שאלה לגבי סאן ברנרד

שאלה לגבי סאן ברנרד

קודם כל היי לכם
אני חדשה בפורום
עד לפני כמה חודשים היה לי זאב מקסים וחמוד, שהיה אמור להיות כלב צבאי אבל הוגלה בשל היותו שובב לא נורמאלי
לצערי הוא נפטר לאחר ניתוח, בגלל בעייה שהייתה לו בקיבה
ונכון להיום אמא שלי מתנגדת לאימוץ כלב נוסף
האמת שרק לאחרונה התחלתי יותר לקרוא על כלבים ולהתעניין יותר במאפיינים וההיסטוריה שלהם ולא בכמה חמודים הם
והשאלה שלי - אני גרה באילת וחבר שלי אמר שהוא ראה לפני כמה זמן כלב סאן ברנרד (אגב - קוראים להם סאן ברנרד או סיינט ברנרד ?) פה באילת (ששיך למשפחה) רציתי לשאול אם זה לא מעט אכזרי להחזיק כלב שכזה באילת ? בו הטמפרטורות בקיץ מגיעות ל-40 ומשהו מעלות ? אני בעתיד כשאגור לבד מאוד ארצה לאמץ כלב מסוג זה, אבל אם אני אמשיך לגור באילת זו לא תהיה "התעללות" להחזיק אותם בעיר כזו חמה ? והאם זה שונה לגבי כלבי סאן ברנרדים מעורבים ?

אגב, תוספת משעשעת להודעה שלי ../images/Emo9.gif

זיכרון מאוד טוב ומצחיק שיש לי מהכלב שלי ! קראו לו רינטי אגב - הוא היה מאוד מאוד קשור לאח שלי שהביא אותו אלינו, אבל אח שלי לא היה גר איתנו יותר ובאיזשהו שלב גם עבר לגור בצפון וראה אותו לעיתים קרובות - ורינטי, שממש אהב אותו, כמה פעמים כשהוא ראה את אח שלי אחרי שלא נפגשו הרבה זמן, מרוב התרגשות הוא פשוט השתין עליו
חחחחח זה היה מאוד מצחיק ומשעשע, אין ספק
ועוד זיכרון מצחיק - לאבא שלי (ההורים שלי גרושים) היה גור צעיר ומופרע לחלוטין (וכשאני אומרת מופרע אני בהחלט מתכוונת לזה, הכלב היה פשוט מטורף אבל מותקקקקק) שלצערנו הורדם לפני שנה... הוא עבר תאונה מאוד קשה שבגלל הורדם... בכל אופן הוא היה כנעני והוא היה כזה מתוק
הוא לפעמים היה יושב, לגמרי בשקט על הספה, ופתאום בלי הזהרה מוקדמת, משום מקום פותח בריצה מ-ט-ו-ר-פ-ת לחדר שינה (שהיה באלכסון לסלון) ומשם ריצה עוד יותר מטורפת לצד השני של הסלון, שמה יש חלון גדול ובחוץ כמו מפרסת כזו והיה קופץ על הספה שמתחת לחלון וקופץ החוצה למרפסת, קופץ פנימה, חוזר לספה שעליה הוא ישב ושוב כל הסיבוב מחדש ! הוא היה עושה כמה סיבובים כאלו בדקה, במהירות האור ואז בא ומתיישב לידנו כאילו לא קרה כלום !! אנחנו היינו נשפכים מצחוק !!! פעם אחת הוא פגש את רינטי, ורינטי היה בן 6 ככה (הוא נפטר בגיל 7) והוא ניסה להציק לו ולנשוך אותו ולשחק איתו (הוא היה גור) ורינטי פשוט עמד ופיהק ולא שם עליו
ודבר אחרון (חחח מצטערת על הפרץ זיכרונות אבל כשאני מתחילה אני לא יכולה להפסיק
) - כשרינטי היה בן 3 בערך, באה אלינו חברה עם גורה קטנה. הגורה שכבה בדשא בחצר, בשמש, ורינטי שוכב בצל מתחת לספסל, ופתאום הוא קם, הלך אל הגורה, תפס אותה בצוואר עם הפה והביא אותה איתו אל מתחת לספסל שתשב איתו שמה
ממש ג'נטלמן רומנטי אמיתי

איל34

New member
לגבי סן-ברנרד

הכלבים הללו לא מסתדרים היטב במזג אויר חם. לפי הידוע לי ישנם שני סוגים שלהם בארץ, קצר שיער (בעל פרווה כפולה) וארוך שיער. ככלבים שמוצאם ממעבר סיינט ברנרד המצוי בגובה רב, הם בעלי יכולת הסתגלות מעולה למזג אויר קיצוני וקר אך לא לחום. בארצנו שחמה ברוב ימות השנה יש לשים לב לסכנה של מכת חום העלולה לפגוע בהם. על כן אם תשקלי לגדל סן-ברנרד רצוי שזה לא יהיה באילת וכן שהוא יגדל בבית ממוזג היטב ולא במלונה בחצר. סן=סיינט מקווה שקצת עזרתי....

lilithmm

New member
בחום הם מסתדרים בבית ממוזג

מי שלוקח סן ברנרד צריך להשאיר אותו בקיץ בבית ממוזג. במקרים שאני שמעתי על אנשים שגידלו סן ברנרד בחצר, הכלב מת להם. ד.א. יש לי סן ברנרד גזעי בן 3 עם תעודות למסירה.

למעלה