שאלה לגבי סנדק שוב.

gali49

New member
שאלה לגבי סנדק שוב.

אז ככה עוד לא ילדתי אך זה מאוד מטריד אותי (התאריך מתקרב) מי יהיה סנדק ?? אמרתי לבעלי שבשום פנים ואופן אני לא רוצה את אבא שלו בתור סנדק אני מעדיפה שהוא (בעלי)יהיה. אך זה נראה רע ! במיוחד שאבי כנראה לא יבוא לברית (כיוון שהוא בחול ולא יוכל לבוא) בנוסף לכך דוד שלי כנראה יבוא (הוא חי בחו"ל) אז הצעתי אולי לתת לו את הכבוד אך בעלי לא מתלהב. אני לא יודעת מה לעשות , מצד אחד אני לא סובלת אותו. מצד שני יש סיכוי שנצטרך ממנו משהוא בעתיד הקרוב. ואם לא ניתן לו את הכבוד יהיה לו סיבה למה לא לתת לנו, למרות שלפי דעתי הוא גם ככה ימצא סיבה למה לא לתת לנו לכן אני צריכה עזרה מכם. בתור אובייקטיביות

../images/Emo66.gif../images/Emo86.gifגלי

בראשית אומר שתלדי בקלות ותשובי לביתך בידיים מלאות שנית בקשר לסנדק.. מה דעתו של בעלך לא הבנתי...... אבל מניסיוני אחרי 3 בנות נולו לי 2 בנים כרגע יש לי תינוק בן חודש וחצי בבן הראשון נתתי לאבא של בעלי מטעמי כבוד והבן השני אבי היה הסנדק ןלדעתי תתני לאבא של בעלך גם בגלל שאת אומרת שאם תתצטרכו עזרה אז יהיה מי שיעזור לכם סנדק זה בכוד גדול חמך יזכור לך את לטוב תמיד בקשר לבעלך אם הוא אכן רוצה שאבא שלו יהיה אל תריבו על זה תני לחמך להיות וזהו לילונית5

sovlanit

New member
GALI49,

ראשית,מאחלת לידה קלה ובן בריא. את עושה שיקולי עלות מול תועלת בכל הנוגע לעניין הסנדקות. האמיני לי ששלום בית שווה הרבה יותר מסיוע חד פעמי או זמני. מה גם שאין לך ערובות לכך שאכן יינתן סיוע ו/או שהסיוע שתקבלי יהיה בהיקף הדרוש לך. כדי לצאת מהפלונטר הייתי ממליצה לבחור רב שישמש כסנדק. ככה כולם יהיו מרוצים... שיהיה בשעה טובה ומוצלחת לכולכם.

gali49

New member
תודה על האיחולים.

נכון שאתן צודקות. העניין שהבן אדם לא עזר לנו הרבה ואני לא "מתה" עליו בלשון עדינה. ותמיד היה לו תירוץ למה הוא לא צריך לעזור.(אני מדבר כאן לא על עזרה נפשית אלה כספית) ומכיוון שאין לי רבנים במשפחה וזה קצת מגוחך לקחת סתם רב ולהפוך אותו לסנדק. אמרתי לעצמי כפרה הרגשות שלי אתן לו את הכבוד "למרות" שבהחלט לא מגיע לו וביום שאצטרך ממנו טובה לא יהיה לו תירוצים למה לא?? אך ההתלבטות שלי היא שהוא היה סנדק אצל אחיו ואני לא רואה איזה יחס מיוחד בן אחיו זוכה , אותי חינכו שמישסנדק הוא גם קצת אחראי לילד. להיות סנדק זה גם תפקיד לדאוג לילד וכו.. הוא בכלל לא אחראי על ילדיו אז איך יהיה על נכדיו??

עציון

New member
להיות סנדק- זה לא להיות אחראי

על הילד. לא יודע מנין שאבת הברקה זו , אבל, אין לה שום אחיזה לא בהלכה. לא במסורת. לא במציאות. נותנים את הסנדקאות לאדם שמאוד מכבדים אותו. אני כן הייתי נותן לחיך להיות סנדק. זה שובר משהו בלב. אי אפשר להתעלם אחר כך. מה עוד שכתבת שתזדקקו לעזרה ממנו... אז לא תמיד מכבדים את מי שלא סובלים. יש כזה דבר: מבליגים. נושכים שיניים והולכים הלאה.... שיהיה לך במזל טוב.

gali49

New member
טוב לא ממש אחראי אך צריכים לכבד את

הבן אדם לא?? אני ממש לא מכבדת אותו אז מה עושים?? מצד שני במידה ומחר כן אצטרך ממנו עזרה זה יהיה ממש לא יפה לבוא אליו לפחות אני אישית לא אעשה משהוא כדי לפגוע בו.

אנילה1

New member
בסרט הסנדק, דון קורליאונה היה אחראי

למי שהוא היה הסנדק שלו. אבל זה במאפייה, לא אצלינו אני חושבת. סנדקאות זה רק עניין של כבוד לרגע. וזהו. האשה בכלל לא צריכה לראות את החיתוך.

gali49 - תמו ימי הסנדק

יש לי שני בנים שאבא של בעלי בשניהם היה הסנדק, הוא לא דואג להם באופן מיוחד, אך נתתי לו את הכבוד הראוי מכיוון שהוא אבא של בעלי, והוא היה נעלב אילו היה אחרת, אבא שלי לעומת זאת פחדןלא רצה בשום אופן להיות הסנדק, ולכן הוא מסר לחמי את התינוק. לא תמיד צריך להתחשב במה שאנו מרגישים אישית כלפי אותו אדם, אם בעלך רוצה מאוד שאביו יהיה, אז תני לו ולא מסיבה שאת אולי תצתרכי כסף מתישהו.אלה בגלל שאת מכבדת את בעלך.

