שאלה לגבי סוגי המדים

idos2

New member
שאלה לגבי סוגי המדים

שמתי לב שיש במסע בין כוכבים 3 צבעי מדים - כחול אדום וצהוב, מישהו יכול להסביר לי מה כל אחד מסמן? ושמתי לב גם שיש 2 "סגנונות" למדים, 1 שבו הכל שחור ורק בחלק העליון יש את הצבע, ו1 שבו החלק ה"אמצעי" צבוע, מה ההבדל? תודה רבה.

יש מספר סגנונות מדים...

הם התחלפו במעברים בין הסדרות.. בגדול יש מס' סטים עיקריים: המקורית, המקורית-סרטים 2-6, הדור הבא (עם שינוי קל החל מעונה 3), וויאג'ר+חלל עמוק עד עונה 4, וחלל עמוק החל מעונה 5. כל המקרים כללו מכנס שחור (לפעמים חצאית לנשים) וחוןלצה בצע מחלקה, בעיצוב כזה או אחר. צבעים: בתקופה שעד הדור הבא (אנטרפרייז+הסדרה המקורית), הצבעים סימלו את השייכות למחלקות השונות: זהב לפיקוד, אדום לאבטחה והנדסה, כחול/ירוק למדע. החל מהדור הבא האדום והזהב התחלפו כך שאדום סימל פיקוד, וזהב אבטחה/הנדסה. אדמירלים תמיד לבשו צבע פיקוד, וסגנון המדים שלהם השתנה בהתאם למה שהיה במלאי ההפקה באותו זמן

kartisia

New member
השמטת את המדים הייחודיים של

דיאנה טרוי, שבשבילה casual friday at the office נמשך כל השבוע.

sysiphus

New member
היא מתכוונת ל-catsuit

בכל סדרת TREK שמכבדת את עצמה יש תקן אחד ל-woman in catsuit. טרוי, דקס/קירה, סבן, טפ'ול. Woman in catsuit.

לא מדויק.

לדקס וקירה היו מדים רגילים. סבן היתה על תקן קאטסוט עד שגילינו איזו דמות נפלאה היא. ט'פאל התחילה במדים של הפיקוד הוולקני עד שהתפטרה ועברה לחליפת מחשוף. מה שדיאנה לובשת לא שונה בהרבה ממה שבברלי לובשת. רק שלדיאנה יש מחשוף בגודל האגו של רייקר.

sysiphus

New member
רק שבמקרה...

המדים של קירה הם מדים צמודים לתפארת לגזרה היותר מנאה שלה. כנ"ל דקס. המדים של סבן צמודים אף יותר ולא מאפשרים לה לנשום בלי לשבור צלע או שלוש. ולצד זה שלדיאנה יש מחשוף עצום, החליפה שהיא לובשת לא דומה בגרוש לזו של בברלי, שלובשת *מדים*. ולציין שהמדים של הפיקוד הוולקאני גם הם צמודים בצורה מגוחכת? כלומר, נפלאה.

kartisia

New member
אני התכוונתי לכך שהיא

לובשת שמלות במקום מדים, ושהשמלות משתנות כל הזמן (לא שינויים דרמטיים, אבל זו לא אותה שמלה כל הזמן, בשונה ממדים). בעונה הראשונה היה שלב של חצאית קצרה (כמו ב-TOS, אם אני לא טועה), וזה נראה מעט לא פרקטי.
מצלצל לי מוכר שמתישהו, איפשהו, היא אפילו ננזפה לגבי בגדי ה-casual שלה(ע"י פיקארד, או מחליף שלו? לא מצליחה להיזכר) ונשלחה להחליף למדים רגילים. אגב מדים צמודים, המדים של כולם צמודים בצורה לא סבירה. גם של הגברים. במיוחד של הבורג.

sysiphus

New member
קפטן ג'ליקו

הוא לא נזף בה. ככל הנראה מקובל שהיועצת של הספינה תסתובב "על אזרחי" כי זה תפקיד במסגרת אזרחית ודרגת "על תקן". ג'ליקו אמר לה שהוא מעדיף מידה של רשמיות על הגשר בפרט ומהקצינים הבכירים שלו בכלל.

אני לא מבין את הטענות האלה

מה אתה רוצה? שהן ילבשו שקים כמו המדים של חיילות בצה"ל?

subatoi

New member
ירוק?!

ירוק זה רק בפרק Valiant של ח"ע9, מסיבה לא ממש ברורה ודי הזויה (וממש לא מוסברת) הצוערים שם הולכים עם ירוק במקום כחול. אחרת זה כחול-תכלת-טורקיז, אבל לא ירוק.

זה משהו שנע בין כחול לירוק

לכן, ציינתי את שניהם כאחד. טורקיז זו הגדרה מספיק טובה בשבילי. יש מדים שמזויות צילון מסוימות נראים ירקרקים יותר, ויש שנראים תכלת-יים יותר. כמו הים.

subatoi

New member
כן, אבל זה לא ירוק ממש.

ירוק ממש יש רק בפרק ההוא. ירוק, ירוק, כמו דשא, כמו עץ, כמו אבטיח. כמו מלפפון. לא טורקיז, ולא באף זוית. ממש ירוק. פעם חיפשתי תמונות ברשת כדי להוכיח בדיון דומה, ולא מצאתי.

לא צריך להוכיח שום דבר..

אני מסכים איתך. בסה"כ אמרתי שיש הבדלי גוון לפעמים, כמו בין אדום עגבניה לאדום אבטיח. צבע זה לא דבר מוחלט, יש עשרות וריאציות.

subatoi

New member
אה, לא התכוונתי להוכיח לך,

התכוונתי לחיפוש תמונה כדי להראות למה התכוונתי. לא בקטע של הוכחה של הפואנטה
(ההוכחה היתה דרושה כשלא האמינו לי)

Broken Bow

New member
מה עם החולצה הירוקה של קירק?

יש פרקים שבהם קפטן קירק הולך עם חולצה ירוקה (ודי צמודה). דרך אגב, במקור היא נועדה כדי להבדיל את "קירק הטוב" מ"קירק הרע" באחד הפרקים הראשונים, ופרק "תאונת המשגר" הראשון - The Enemy Within.

למעלה