שאלה לגבי סרזט

shirzon

New member
שאלה לגבי סרזט

שלום לכול מי שזוכרת אותי ולכול מי שלא יש לי אנדו' בדרגה 4, אני חודש וחצי לאחר לידה של תאומים , הייתי אתמול בתל השומר ונתנו לי לקחת סרזט 3 חודשים ברצף. אתמול הייתי אצל רופאת נשים והיא לא ידעה להסביר לי במה הגלולה האת שונה מאחרות, בנוסף רציתי לדעת מה מיוחד בה שדווקא אותה נותנים לחולות אנדו'- האם היא עוזרת לעכב את התפרצות האנדו בצורה כלשהיא או גורמת לדיכוי כלשהוא בשונה מהאחרות? הבנתי שהיא דורמת לפעמים לדימומים אז איך זה בדיוק טוב לנו? אגב אני לא מניקה!!!

זוכרת זוכרת

מזל טוב
והמון אושר כפול. סרזט היא לא גלולה ספציפית לאנדו'....אין גלולה ספציפית לאנדואיות .אני יודעת שהרוב התחילו ביסמין ועברו כי היא לא התאימה להן. אני לדוגמה מקבלת יסמין ....כל אחת מקבלת את הגלולה שהיא הכי מסתדרת איתה או שהרופא מתאים לה גלולה לפי הפרופיל ההורמונלי....ושוב גם עם היסמין אני מדממת..... הגלולה היא מדכא "קל". ושוב המון מזל טוב

סרזט

היי..המון מזל טוב, תהני מהם.. אני לוקחת סרזט ברצף כבר כמעט שנה שלמה, בהתחלה באמת בגלל שיקולים של הנקה, אבל אח"כ כי פשוט נשארו לי וממילא הן יקרות אז אם הן עושות את העבודה אז עד שאגמור איתן... עד כה לא דיממתי בכלל. מה שכן שמנתי!!!! :) [טוב שיש את מי להאשים) אז הגלולה הזו טובה לי, ואני שוקלת להמשיך איתה אם היא עושה את העבודה. [למען האמת יש לי מחשבות זדוניות כל הזמן בעניין להפסיק איתן לגמרי ולקבל מחזור ולחזור לפיגורה..אבל עדיין אין לי אומץ....סתם מחשבה פרטית שחלקתי איתך]. דמות

ככה "על הדרך" לעדכן אותנו?

קודם כל מזל טוב
לא יודעת למה סרזט ללא הנקה. יש מקום לקחת סרזט כשמניקים (וגם אז יתכן ותהיה פגיעה ביצור החלב), או כשיש חשד שהאסטרוגן בגלולות הרגילות גורם למיגרנות. תגידי לרופאת נשים שהיית אצלה שבסרזט אין אסטרוגן וזה הבדל מ א ד מהותי. לעיתים היא גורמת לדימומים בגלל שינויים בפרוגסטרון שגורמים לנשירת רירית הרחם, אצלינו גם גלולות רגילות לעיתים גורמות לדימומים,כעיקרון הדימומים נובעים לרוב מחוסר איזון הורמונאלי. ושוב,המון מזל טוב

shirzon

New member
../images/Emo52.gif תודה על התשובות וסליחה...

