שאלה לגבי נתינת ברזל

7נתי7

New member
שאלה לגבי נתינת ברזל

התחלתי היום לתת למילקי ברזל, כפי שהנחו בטיפת חלב. גיסתי קצת ערערה לי את הבטחון בעניין, אמרה שהרופא של הבן שלה המליץ שלא לתת מהטענה שאין צורך ושכל עניין הברזל זה בגלל מחקר יחיד שנעשה בירושלים. האם אתן נותנות? אם אין צורך,האם יכול להגרם נזק לגוף מעודף ברזל?

פלגיה

New member
אני לא נותנת ברזל

מדיניות רופא הילדים שלי היא לעשות ספירת דם בגיל 7 חודשים ולתת ברזל רק אם יש חוסר בברזל בספירה. (ובמטרנה עצמה יש ברזל). לא יודעת אם יש לתינוקות בעיה עם עודף ברזל.

לא נותנת, אנחנו גרים בחו"ל והסימילק

כאן הוא שונה, לכם הרופא אמר לאין צורך. אני מתכוונת לעשות לקטנה בדיקת דם ולבדוק כמה ולמה ואם חסר.

7נתי7

New member
הרופא אמר לה,לא לי. אבקש בדיקת דם

תודה
גם ככה לא סגורה על הויטנמינים שנותנת לו. "לא זוכרת" כל יום לתת לו.

סינטה1

New member
אני נותנת ברזל

טבעי של הדס. זה לא עבר אצלנו עם בלגן ולכן אני לא רואה סיבה שלא לתת. אם זה היה עושה לקטנטונת בלגן בבטן הייתי שוקלת שוב.

happy

New member
אנחנו נותנים ברזל

זה לא עושה לה בלאגן בבטן. אז אני לא רואה סיבה לא לתת לה. מה גם שהרופא אמר לי לתת לה בגלל שלי היתה אנמיה כמעט כל ההריון. אם זה היה עושה לה בלאגן בבטן לא בטוח שהיתי נותנת לה.

טאניוש

New member
זה חשוב מאד לתת ברזל!

הרבה יותר חשוב מויטמינים שבהם לרוב התינוקות אין מחסור. אפילו שבתמ"ל יש ברזל הוא לא נספג מספיק טוב. אנחנו עשינו בדיקת דם כשהיה בן חודש וחצי (כשאושפזנו) והברזל היה חסר. אין לי כרגע זמן לפרט על חשיבות הברזל, אולי יותר מאוחר.

7נתי7

New member
תודה../images/Emo140.gifמרגישה טוב יותר

וממשיכה לתת אני בטוחה שאם היתה איזו בעיה עם זה כבר היו מדברים על זה. בכלל החלטתי ללכת עם משרד הבריאות ולא להמציא רפואה משלי... אין סוף לדברים ולהמצאות.

טאניוש

New member
דוקא טוב לשאול שאלות

אני עושה מחקר שלם על כל צעד (גם בהריון אני ככה ובמיוחד עם הקטן) ובאה עם מסקנות לרופאה. אחר כך מחליטה מה אני עושה (או לא עושה). ככה אני הכי רגועה.

אצלנו יש נטיה לאנמיה, אז נתנו

וכאשר לא נתתי (אצל הגומבוץ) והסתבר בהמשך שהוא אנמי הרגשתי נורא. ועכשיו אני צריכה לחיות עם זה שבגללי הוא רק מחונן ולא גאון
עם A+D אפשרבעיני לחפף, בהנחה שרואים שמש, אבל ברזל חשוב. מה שכן, בהחלט ניתן לפני נטילת הברזל לבצע בדיקת דם ואם לא חסר, לוותר (אבל צריך לדעת לתזמן את בדיקת הדם, בהתחלה יש להם מאגרים מאמא). כך או כך, המינון המומלץ הוא מינון חסר ואין סכנה בנטילתו גם במקרה של רמת המוגלובין ורמת מאגרי ברזל תקינה.

7נתי7

New member
תודה אש"פ. התחלתי במינון מאד נמוך

של טיפה,במקום שלוש וזה משפיע לו מאד על הבטן. לאט לאט אעלה את המינון. וזה בטוח קשור לאמא שלו שרגישה לכל דבר ועניין...

אמאאור

New member
אני מקפידה על ברזל ומחפפת בויטמינים

ברזל אני נותנת, כי אני מכירה כמה מקרים של אנמיה אצל תינוק, שהתגלתה מאוחר וכבר היה מחסור משמעותי בברזל. אני נותנת פרזל של טיפטיפות (היצרן: כצט), ולא נרשמו אצלנו תופעות לוואי. ויטמינים אני מחפפת, כי אני מאמינה, שחשיפה לשמש הישראלית של כמה דקות ביום מספיקה בהחלט. ממה שהבנתי (וזו כמובן דעה אישית ולא מקצועית, יען כי רופאה אני לא), ויטמינים נותנים בעיקר כדי למנוע מחלה נקראת "רככת", והמחלה הזו היתה נפוצה בשנות ה-50, לא היום, ובעיקר אצל תינוקות עם פיגמנטציה מאוד כהה. עוד אוסיף, ממה שקראתי באינטרנט, ההחלטה לתת ויטמינים מבוססת בעיקרה על החלטה של משרד הבריאות האמריקאי, שהוא, מצידו, נוקט בגישת ה- PC, וטוען שלכל תינוק צריך לתת, ללא קשר למוצא ההורים. אגב, גם היתה לי שיחה בענין עם ד"ר מירה לייבוביץ', שגם היא טוענת, שהויטמינים מיותרים במידה ויש חשיפה יומיומית צנועה לשמש.

למעלה