שאלה לגבי סכם בת"א

irena18

New member
שאלה לגבי סכם בת"א

היי לכולם,

הסכם שלי בת"א הוא 751. לפי הנתונים של שנה שעברה זה מספיק למעבר לשלב של מבחני מו"ר. מישהו יודע להגיד מה צריך להיות (בערך) הציון של מו"ר על מנת להגיע לסכם של 728~ אחרי מו"ר (הסכם המינימלי לקבלה לפי הנתונים של שנה שעברה) ולפי מה מתבצע החישוב?

תודה מראש לעוזרים והמשך שבוע נעים!

PantherettePitz

New member
בגדול

אפשר לומר שאין לך מה לדאוג. אני חושבת שעם סכם של 205+ תוכלי להתקבל.
מה שכן, כדאי לקחת בחשבון שכמו שהסכם הראשוני של השנה שונה מהסכם של שנה שעברה (שינו קצת את החישוב), כך גם הסכם שצריך להגיע אליו לקבלה הוא לא בהכרח הסכם המינימלי של שנה שעברה (למשל, לפני שנתיים הסכם המינימלי היה סביב 734, וגם אז החישוב היה שונה מזה של שנה שעברה ומזה של השנה).

irena18

New member
מה המשמעות של ציון כזה?

עד כמה קשה להוציא אותו? והאם ידוע מה המשקל שניתן לכל אחד מהחלקים של מו"ר?

PantherettePitz

New member
הציון הזה

הוא קצת מעל הממוצע (הציון הממוצע במו״ר הוא 200) אבל לגמרי בר-השגה. לצורך העניין ציון מו״ר גבוה נחשב מעל 215 (זה נשמע כמו הבדל קטן אבל זה הבדל די משמעותי כי הסקאלה של הציונים די מצומצמת).
לגבי המשקל - אני לא בטוחה, אבל זה אמור להיות מפורט בחוברת שמפרסם המרכז הארצי לקראת המבחנים בכל שנה (חשוב לשים לב שלאור השינויים במבחן שדווח עליהם כאן בהודעה אחרת, אי אפשר להסתמך על המידע שיש לגבי שנים קודמות).

PantherettePitz

New member
אני לא מסכימה

אמנם יש לה סכם גבוה אבל למו״ר יש משקל גבוה בהרבה ו-195 לא הולך להשתקלל לסכם עובר לדעתי. אני בספק שציון מתחת ל-200 יאפשר קבלה גם עם סכמים ממש גבוהים.

למעלה