שאלה לגבי סויה...

tingumi1

New member
שאלה לגבי סויה...

היי, אני מנסה לא לצרוך הרבה מוצרי חלב (למרות שאני נורא אוהבת..) כי שמתי לב שהם פשוט לא עושים לי טוב - נזלת, פצעי בגרות.... את החלב החלפתי בסויה. העיניין הוא שעכשיו אני שומעת הרבה מאוד דברים רעים על סויה, למשל זה שהוא מכיל חומרים שמדמים את האסטרוגן וכך מפר את האיזון ההורמונלי ואף עלול לגרום לסרטן השד... מה דעתכם? זה נכון? הדיעות הנושא הזה נורא חלוקות ואני כל הזמן שומען טיעונים לכאן ולכאן וכבר לא יודעת למה להאמין..

0 אור 0

New member
הסויה לטוב ולרע

קודם כל אני אישית (וזו דעה קדומה שלי) נגד מוצרים מתועשים - ולכן אני חושבת שאם מה שאת נוטת כתחליף לחלב זה חלב סויה ומעדני סויה בטעם וני או שוקולד או אפילו שניצל טבעול יומי, אז עדיף כבר החלב האמיתי והשניצל המקורי. דבר נוסף שצרך לזכור , זה שכ 80% מהסויה בעולם הינה מהונדסת גנטית, אז אם זה מפריע לך , צריך להביא זאת בחשבון. במה שמעבר לכך , פולי הסויה הינם מזון איכותי מאד שמכיל חלבון מלא וערכים תזונתיים נוספים - ניתן לאכול אותם כמו את שאר הקטניות (מבושלות לאחר הנבטה), או בצורות מסורתיות של הכנה כטופו או מיסו. העובדה שהסויה מכילה פיטו-אסטרוגנים אינה מזיקה ולפעמים אפילו מאד מועילה כאשר יש גמגום כלשהו במערכת ההורמונלית. זאת, כל זמן שאין צורכים אותה בכמויות מופרזות, או בצורו תעשייתיות שמזקקות את הפיטו -אסטרוגנים לריכוז גבוה יותר (הגושים היבשים בדוגמת בונזו למשל מכילים מכילים ריכוז גבוה של פיטו אסטרוגנים ולכן לא מומלץ לתת אותם יותר ממנה פעם בשבוע לילדים ממין זכר) בעיה נוספת שיכולה להיות לסויה היא השפעה שלילית על בלוטת התריס, אשר מתאזנת בתזונה היפנית על ידי צריכת כמות גדולה של אצות במקביל - לכן, אם יש לך תחילה של בעיה בבלוטת התריס, עדיף להמנע לתקופה מסויימת מהסויה או להמעיט ככל האפשר, תוך כדי לקיחת מזונות/תוספים/צמחים אשר מחזקים את פעילות הבלוטה. לגבי הסיפור של סרטן השד והפרת האיזון ההורמונלי - יש המון מחקרים שטוענים ההיפך, ויש גם מחקרים שטוענים כך. האמת היא שאין הוכחה חד משמעית, כך שאנשים מסויימים נוטים להאמין למחקר שמצא שיש חשש לקשר כזה, אני אישית נוטה יותר להאמין לעובדה שבמדינות בהן הסויה היא מזון בסיסי שנצרך כאחוז גבוה מאד של התזונה על ידי נשים בכל הגילאים, לא היתה בעיה של חוסר איזון הורמונלי וסרטן שד (ובתקופה המסורתית אף להיפך - המחלה לא היתה ידועה כלל, ויש המון מחקרים/מאמרים על איך נשים ממוצא יפני התחילו לחלות בסרטן השד רק עם המעבר לארה"ב ולתזונה מערבית) ולסיכום: כמו כל מזון - לסויה יש ערך תזונתי רב, אך יש לצרוך אותה בכמויות סבירות ולא בהפרזה ובאופן ההכנה הטבעי ו/או המסורתי ביותר.