sovlanit

New member
גלית גלית,הרשי לי

הבחירה שלך היא ברירת מחדל?! ממש לא מגוחך לבחור אדם שיהיה סנדק,גם אם הוא רב לא מוכר... נושא הסנדקות לא נהיר לי לאשורו,אולם הבנתי שבמעמד טקס הברית לסנדק ראוי יכולת השפעה על הרך הנולד. רצוי השפעה חיובית,אלא מה?!חחחחחחחח מכל מקום,לא ידוע לי אישית שעל סנדק חלק בגידול הצאצא ו/או נשיאה בנטל כספי מכל סוג שהוא מתוקף היותו סנדק. אולי.לא יודעת. זהו כבוד גדול לשמש כסנדק,ויש אומרים שמי ששימש כסנדק 10 פעמים בחייו זוכה לגן עדן... פרטים נוספים תוכלי בוודאי למצוא ו/או לקבל בפורום "לשאול את הרב" או בחסידות ברסלב או כל פורום שעוסק בענייני דת... בכל מקרה שיהיה רק בשעה טובה ומוצלחת ושזה כבר יהיה מאחוריכם...

gali49

New member
תראי אני יודעת אישית על קרוב

משפחה שלי (היום הוא כבר בוגר בשנות ה30 +) נתנו לאיזה דוד רחוק שלו להיות סנדק. הבן אדם היה מאוד מאוד עשיר ושנים אחרי זה הוא רב עם כל המשפחה של הילד (כאשר הוא נפטר שנים אח"כ) הוא לא דיבר עם אף אחד מהמשפחה. ורק התינוק שכבר היה גדול איתו הוא נשאר בקשר ומכיוון שהוא גם היה הסנדק שלו הוא הוריש לו סכום רציני של כסף. אז תמיד זכורה לי הדמות הזאת של הסנדק שדואג לילדים שלו (כמו ליידי די שהיתה סנדקית להרבה מאוד ילדים וכאשר נפטרה היא הורישה משהוא לכל אחד ואחד מהילדים האלו) אני לא מחפשת מישהוא שיוריש כסף רב בתור סנדק, אך יהיה נחמד אם הסנדק יהיה מבוסס ויוכל לדאוג לעתידו של ילדי

gali49

New member
חשובה גם ההשפעה החיובית והנפשית

ואם אתה לא מעריך בן אדם זה קצת קשה לא??? או שאני יותר מדי סרמוניאלית - ורגשנית, ניתן כבר לו ויעלה שירד לנו מהשכל.

sovlanit

New member
ובכן,הלוואי שלא

תזדקקו לבריות לעולם. סנדק עשיר שמשתמש בכספו בחייו גם לטובת הילד שהחזיק זה רעיון מצויין. ולמה רק עכשיו מספרים לי ?! אהי אמורה להיות האחרונה לדעת דברים כאלה?!
בהזדמנות זו ממליצה גם למלא טופס הגרלה... בהצלחה

gali49

New member
לכן חשבתי להציע לדוד שלי

כן כן יש לי דוד עשיר מאוד שמתכונן להגיע במיוחד לברית מחו"ל. למרות שבכמה שנים האחרונות אנחנו לא כ"כ מתראים איתו (ובעלי לא במיוחד "מת" עליו ) הבעיה שהוא די קמצן. טופס הגרלה אנחנו ממלאים באופן קבוע ןמעולם לא זכינו מקסימום את הסכום שעלה הכרטיס אך לא מיליונים מה לעשות??

sovlanit

New member
וכי אבדה התקווה?!

האמיני שהכל יסתדר לכם לטובה.וכך יהיה!

tomsima

New member
גלי

אני נתתי לחמי להיות הסנדק של בני למרות שאני לא סובלת אותו. היום בני בן יותר משנה וראה את סבו (שגר בארץ) אולי 4 פעמים. סנדקות היום היא לא מה שעושים ממנה זהו כבוד ל- שבוע בדיוק. אז אל תדאגי כל כך, את יכולה לתת לחמך במעמד הברית להיות הסנדק אבל להצהיר כי הוא אינו סנדק בודד, באופן סימבולי שיבין שזהו אקט של חובה וכבוד בלבד ולא אקט של קבלת הסנדקות שלו בשטח. דבר שני, חכי, קודם תלדי בשלום ובשעה טובה אח"כ תני לעצמך לדאוג לדברים הללו. בהצלחה

gali49

New member
כן זה טיפשי מצידי קודם צריך ללדת

אך מה ז"א שהוא איננו סנדק בודד.

גלי?

מה היית עושה אם היית צריכה לתת את השם של חמיך? בברית של הבן שלי הגדול (הוא בן 6) חמי ביקש לתת את שמו כשם נוסף ובעלי לא הסכים בסןף כן נתנו. ודרך אגב לא נותנים לכל בן אדם להיות סנדק סנדק צריך להיות א.אדם ששומר שבת זו דעתי כמובן ובעל מידות טובות כי בכל אופן יש קשר לזה שיחזיק את התינוק אמנם אין לו בעלות עליו אבל זה חשוב מאוד לילונית5

אנילה1

New member
הבן שלי שנולד בארה"ב קבל 2 שמות

ובברית קבל שם נוסף. לבן שלי יש 3 שמות פרטיים. חחחחחחחחחחחחחחח מה איכפת לי.

tomsima

New member
תשובה לגלי

הוא הסנדק שמחזיק את התינוק בברית אך הסנדק הנוסף שנבצר ממנו להיות בברית הוא אביך (סנדק רוחני למשל) או כל אחד אחר. אני לא מבינה למה סנדק לא יכולה להיות אישה אהובה עליך למשל.

למעלה