שאלה לגבי סקביאס

בילי28

New member
שאלה לגבי סקביאס

אתמול הבאתי לבית החולים לחיות בר של הספארי קיפוד חולה. היום, כשהתקשרתי לקבל עדכון לגבי מצבו, נאמר לי שהוא סובל מסקביאס. לפני כרבע שעה התברר לי למרבה הצער כי הקיפוד לא שרד (בנוסף לסקביאס היה לו גם שבר פתוח ברגל). שאלתי היא כזאת - אמנם לא נגעתי בקיפוד, אבל הייתי בקרבה גדולה מאוד אליו (סדר גודל של סנטימטרים). האם המחלה הזאת מדבקת לבני אדם ו/או מסוכנת לבני אדם? אם נדבקתי (ואני מקווה מאוד שלא), האם יש מצב שהעברתי את המחלה לבעלי החיים שגרים איתי בבית (שני כלבים ושלושה חתולים)? למרות הם לא היו כלל בקרבת הקיפוד? האם להם המחלה הזאת מסוכנת?

סקביאס בקיפודים

שאלה יפה. בגדול, סקביאס הוא מחלה מדבקת גם לכלבים, גם לחתולים, גם לארנבות וגם לבני אדם. המזל הגדול הוא שלכל אחד מבעלי החיים יש תת מין נפרד האופייני לו. המשמעות היא שיש חשש להעברה, אבל זו זמנית ביותר, כי תת המין האופייני לקיפודים איננו יכול להתרבות על אנשים. אני אישית נדבקתי לפני כמה שנים בסקביאס מקיפוד, מה שגרם לגרד קל ליום וחצי, שעבר לבד. לבעלי החיים שלך אינני דואג כלל, אם לא היה מגע ישיר. אם אתה מתחיל להתגרד, עדיף בכל זאת לפנות לרופא (בלי לחץ). הטיפולים היום באנשים יעילים וקלים ביותר, כך שאין מה לדאוג. לגבי קיפדים עם סקביאס - לרוב כאשר רואים אותם עם המחלה, מצבם קשה מאוד סיכוייהם נמוכים, לצערי (בשונה מכלבים או חתולים, בהם הטיפולים עוזרים מאוד).

מתוך ניסיון אישי בבי"ח לחיות בר

בטיפול נכון רבים מהקיפודים עם הסקאביאס שורדים. כמובן שתלוי במצבם הכללי ומצב הסקאביאס, אבל רבים מהם מצליחים לשרוד, להתאושש, להחלים ואף לחזור בחזרה לטבע
.

למעלה