שאלה לגבי סוללה...

שאלה לגבי סוללה...

שלום
אז ככה, לפני שנה ההורים שלי קנו לי מחשב נייד IBM THINKPAD שאמור לבוא עם סוללה שמחזיקה 4 שעות (10V נדמה לי...) נכון להיום הסוללה מחזיקה לי (במקרה הטוב) שעה וחצי. מה דעתכם? אני מעוניינת לקנות סוללה חדשה שמחזיקה יותר זמן אבל אני לא יודעת על איזה סטנדרטים להסתמך? מה זה אומר 9 תאים למשל? זאת הסוללה שבדקתי... http://www.qcom.co.il/WebgateShop2.0/cart2/zap/order.php?art_no=08k8197 אני באמת צריכה את דעתכם כי לי אין מושג בזה.. הבנתי שמה שהם כותבים זה לא תמיד מה שקורה בפועל... תודה רבה! וחורף בריא לכולם

ic12345

New member
זה מאוד פשוט (-על קצה המזלג)

כמו כל סוללה נטענת אחרת (של פלאפון, סוללת אצבע וכו'), גם לסוללה למחשב נייד יש בלאי. שעה וחצי פעולה אחרי שנה של שימוש זה בסדר גמור, ממש לא משהו חריג. בסופו של דבר משך פעילות הסוללה מותנה, בין היתר, בתוכנות וביישומים איתם את משתמשת במחשב. לכן כמובן זה משתנה מאופן פעילות של אדם אחד לשני, וגם סוללה חדשה שבפרסום הובטח 4 שעות שימוש יכולה לסיים פעילות בתחילת השימוש בה אחרי שלוש- הכל תלוי מה את עושה עם המחשב. לגבי סוללת 9 תאים- היא מספקת יותר שעות עבודה, הפרסומים מבטיחים כ- 6.5 שעות (כאמור, זה תלוי באופן השימוש). מה שחשוב לברר בעת רכישת סוללה זה סוג התאים- דבר שלא בכל מקום ישמחו לספר לך- התאים היפניים נחשבים איכותיים יותר, כאשר בהרבה מקומות מוכרים סוללות מתאים תוצרת סין שהם פחות איכותיים. מעבר לכך, סוללה טובה בדרך כלל מכילה תאים מתוצרת מוכרת למשל- LG,PANASONIC, SANYO, TOSHIBA.

הממ...

אני חושבת שהיא אף פעם לא הגיעה ל 3 שעות עבודה... אתה יכול אולי להגיד לי מה דעתך על הסוללה שבלינק?

ic12345

New member
מומלץ לברר את סוג התאים

רצוי לקנות סוללות מתוצרת מוכרת. כאמור, יש הרבה איכויות, מכאן גם הפערים במחירים בין המשווקים השונים. (אגב לגבי הסוללה שלך, 3 שעות עבודה זה זמן סביר בהחלט, לא נראה לי שיש איתה בעיה)

בכל מקרה

אני מחפשת סוללה שלא תשאיר אותי צמודה למטען אחרי שעה של עבודה... זה מאוד מגביל אותי כרגע...

למעלה