאת היתה דעתך בעניין או שכך הם פני הדברים בתחום?

DadleFish

New member
בעיקר היה מרשים אותי

לראות שרתים (נגיד שרת דואר, או שרת PROXY, או שרת שמממש פרוטוקול כלשהו), ופחות לראות אפליקציות כמו ICQ. זה בעניין תקשורת - כמובן שכל תחום והדברים המעניינים שלו. לחילופין אתה יכול לפתח את ידיעותיך בתחום ה-LINUX KERNEL, יש לזה ביקוש רב. לא הבנתי את שאלתך בעניין פרויקט הסיום.

1L4N

New member
אחלה. נדבר עוד שנה ../images/Emo8.gif

הלוואי לגבי הפרוייקט סיום. התכוונתי שכעת לא אשקיע מעבר לנדרש.

voguemaster

New member
חולק עליך 2

אין הבדל בין 60 ל-80. למעשה, מלבד אותם אנשים שאתה יודע בוודאות שיוציאו ציונים מדהימים (אותם גאונים שמוציאים 95 פלוס בכל דבר), אין שום הבדל משמעותי בין האנשים. גם כך האוניברסיטה מקנה כלים תיאורטיים בלבד ולא שום דבר מעבר. ותאמין לי שאתה לומד פי כמה וכמה מעבודה מעשית, לכן לא הייתי שם על זה דגש יותר מדי גדול. קח בחשבון גם את הצורה שבה מדרגים אנשים ותבין. בחינות זו שיטה מזעזעת למדי שמכניסה אלמנטים של לחץ ומזל לקלחת. ראיתי את זה קורה הרבה יותר מדי פעמים, טווח הציונים הוא רחב בגלל דברים כאלו. לדעתי, לא משקף בכלל. אז תבוא ותגיד לי: אבל אני מדבר על ממוצע, לא על בחינות בדידות. ומה הוכחת כשהבאת מועמד עם 80 לעומת מועמד עם 60 ? שהוא יודע לעבור בחינות טוב יותר ואת התיאוריה מכיר טיפה יותר טוב (דגש על הטיפה). שוב, לא ממש עוזר לך לקבל החלטה האם הוא יהיה עובד מוצלח.

1L4N

New member
תראה, תשמע...

אי אפשר להתעלם מהעובדה שאלו שמוצאים ציונים גבוהים מאוד הם בד"כ אלה שקולטים לפני כולם. נובע שהם מקצועיים יותר מאחרים לאחר אותו פרק זמן. עקב כישורי הלמידה. או שלא? אני בכל אופן. כבר למדתי לחיות עם זה. או שלא...

vinney

Well-known member
לא

זה אנשים שאולי קולטים לפני כולם, אבל לרוב זה אנשים שיש להם יותר זמן (כי לא צריכים לעבוד תוך כדי הלימודים, בניגוד לרוב הסטודנטים), או מורים פרטיים (אבאמא משלמים) או כל מיני כאלה. זה לא אומר כלום על יכולת הלימוד של הבן אדם, או על האיכות שלו כעובד.

DadleFish

New member
יש כל כך הרבה פקטורים שמשפיעים

על ציוני הבחינות, שאי אפשר לחתוך שום מסקנה כזו. אני יכול לומר לך לגבי עצמי שאני נורא ואיום בשאלות אמריקאיות. היה לי מבחן ב-++C, שהיה מחולק לשני חלקים - חלק תכנותי (51 נקודות) וחלק של שאלות אמריקאיות (49 נקודות, 7 שאלות). בחלק התכנותי קיבלתי 50 נקודות מתוך 51 - כי ++C אני יודע, ובחלק של האמריקאיות הוצאתי תשובה אחת נכונה מתוך ה-7. אחת! זה לא שלא ידעתי את החומר, אני פשוט תמיד נופל בכל השטויות האלו, לא יעזור כלום. אז קיבלתי 57 במבחן ב-++C, ועקב כל מיני שקלולים הציון שלי הגיע ל-72. בפועל, ביום-יום, בפרקטיקה, הידע שלי בשפה הזו הוא קצת יותר מ-72, ובכל זאת זה הציון שיש לי. אז מה?

DadleFish

New member
אגב, נקודה אישית,

אני בעל ממוצע 80 בתואר הראשון. אני מכיר אנשים שיש להם 95 מהטכניון ונופלים ממני בהרבה, ואני מכיר אנשים שהממוצע שלהם הוא 70 והם הרבה מעליי. אין מה לעשות - כשאתה לומד תוך 100 אחוזי משרה, אתה משקיע פחות בלימודים, והתוצאות בהתאם. אם להודות באמת, גם לא כל כך עניינו אותי המבחנים, אלא יותר עניין אותי החומר (בחלק מהקורסים). הציונים שלי עומדים ביחס ישר למידת העניין שלי באותו קורס ספציפי. הדבר היחיד שאפשר לומר לגבי הציונים הוא שמי שהוא מצטיין (ועדיף מהטכניון
) הוא כנראה אדם רציני, חרוץ, יסודי, שגם קלט את רוב החומר במדמ"ח. על כל השאר פשוט אי אפשר לומר כלום בצורה נחרצת כלשהי.

codec

New member
WORD-ים כדורבנות

אני מנסה להעביר את הנקודה הזאת (עבודה לעומת לימודים) להרבה אנשים כבר הרבה זמן. בקרוב (מאוד) אני חוזר לנסות, ומקווה להצליח...

desertboy

New member
באופן כללי

אין ספק שאתם צודקים , מבחנים הם לא מדד אולטימטבי לגבי מידת היכולת וידע של מישהו , אבל אם כבר מסתכלים על ציונים אפשר להגיד יותר על ההבדלים בין משהו בעל ממוצע 60 למשהו בעל ממוצע של 80 , 85 מאשר על ההבדל בין בעלי ממוצע 85 ל בעלי ממוצע 90 .

למעלה