המון מניעים כלכליים מניעים את התעשיה

ומי שיש לו אינטרס כלכלי יפרסם מאמרים ומחקרים מכאן ועד להודעה חדשה כדי לחזק ולהגביר את הצריכה של המוצר שלו ולהכפיש ולהוציא שם רע למוצרים של המתחרים. תעשיית החלב ומוצריו היא תעשיה ענקית, תיראי את זה לפי כמות הפרסום ולפי כמות המוצרים שתופסים מקום במקררים.. מהיום שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב התחלתי לחסוך לעצמי הרבה כסף. חושבת על כל השנים האלה שהאכלתי את הילדים שלי כשהיו קטנים ב"בשבילך זה דני בשבילו חלב" ובשאר "מעדני" חלב שכל מה שהם מכילים זה מוצרי טעם וריח, מייצבים מלאכותיים כאלה ואחרים ושאר דברים "ריקים" שלא לומר מזיקים. כמו כל דבר בחיים הכל צריך להילקח בפרופורציות ובמידה. היחס לפרסומות ולמאמרים - תקשיבי לעצמך, מה את מרגישה כשאת קוראת מאמר או מחקר כזה או אחר, תרגישי בעצמך מה עושה לך טוב ובאיזו כמות. גם מוצרי הסויה מעובדים ורחוקים מהיותם סויה... אתמול הייתי בעדן מרקט והתפלאתי לראות שהם לא מחזיקים חלב סויה טרי אלא רק עמיד. שאלתי וענו לי שזה בגלל שהם לא עובדים עם תנובה ושתנובה היא יצרנית (או יבואנית) היחידה של חלב סויה טרי. שמעתי שהיתה תוכנית טלביזיה שדיברה נגד הפירות והירקות האורגנים, שכביכול הם לא בריאים בעליל... וחברה חכמה אמרה לי כבר לפני שנים, מהיכרות עם עולם הרפואה מבפנים - על כל מחקר שאומר X יקום מחקר שמוכיח אחרת והפוך ממנו. על אחת כמה וכמה אם תוסיפי לזה את העובדה שמדובר בתעשיות שמגלגלות המון כסף וממנות מחקרים וכותבי מאמרים חד צדדיים. בקיצור, חוזרת להמלצה שלי ממקודם. תקשיבי לעצמך ותאמיני בעצמך. נשמע שפחות זה יותר בכל מקרה..פחות לאכול, פחות להקשיב לפרסומות וכו' יותר להיות מודעת למרכיבים השונים, לקרוא מה כתוב, לחשוד במה שלא כתוב (כמו למשל אם כתוב על מוצר שהוא ללא סוכר - לא אומר שהוא נטול שומן וכן אומר שהוא מכיל תחליפי סוכר כמו סוכרזית וכו') ומי אומר ששומן זה רע? הכל במידה.. לאכול בצורה מושכלת ומופנמת יהיה הדבר החכם לעשות.

paluta

New member
לידיעתך - במוצרי חלב יש פי כמה מונים הורמונים

שהשפעתם עלייך היא פי כמה יותר גבוהה וחמורה מאשר החומרים שיש בסויה ומוצריו ולכן רמת הסיכון במעבר לסויה דווקא יורדת . הפיטואסטרוגן שיש בסויה אינו מזיק למי שכבר עבר את ההתבגרות המינית שלו דהינו גיל 18 שנה .דרך אגב רובו נהרס בשל הרתחת הסויה (החלב לעומת הסויה רק מפוסטר ולא מורתח) , לא מומלץ לצרוך סויה שלא בושלה . בגלולות למניעת הריון לצורך השוואה יש גורם סיכון של פי 250 בשל קוקטייל ההורמונים שיש בם. אני מקווה שאת בדרך להפרדות מוחלטת ממוצרי חלב . שימי לב למוצרי הסויה שאת קונה במרכולים , רובם מתועשים ומכילים תוספים ששומר נפשו ירחק מהם. אולי בחנויות ה'טבע' תמצאי מוצרים מאוזנים יותר . אם את כבר רוכשת אז עדיף טופו אורגני על פני לא אורגני ( כי זה מבטיח שהסויה אינה מהונדסת) , לגבי חלב סויה , ניתן להכין לבד מפולים אורגניים באמצעים ביתיים , אם זה מסובך לך אז יש מכשיר חשמלי שמקל על העשיה . מוצרי סויה מיובשים כמו למשל פתיתים - לא מומלץ (סחטו מהם את העיקר והם 'חסרי אנרגיה'). ולסיום - מי אמר שמוצרי סויה הם תחליף למוצרי חלב ? לא צריך תחליף פשוט אכלי יותר ירקות , קטניות וזרעים , ובכל זאת במקום כוס חלב אפשר למשל למוסס כף אחת של שקדים טבעיים טחונים דק ( מוצר שקרוי 'שקדיה') במים .

מכשיר להכנת חלב סויה

paluta שלום, שמחתי לקרוא את תשובתך כיוון שנושא ה"גמילה" מחלב ומוצריו הינו נושא שעומד על הפרק כבר זמן רב. האם לפי ידיעתך בחלב הבקר האורגני שמשווק ברשתות השיווק אין את ההורמונים והאנטיביוטיקה שקיימים בחלב הלא אורגני? מה לגבי אימהות מניקות- האם זה נכון לצרוך חלב סויה במקום חלב רגיל בזמן הנקה? ואם להכין חלב סויה ביתי, איזה מכשיר חשמלי מומלץ? תודה וערב טוב, אורלי.