היייתי בטוחה שעידכנתי כאן לאחר הלידה אבל אם לא אז אני ממש מתנצלת!! וכן בשעה טובה זכיתי לנס שלי- לא האמנתי עד שזה קרה וב9/9 נולדו לי 2 מלאכים קטנים- בת ובן- שגיא ועפרי, ילדים ראשונים לנו ונכדים ראשונים ל2 הצדדים. הם מקסימים ואנחנו הכי מאושרים בעולם. לאחר 3 וחצי שנות טיפולים, 2 לפרוסקופיות ואנדו' אחד גדול ועצבני שגרם להרבה כאב וסבל קיבלנו את המתנה שלנו. וזה הזמן לעודד את כול הבנות שמנסות להיכנס להריון- אפשר!!! להיכנס להריון עם אנדו', צריך פשוט טיפול נכון וידיים טובות של מנתח במקרה שהמצב של האנדו' קשה( כמו של סוריאנו...). ועוד שאלה לגבי הסרזט- האם היא נחשבת חלשה יותר בגלל שאין בה אסטרוגן מבחינת אמצעי מניעה? האם היא מדכאה ביוץ כמו כול גלולה- כי מאוד חשוב לי נושא הדיכוי של הביוץ- כי אני עכשיו נקייה ולא רוצה שהאנדו' יחזור. אגב סוריאנו הוא זה שאמר לי להתחיל עם הסרזט ואם היא תגרום לדימומים אז להחליף גלולה- מה אתן אומרות ?כמה זמן לתת לה צ'אנס אם מתחיל דימום? ( בעבר לקחתי גינרה ולא סבלתי מתופעות לוואי)

סרזט והנקה = 98% הגנה

לנשים נורמאליות. סרזט בלי הנקה- 95% הגנה. יש עוד מידע בפורום הנקה. תני 3 חודשי צ'אנס. בהצלחה
והמון נחת

ר ו מ י ה

New member
מזל טוב להולדת התאומים

והשמות אותם בחרתם מקסימים! אני לקחתי סרזט שלא השפיעו עלי כהוא זה. דיממתי כמעט לאורך כל החודש, עד שויתרתי ועברתי לגלולה חדשה.

זואילי

New member
מזל טוב כפול ../images/Emo65.gif

הלוואי והאנדו יברח כשיבין שכבר הוא נדחק איפשהו לזיכרון היסטורי בלבד!! למי יש זמן לאנדו עם תאומים?? כל הכבוד. שתהני המון מהמשפחה

איזה יופי ../images/Emo49.gif../images/Emo95.gif

מרגש מאוד
... הרבה אושר להולדת ה
וה
ובכלל איזה תאריך יפה... 9/9.. הרבה אושר ונחת
וכן, כמובן המון-המון בריאות!!!!

sivic10

New member
מזל טוב שירזון!

סרזט מכילה רק פרוגסטרון בלי אסטרוגן בכלל. אני גם לוקחת אותה ברצף. היא באמת גורמת לדימומים ואצלי לא מדכאת את הביוץ כיוון שהיא די חלשה. מה שכן- אחת הגלולות היחידות שלא עשו לי שום תופעת לוואי (מלבד הדימומים). בהצלחה!

shirzon

New member
אז לא הבנתי

אם היא לא מדכאה את הביוץ אז יש 2 בעיות: היא יכולה לעורר את האנדו'- כי מקבלים וסת אם יש ביוץ? ואפשר להיכנס להריון אני צודקת? אני מתחילה ממש להתבאס שהתחלתי לקחת אותה- האם אני יכולה לקחת רק חודש ואז להמשיך ברצף גלולה אחרת? האם גלולות אחרות של 21 כדורים גם אפשר לקחת 3 חודשים ברצף?

sivic10

New member
מנסה לענות

ממה שידוע לי היא מונעת הריון בכך שהיא מעבה את הרירית ברחם כך שלא יקלט הריון. אפילו שיש ביוץ לא מקבלים וסת כיוון שלוקחים אותה רצוף. אגב, לא כל אחת מבייצת איתה יכול להיות שלא יהיה לך ביוץ. אני לא יודעת אם ניסית אבל תעשי חיפוש בגוגל על הגלולה הזו ככה תביני איך בדיוק היא פועלת. לגבי גלולות אחרות- הרופא נשים שלי אמר בעבר שאין בעיה ולקחתי רצוף הרמונט.. לגבי להחליף לגלולה אחרת אחרי חודש- תתייעצי עם רופא, זה עניין של הורמונים- הגוף מסתגל אבל אני לא יודעת אולי זה יכול לעשות נזק בעתיד

למעלה