paluta

New member
תשובות

פרה זו החיה המבויתת הכי מדוכאת עלי אדמות , היא עברה במשך דורות על דורות דיכוי וכליאה, היא בהריון תמידי על מנת לספק את תכולת החלב, היא מקבלת תוספים וחיסונים ללא אבחנה, אם היא מואבסת במזון מקולקל או לא ראוי היא מפתחת מחלות מסוכנות (על הפרה המשוגעת אני מניח ששמעת), היא מפוחדת באופן קיצוני, - אין הבדל בין פרה שמואבסת במזון רגיל למזון אורגני מבחינת איכות החלב , את החיסונים והתוספים כל הפרות בארץ מקבלות מצו חוקי משרד הבריאות. תבדקי עם עצמך אם את בכלל רוצה לצרוך חלב של בעל חיים אומלל ומדוכא שרמת האנרגיה שלו ירודה ביותר גם אם הוא הואבס במזון אורגני ? אם מניקה אינה מחוייבת בצריכת חלב מן החי או תחליף בצורת חלב סויה . חלב סויה בהכנה אישית עדיף בכל מקרה על מוצרי סויה קנויים. להכנת חלב סויה ביתי - קיים מכשיר שמאפשר הכנת חלב סויה ו\או גם הכנת חלב שקדים ואגוזים וכיו"ב , בארץ לדעתי קיים רק מכשיר מסוג אחד , תריצי בגוגל חיפוש אחר 'מכונה להכנת חלב סויה' ותגיעי לכמה חנויות מכוונות, בארה"ב אפשר להשיג כמה סוגים שונים של מכונות בעלויות זולות יותר .

hal767

New member
נכון, מוצרי חלב הם גורמי מחלות ותת תזונה לאדם

חלב סויה מכיל מעט מאד סויה. הוא ברובו מים, אז לא לאבד פרופורציה. סויה היא קטנית שנמצאת על הכוונת של תעשיית הבשר והחלב. הסיבה לכך שהתחליפים המיוצרים ממנה פוגעים באינטרסים כלכליים של התעשיות המיותרות האלה. אמנם מיותרות, אך הן עתירות בכסף, וכך הן יכולות לממן "מחקרים" המשמיצים את הסויה. אני לא רואה בחלב הסויה מזון איכות, ובחלב בעלי חיים אני רואה גורם מחליא, אז אפשר להשתמש בחלב הסויה כתחליף להרגל של אכילת חלב הפרה. מה שחשוב באמת הוא איכות התפריט שלך ולא צריכה מזערית של חלב הסויה שהיא חסרת משמעות.

tingumi1

New member
תודה על התשובות המהירות../images/Emo13.gif

האמת שבגלל שאני נורא אוהבת מוצרי חלב ניסיתי להחליף אותם במעדני סויה...אני יודעת שגם זה לא שיא הבריאות, אבל גם זה שינוי לטובה:) בכל מקרה תודה על התגובות:)

avrums1

New member
הסויה

הכל תלוי במינון אם את צורכת קרטון (ליטר) ביום , יכול להיות שתסבלי לאחר תקופה ארוכה מירידה בפעילות הלוטת התריס ותופעות של חוסר איזון הורמונאלי אחרות אבל כוס סויה ביום או פחות מזה לא צריך להוות בעיה וכנראה גם בטוח יותר מהחלב במתועש עם כל התוספים המוצפנים שם

קליט

New member
שמעתי ממטפלת ותיקה בצמחים

שמוצרי חלב מזיקים, רצוי לאכול מוצרי חלב עיזים . #קראתי בעיתון שבארץ -המזון המהונדס מגיע רק למפעלים, וזה לא מגיע לצרכן הפרטי . עד כאן . אני משער שלמפעלים הקטנטנים פחות מגיע מוצרים מהונדסים -כי הם קונים כמויות קטנות .

paluta

New member
מתוך ידע ולא שמועות

1) חלב עיזים דומה מאוד לחלב פרה, קל יותר לעכל אותו רק בגלל שאחד מהחלבונים העיקריים ממשפחת הקזאין המצוי בחלב בקר חסר בחלב עזים, אולם הוא עדיין בבחינת מוצר שלא צריך לצרוך, חלב עיזים מיועד לטלאים, עדרי העיזים בארץ מקבלים תוספים וחיסונים וכיו":ב בהתאם לדרישת משרד החקלאות \ בריאות לא פחות מאשר עדרי הפרות. בכלל בשל גידול בעלי חיים לצרכי תצרוכת החלב של האוכלוסיה חלה התעללות של ממש בחיות האלו - צריך תמיד לזכור זאת לנגד עיננו. 2) מזון מהונדס שמורכב מבסיס מהונדס כמו למשל ירקות מהונדסים , קטניות מהונדסות וכיו"ב מגיעים גם לצרכן הפרטי שקונה בשוק או בחנות השכונתית הקטנה. אם מתעקשים על מזון אורגני ומוודאים שאכן הוא כזה אזי הוא לא ממקור מהונדס . 3) מוצרים מעובדים הם מהגרועים שיש , לצערי קל מאוד להוציא משהו מעובד מהמקפיא הישר לתנור והופ איזה פלא הילד יכול לסתום את הפה והתמלא בחומרים שמחרפנים אותו תרתי משמע.

למעלה